mūsdienas

Reitings 138
Reģ: 10.05.2018
Pēdējo laikā aizdomājos arvien biežāk, kāpēc mūsdienās ir tik grūti izveidot nopietnas attiecības? Agrāk, kad tikās vēcāki, vecvecāki viņiem viss bija daudz vienkāršāk :-/
Domāju kāds ir iemesls tam, ka notikušas tik lielas pārmaiņas.
10.07.2018 20:05 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Sadie bet tomer tā mēraukla vienmēr beidzas pie maka biezuma, vismaz 95% gadījumos, kaut arī visi citi kritēriji (kādi nu kurai viņi ir) ir apmierinoši. Maka biezums vai arī kā tu saki ''vīrieši, kuri savā dzīvē jau ir kaut ko sasnieguši'' būs/nebūs tas istais, kā saka - deal breaker.
11.07.2018 02:09 |

Reitings 470
Un, ja tā padomā, var saprast arī 20 gadīgas meičas, kuras tā saka. Jo es nebrīnos, ka ir meitenes, kuras, lai arī pašas nav sasniegušas kaut ko īpašu un vērā ņemamu, tomēr vēlas, lai blakus ir nobriedušāks, vecāks, pieredzējušāks vīrietis, kuram ir gan labs darbs, gan alga, gan sava dzīvesvieta, ne tāds pats students, kurš mitinās kojās, pārtiek no Roltona un izklaides ziņā dod priekšroku "Coyote Fly". Un tam nav nekāda sakara ar gold diggerēm!

Ko? :-D ar ko tad tam ir sakars? :-D
Meitenes tādā vecumā (jā, es biju tieši tāda pati!) vispirms vērtē vīrieša briedumu, neatkarību, patstāvību! Protams, tam visam līdzi nāk nauda. Taču tā nav noteicošā lieta!

Ar cik sievietēm tu esi tikusies? pieņemu, ka ar nevienu. bet nu jā, vīrieisi jau ir neaptēsti un nesaprot pēc kādiem kritērijiem sievietes viņus vērtē.
pats esi no tiem, kurš sievietei neko vairāk par svaigu gaisu un mīlestību arī nevar piedāvāt!

