Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Izrauti uzreiz 3 zobi.

Reitings 2
Reģ: 30.06.2018
Labdien!
Man pagaidām ir vēl tikai 14 gadi pirms 2 dienam man izrāva uzreiz 3 zobus. Iepriekš 3 naktis nenormali mocijos, trešajā jau zāles dzēru, bet viss veltīgi( zinu nebija gudri ciesties 3 sutkas, vajadzeja uzreiz doties pie zobarsta). Pa cik bērnība ir gadījies zobārsts kas draud atdod bernu onkuļiem un aizvest uz mežu, tapec nekada liela patika pret zobarstiem noteikti nav. Tomer sapes bija tadas ka vairs nebija kur likties nu jaiet vien bij. Kā saka " ja vajag, tad vajag". Viss pašaprotami nu bij bojats ja izrava vinus, štrunts ar to. Bet lieta ir taja ka izrava 3 zobus nepilngadigam bernam( pusaudzim) un neizrakstija nekadas tabletes vai ko citu, pat nepateica ka vinu kopt( saprotams musdienu interneta atradu visu ka kopt un ar ko skalot), tomer manos uzskatos ir tas ka zobarstei bija jaizraksta zales vai vismazs japasaka ka saudzigi apstradat bruci, tomer tas nebija viens zobs tie ir veseli 3.
Vai tiesam zobarstei nekas nebija jasaka vai jaizraksta zales? Kad narkoze saka iet lauka sapes bija drausmigas, iegaju aptieka apvaicajos aptiekarei vina iedeva "Dolmen"( ja nemaldos nu kautkads tads nosaukums.) Izdzeru vienu tableti, sapes pargaja.
Tagad vel nevarety teikt ka sap, jo tas neskiet ka sapes, ta sajuta pat nav aprakstama, bet protams nepatikama un nedauz smeldzoša. Diena reizi prasas to tableti. Cerams vel dazas dienas un paries.
Bet vai tiesam ta tam jabut ka zobarst izrauj, iebaz gandriz pilnu muti ar vati un pasaka " staiga laimigs"????:-/:-/:-/
01.07.2018 01:30 |

Reitings 111
Reģ: 29.05.2018
Noteikti pagadījies slikts zobārsts vai vienkārši to tā uztvēri. Pēc pāris dienām pāries, skalo un ja ļoti sāp var iedzert to Dolmenu,viņš ir ļoti labs un dzēru pat pēc operācijas.
:-) Noteikti zobārstam vajadzēja brīdināt par sāpēm, bet pretsāpju tabletes jau nu viņa neizrakstīs.
Tā ir viņu ikdiena un parasti nekrāmējas , jo visi saprot paši , ka būs jādzer Ibumetin vai Dolmen un nekāda smaganu kopšana tur nav , tikai ja asiņo ,protams, tikai mīksts ēdiens:-).
01.07.2018 03:02 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Izrāva 3 iekaisušus zobus un neizrakstīja ne antibiotikas, ne pretsāpju līdzekļus? Esi pārliecināts,ka tā zobārste vispār ir legāla? Viennozīmīgi sūdzība VI, jo ir bīstami, ka tādi ārsti strādā.
01.07.2018 06:30 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Situācijas apraksts ir bērnišķīgs- sliktā ārste izrāva zobus un man sāp. Izlasot tēmu, nav skaidrs, kas notika.
Pirmkārt, kurus zobus izrāva- augšējos, apakšējos? Priekšzobi?
Otrkārt, kāpēc zobus izrāva? Bija bojāti un nebija labojami? Vai žoklis šaurs un zobiem nebija vietas? Ņemot vērā tavu vecumu, varbūt kaut kādu iemeslu dēļ nebija izkrituši/ nomainījušies piena zobi?
Vai tev ir sejā pampums? Vai mute "nesmird"? Ja atbilde uz vismaz vienu jautājumu ir apstiprinoša, nekavējoties brauc uz Stomatoloģijas institūta uzņemšanas nodaļu.
Zobus pēc raušanas vajag skalot ar sālsūdeni (1 tējk.uz glāzi silta ūdens).
01.07.2018 07:34 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Paga tev izrāva 3 īstos zobus, ne piena? Kā tu tos kop? Ar tādiem zobu zaudēšanas tempiem nebaidies jau 20 gadu vecumā attapties ar mākslīgo žokli, jo kroņus nebūs, pie kā stiprināt? Un kur atrodas tā zobārste, izklausās ļoti neprofesionāli? Kur skatās vecāki?
Mani šī situācija šokē, pat "manos" pēcpadomju laikos, kad dažiem "ārstiem", patika nevis ārstēt, bet raut, turklāt bez anestēzijas, tik traki, šķiet, nebija.
01.07.2018 07:38 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
kur atrodas tā zobārste, izklausās ļoti neprofesionāli?]

Piekrītu, mūsdienās zobārsti dara visu, lai zobus saglābtu, a te ņem un izrauj veselus trīs. Un vēl neizraksta ne antibiotikas, ne pretsāpju tabletes.
01.07.2018 07:54 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Tev vecaaki ir vispaar? Ja ir - Vai vinjiem pie pakaljas, ka neredz, kaadi zobi beernam mutee? Kaa ir jaanolaizh zobi, lai buutu 3 uzreiz raujami (ja vien tie nebija gudriibas zobi, kurus raava).
Kuraa mazpisaanu miestaa sastopama taada daktere, kura neizraksta pretsaapju zaales un antibiotiku peec 3 zobu raushanas????? Luudzu, dakteres vaardu un uzvaardu studijaa. Te prasaas peec veseliibas inspekcijas informeeshanas, ja vien staastaa nekas nav piefantazeets.
01.07.2018 11:33 |

Reitings 2
Reģ: 30.06.2018
Es neteisos nosudzet zobarsti vai ko. Patiesiba es tikai gribeju zinat vai tas ir norm ka pusaudzim izrauj 3 zobus un neizraksta zales vai ko citu. Nav uzreiz jacepjas, vai jasak vainot vecaki. ;-) Pedejais jautajuns bija tas ko iesti gribeju zinat.
01.07.2018 13:19 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Jā, normāli, atkarīgs taču no gadījuma.
01.07.2018 13:29 |

Reitings 111
Reģ: 29.05.2018
Tie bija piena vai kaula zobi ?:-O
01.07.2018 14:25 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Cik tā ārste veca? Nē, nu vari jau nesūdzēties, ja sirdsapziņa pieļauj, ka ārsts spēlējas ar pacienta dzīvību. Ir letāli gadījumi no iekaisumiem pēc raušanas. 14 gados varbūt nesaproti šīs situācijas nopietnību (ne jau par taviem zobiem, bet ārstes nolaidību), parunā ar kādu pieaugušo.
01.07.2018 15:35 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Man neko neizrakstīja, bet pateica, ka der Ibumetīns. Principā neko nevajadzēja, nesāpēja. Tas gan bija tikai 1 zobs. Pirms un pēc visu ļoti, ļoti smalki izskaidroja. Darbu veica studenti RSU Stomatoloģijas institūtā ārsta vadībā. Šuvēm vajadzēja pazust pašām, bet es izņēmu, diegi mutē baigi traucēja.
02.07.2018 16:24 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits