Nopirku samērā lētu variantu, bišku mazāk par 30 eur. Tagad man ir tāds tvaicētājs
Nav liels, nedaudz lielāks kā fēns. Esmu ļoti apmierināta :-). VIsas blūzes un kleitas izgludinājās, arī lina un džinsa auduma. Sanāk ātrāk nekā ar gludekli, un tikpat efektīvi. Vienīgi ja ir senas stipri ielocītas līnijas, tās neizgludinās. AUdums iztaisnojas, bet līnija paliek. Bet tas bija tikai tām blūzēm, kas no kokvilnas un gadu saņurcītas mētājās skapī. Tvaicētājs tomēr fiziski nespiež uz audumu un dažos gadījumos tas pilnībā neaizvietos gludekli. Bet viss pārējais ļoti labi izgludinājās. Domāju, ka jaudīgāki un dārgāki tvaicētāji tiktu galā arī ar ielocījumu pēdām.
Plusi:
Tvaicētājs tvaicē vertikālā stāvoklī uz pakaramā, līdz ar to nav problēmas kā pareizi pagriezt augumu.
Ar gludekli, ja nejauši izgludina caur šuvi, paliek balti nospiedumi. Šī iemesla dēļ biju sabojājusi daudzus apģēbus ar gludekli. Tvaicētājam tādas problēmas nav, jo nav tieša kontakta ar audumu.
Ideāli izšuvumiem, volāniem, kur gludeklis netiktu galā.
Pēc pirmās tvaicēšanas sapratu, ka jānopēk cimds, jo ar otru roku gribas pieturēt un iztaisnot audumu, bet bez cimda var apdedzināties ar tvaiku.
Kopumā esmu priecīga par pirkumu!