Ko tavuprāt 20 gadīgs čalis var dot, kurš vēl studē? vai arī tāds kurš tikko uzsācis darba gaitas?
Interesanti atcerēties laiku, kad pašam bija 20g, izsaktās nekas nav mainījies, prasības ir tikai augušas. pie tam pat nereali izpildāmas tādā vecumā.
11.07.2018 03:09 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Sadie Nu jā, tas ir loģiski, ka tādām prasībām vajadzētu būt, bet tas 30 gadīgo vīriešu ar normālu darbu un savu dzīvesvietu skaits ir ierobežots. Tāpēc arī rodas šāda veida diskusijas. Meitenes latiņu uzcēlušas tik augstu, ka daļa puiši tai nevar pārlekt savos 20-22 gados. Jaunām meitenēm sirdis lauž tie 30-40 gadīgie, kas sev atraduši mīļāko, kaut arī ir jau sieva, a jauni puiši vispār cīnās ar sevi, lai tiktu līdzi universitātēs, atrastu darbu, izrautos no ģimenes utt., kas ne vienmēr ir viegli, jo jāiet ārpus komforta zonas, jāpārspēj pašas jaunās meitenes darba tirgū un studijās (manā kursā, piemēram, studijas iesāka 50/50 meiteņu, puišu, a pabeidza labi, ja 65/35. Daudzi aizgāja prom, jo nebija nobrieduši un nespēja konkurēt ar dāmām). Rezultātā rodas arī atbilde uz Estupendo jautājumu, kas ir tie tizleņi un neveiksminieki - tie, kas nevar pārkāpt to latiņu un rezultātā bieži ieiet savu 3 gadu desmitu bez reālām dzīves pieredzēm gan karjerā, gan attiecībās, gan sevis pilnveidošanā. Un šādu indivīdu skaits, diemžēl, pieaug. Nav vairs padomju laiki, kad sieviete labu vīrieti saista ar neizdzertā alkohola daudzumu. Šobrīd profesijas, ko var sasniegt bez augstākās, kā piemēram gatera darbinieks(tipa galdnieks), meža darbinieks, šoferis, celtnieks, ceļa darbinieks, jau vairs nav nekādā cieņā attiecību tirgū (pretēji padomju laikiem, kad visi bija šādi).
Rodas jautājums - Ko Jūs meitenes teiktu, ja aizietu uz randiņu un puisis pasaka, ka strādā mežā (un mežā jau sen neiet runa par minimālo algu, kaut kur uz 1000 jāskatās)? Domāju sajūsmā nebūtu.
>>
Kopumā uzskatu, ka problēma ir tajā, ka daudziem puišiem nav tā dzinuma spēka pretī pieaugšanai. Mājās mammīte ēst pienes, elektrību un telefonu samaksā, skolā viņi nav un nebūs labākie, jo meitenes mācās labāk, attiecībās nekas neveidojas, jo pirksta zīdēju, kas knapi skolā velk četrinieku un netiek uz augstkolām, nevienai nevajag. Rezultātā vientulības cipari tik pieaug un pieaug, pašnāvību cipari arīdzan. Kā jau minēju iepriekšējās diskusijās, prognozēju netiešu genocīdu(skarbi teikts :D ) jeb gēnu tīrīšanu - vairs nebūs katram cilvēkam 2-3 bērni, bet priviliģēti būs tie, kas vispār tās atvases dabūs. Es gan šaubos, ka par vientuļnieku skaitu sabiedrībai vajadzētu satraukties.
11.07.2018 03:30 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Ko tavuprāt 20 gadīgs čalis var dot, kurš vēl studē? vai arī tāds kurš tikko uzsācis darba gaitas?
Meitenes pieaug ātrāk, tāpēc 20 gados jau bieži ir ar darbu vai ar vecāku vīrieti, kas jau izveidojis dzīves ligzdu, tāpēc viņām šis koncepts ir svešs. A daudzi puiši vēl 20 gados ir bērni, kas tīņus pavadīja ar datoru, draugiem dzerot vai hobijiem, rezultātā saņem aukstu ūdens dušu, kad saprot, ka savus svarīgākos gadus ir notrallinājis. Ja nokavē attiecībās ielekt agri, tad ir jāgaida daudz gadi pirms šāda iespēja uzrodas vēl, atliek fokusēties uz karjeras iespējām, jo starpposmu starp zēnu un vīrieti nevienai nevajag.
11.07.2018 03:42 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Fiestar, ļoti precīzi visu pateici! Domāju, vai tikai es ko tādu esmu novērojis, bet izrādās - neesmu vienīgais. Realitātē tik tiešām sieviešu sacītais neatbilst realitātei, jo cik gan bieži mēs dzirdam to, ka "galvenais, lai vispār strādā un kaut ko pelna" vai "galvenais, ka labs cilvēks". Skaties kā ne gribi, bet arī manā paziņu lokā tie, kam ir Tevis minētās profesijas kā šoferis vai celtnieks, nemaz nerunāsim par kāda veikala vidēja līmeņa vadītāju, nav konkurētspējīgas tieši ilgstošā attiecību izveidē. Šis gan neattiecas uz vienu zināmu gadījumu, kur čalis ir taksometra šoferis, bet tā kā viņš māna paralēli cilvēkus, naudas viņam ir diezgan un šis amats ir drīzāk kā aizsegs viņa nelegālajai darbībai.
Domāju, ka daudzi džeki šobrīd nevar noturēt to start izrāvienu, jo sākums visur ir ļoti smags. Ja agrāk vairāk vai mazāk viņus iemet upē un pirmo brīdi kāds palīdzēja kūņāties pa ūdeni, līdz kaut kas izdevās un tālāk jau paši, tad tagad neviens kājas vairs nepietur un vai nu iemācās peldēt, vai nogrimst. Iespējams, neesošais obligātais militārais dienests arī to ietekmē, kaut gan tas ir diskutabls jautājums, jo tagadējie 40-60 gadnieki gandrīz visi ir dienējuši savulaik, bet vieni tur latiņu, citi sen jau nodzērušies un neko tāpat nav sasnieguši.
Bet patiesi, vai vispār šajā sakarā sabiedrībai vai atsevišķiem indivīdiem būtu jāiejaucas un kaut kas jādara? Es arī domāju, ka nē, jo cilvēku tāpat ir stipri par daudz un ir nepieciešama kaut kāda dabīgā atlase, kas to skaitu vismaz par pāris miljardiem laika gaitā samazinātu. Šis varētu būt ideāls variants tādā ziņā, lai nebūtu jāpiedzīvo kādas globālas katastrofas, kurās ciestu daudz nevainīgu cilvēku. Vienīgais blakusefekts tam ir tas, ka ne visi spēj to pārdzīvot un iekarās tajā virvē. Tieši tādā veidā diemžēl rodas daudzi izvarotāji, garīgi slimie un pat slepkavas, kas tiešā veidā apdraud sabiedrību.
11.07.2018 12:39 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Kā cilvēks no citas paaudzes, es jums, dāmas, saku tā- cilvēki nemainās. Arī agrāk cilvēki krāpa, pameta, izvairījās no saistībām, neprecējās, dzemdēja ārlaulības bērnus, bija homoseksuāli, iesaistījās dienesta romānos, šķīrās, bija mīļākie, nodarbojās ar prostitūciju, friends with benefits, utt.
Vienīgā atšķirība - toreiz nebija anonīmu interneta forumu, kur par to pastāstīt. Tagad cilvēku noslēpumus un slēptās domas var lasīt publiski un rodas sajūta, ka nu pastarā diena klāt :)
11.07.2018 12:54 |

Patīk
Reitings 274
Reģ: 20.06.2018
Kurā paaudzē tad Tu esi?:-)
11.07.2018 13:56 |

Reitings 470
jo starpposmu starp zēnu un vīrieti nevienai nevajag.

Pilnīgi piekrītu. Te var arī nedaudz vilk paralēles ar mūsdienu feminismu, kur vienlīdzību grib tikai tur, kur tas ir izdevīgi.
11.07.2018 14:02 |

Reitings 149
Reģ: 16.01.2018
Nezinu. Tagad redziet, 20 gadīgām meitenēm ir baigās prasības un viss ir normāli. Visi grib dzīvot pārticībā, lai blakus ir nobriedis vecis ar algu, nekustamo īpašumu utt. Visu gribas jau gatavu.
Kad es pirms daudz gadiem sāku veidot attiecības ar savu tagadējo vīru - man bij prasība - lai cilvēks ir labs, lai ciena un mīl mani. Tā arī satikāmies jauni un zaļi, dzīvojām pie senčiem, braucām ar busu viens pie otra, dāvanām mammām uzprasijām kādu latu un viss. Abi kopā uzsākām mācības, kur nu kurais, abi atradām darbus, abi uzsākam kopdzīvi, utt. Karjera, kāzas, bērni - viss kopā paveikts, sasniegts un izcīnīts. Viss no nulles, no sākuma. Tagad viss ir savs, esam kāpuši pa karjeras kāpnem, dzīvojam ļoti pārticīgi un audzinam dēlu.
Bija brīži, kad dzīvojām no manas algas, bija brīži, kad pelnija tikai viņš. Viens otru balstijām, cēlām un motivējām sasniegt kaut ko vairāk. Un tagad mums ir viss, ko gribam.
Bet tagad... 20 gadīgas frīdas visu grib uzreiz. Večus vadošos amatos, ar superauto un nekustamo īpašumu. Grib, lai labu dzīvi un labu vīru iedod tāpat vien...negrib kopa augt un attīstīties grib uzreiz pie "pilna galda" piesēsties.
Un ja nav viss uzreiz, tad kunkst par to, ka vīriešu normālu nav.
Protams, 30 gados gan sievietes pašas jau ir kaut ko dzīvē sasniegušas un mainās arī prasības pret vīriešiem, kas ir tikai loģiski, bet ja 20 gadniecei vajag to un šito, un šito un to...man gribas sapurināt tādas.
11.07.2018 14:26 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Mazās frīdas...nu gan. Visos laikos ir bijušas meitenes, kuras vēlējušās blakus biezu maku, tāpat vienmēr ir bijušas tādas, kuras augušas kopā ar savu partneri. Tu gribi teikt, ka pārzini VISAS 20 gadnieces? :-P
11.07.2018 14:31 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Mazās frīdas...nu gan. Visos laikos ir bijušas meitenes, kuras vēlējušās blakus biezu maku, tāpat vienmēr ir bijušas tādas, kuras augušas kopā ar savu partneri. Tu gribi teikt, ka pārzini VISAS 20 gadnieces?

+++
Protams, gribas jau sevi pacelt augstāk par pārējām un tās pārējās nozākāt, bet gan no savas pieredzes, gan no draudzeņu/paziņu - manuprāt, lielākajai daļai 20 gadīgo meiteņu ir ļoti adekvātas un normālas prasības un lielākā daļa ir gatava, kā tika minēts, augt un cīnīties kopā ar partneri, nevis sagaidīt visu uz paplātes.
11.07.2018 14:38 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Agrāk dzīvoja īsāku mūžu, varēja vis kaut kas atgadīties, nebija ko bremzēt.
11.07.2018 14:38 |

Reitings 149
Ko es gribēju teikt, to es uzrakstīju. Lasi! Runāju par tām, kas ņerkst, kam viss slikti un vajag baigo veci pie sāniem, bet pašām selfiju pilns instagrams un vidusskolas izglītība. Plus plika dirsa, bet redziet, aj, cik grūti, nopietnas attiecības nevarot izveidot. Veči stulbi, redziet.
Bet arīdzan, tā padomājot... visiem jau nav jābūt nopietnās attiecībās. Visos laikos ir bijusi kaudze ar tiem/ tām, kas mētājas pa pasauli ķerstot un grābstot visu pēc kārtas un kā nav, tā nav.
Gribas teikt- nu ja nesanāk un nevedās,tad noteikti nevajag arī. Visos laikos vajag arī kādu "to otru" piemēru :-D
11.07.2018 14:42 |

Reitings 149
Nu, kas mūsdienās 20 gadīgam cilvēkam var būt? Nu tā, ka paša panākts un nopelnīts?
Ļoti labi, ja ir vēlme pēc kaut kā līdzīga blakus, ar ko kopā būt un izaugt (!), bet ja pašai tikai vidusskolas izglītība un vēlmju sarakstā- normāls vīrietis ar dzīvokli Rīgā, + ne-padotā darbu, un tiešām... vēl bonusā mašīna... un gana laba, lai nav kauns.
Darbā nereti nākas saskarties ar jaunietēm pēc vidusskolas. Vados tikai pēc tā, kas dzirdēts un redzēts.
Vienmēr jau ir arī labie piemēri, un kā reiz visi iekš cosmo :-D
11.07.2018 14:54 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kur tāds uzskats, ka, ja cilvēks nav nopietnās attiecībās, tad obligāti ķersta un grābsta visu pēc kārtas?
.
Varbūt vienkārši nav attiecībās, bet neķersta un negrābsta nevienu, jo, redz, nav sapņu princis kā no 50 nokrāsām? Galu galā, arī pirms "mūsdienām" bija vēl trešais variants, paralēli ideālajai sievai un vieglās uzvedības spindzelei, un tas bija vecmeta ar kaķi.
11.07.2018 14:56 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Jo mūsdienās otru pusīti var izvēlēties ''pasvaipojot'' (swipe) pa labi, vai kreisi. Cilvēki paši par sevi palikuši brīvāki, iedomājas, ka izvēle ir pārāk liela, lai visu mūžu piesaistītu otram cilvēkam.
Es gan tā neuzskatu, man ir svarīgas jūtas un savstarpējā saskaņa. Liekas jau, ka esmu atradusi to ''īsto'' nopietnajām attiecībām.
11.07.2018 15:02 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Lielākajā daļā Eiropas valstu likumīga šķiršanās ir relatīvi nesena parādība. Kopš 1970. gada, kad Itālija aizsāka šo vilni. Pirms tam likumdošana neparedzēja laulības šķiršanas procedūru.
Es domāju, ka tas arī spēlē savu lomu. Pārdesmit gadus jānostiprinās cilvēku apziņā un vēlāk jau kļūst par normu.
Likums ir drusciņ kā kaste cilvēka smadzenēs. Vienkāršiem vārdiem sakot - kas likumīgs, tas labs, kas nav likumīgs, tas slikts un nepieņemams.
11.07.2018 15:03 |

Reitings 8
Reģ: 24.06.2018
Nu nu, esmu dzirdejusi tiiik daudz stastus ka tika laista pa kreisi, man rados ta darija, pat vectevs laida pa kreisi. Vienkarsi bija ta iekartots, agri japrecas, berni... ja sanak palikt stavokli tad ari japrecas mil vai nemil utt

++ Palasot kaut Jaunsudrabiņa “Aiju”, var gūt ieskatu, ka precējās cilvēki uz velna paraušanu (jo tā pieņemts), bet laimīga kopdzīve varēja izpalikt.
Mūsdienās vecāku loma vairs nav tik svarīga- vairs neprecas ģimenes/dzimtas attīstības un izaugsmes pēc. Kā arī kāzas vairs ir tikai pārliecības pēc. Pūra lādes jau sen ir izskaustas. Individuālisms+interneta laikmets=jaunu paražu diktēšana.
11.07.2018 15:05 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Runāju par tām, kas ņerkst, kam viss slikti un vajag baigo veci pie sāniem, bet pašām selfiju pilns instagrams un vidusskolas izglītība. Plus plika dirsa, bet redziet, aj, cik grūti, nopietnas attiecības nevarot izveidot. Veči stulbi, redziet.

Kur ir tās, kas ņerkst?
Tātad, ja plika dirsa, attiecības nepienākas?
Ļoti labi, ja ir vēlme pēc kaut kā līdzīga blakus, ar ko kopā būt un izaugt (!)

Komplementējam sev :-D labi, ka tavs modelis ir vispareizākais!
Darbā nereti nākas saskarties ar jaunietēm pēc vidusskolas. Vados tikai pēc tā, kas dzirdēts un redzēts.

Tātad pāris piemēri kalpo kā "visas 20 gadnieces skrien tikai pēc baigajiem večiem, pašām nekā nav..."
.
Cilvēki ir dažādi un neredzu neko sliktu, ja vīrietim vai sievietei 20 gadu vecumā nekā nav, bet viņi satiekas ar kādu, kuram ir. 20 gados jaunietis parasti studē, tātad pēc pāris gadiem viss būs. Tāpat viss ok, ja abiem nekā nav un kopēji izaug, modeļi ir dažādi. Nevajag visus tik determiniski (balts-melns stiliņā) vērtēt.
11.07.2018 15:05 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Ne par temu, bet cikstuligi viriesi nevienam neinterese, tapec ari ir jaizdoma atrunas par gold diggerem un nebeidzamam prasibam pret prejo dzimumu.
11.07.2018 15:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!