... Tad par ko mēs te runājam? Konsensu starp latviešu vīriešiem vai Tavu vienu sliktu randiņa pieredzi? Esi ar visiem LV puišiem randiņojusi, ka zini kādi ir viņu uzskati?
Esmu bijusi vairākgadīgās attiecībās, kur bija neadekvāts atbildības sadalījums. Pēc tam esmu gājusi uz randiņiem un to pašu sentimentu dzirdējusi no vairākiem vīriešiem. Esmu runājusi ar savām draudzenēm, kuras saskaras ar līdzīgām problēmām. Redzu šīs problēmas izpausmes pāros, ko nepazīstu tik labi, lai kratītu sirdi. Kā redzi, šeit vairums sieviešu raksta, ka jā, viņu pieredzē tāda problēma pastāv un viņas ar to saskaras. Tad kāpēc tu nevarētu pieņemt, ka tā ir leģitīma pretējā dzimuma pieredze?
Kāpēc tu tā vietā, lai aizdomātos, ka varbūt tāda problēma pastāv, sāc no zila gaisa izdomāt "faktus"?
Pēc tavas loģikas tikpat labi, vīrietis vienkārši jau sen ir no zāģētājas pa gabalu citas sievietes brunčos un šķiršanos nesniedz, jo jāatdod 50% peļņas būs.
Ja nebūs noslēdzis laulību līgumu, tad laulības gados uzkrātā manta būs jādala uz pusēm. Ņemot vērā, ka vairumā pāru strādā abas puses, nav pamata pieņemt, ka vīrietis ir nopelnījis 100% no tā.
Bet nu labi, teiksim, ka vīrietis, kas nes 80% ģimenes ienākumu, strādā 50+ stundas nedēļā, tiekoties ar klientiem, veidojot biznesa stratēģijas, uzņemoties atbildību par projektiem utt., nav pietiekami noguris atnākot mājās. Derētu vēl istabu izmazgāt un vakariņas sataisīt.
Pirmkārt, cik tādu ir - 2% no visiem vīriešiem? Vairums strādā vidēji atalgotus darbus ar vidēju atbildības līmeni un 40 stundām nedēļā. Es teiktu, ka pāri ar milzīgām algu atšķirībām ir diezgan reti sastpami, visbiežāk proporcija varētu būt ap 60:40.
Otrkārt, nu, pieņemsim, ka tevis aprakstītais variants ir reāls. Bet tam vīrietim dzīvesbiedrene arī strādā 50 stundas nedēļā, tiekas ar klientiem, veido biznesa startēģijas, uzņemas atbildību par projektiem un nāk mājās nogurusi. Vai viņai būtu jāmazgā istaba un jātaisa vakariņas?
Par to arī ir stāsts. Lielākā daļa cilvēku strādā vismaz vienu pilnu slodzi - gan sievietes, gan vīrieši. Kāpēc vīrieši pēc darba ir tik noguruši, ka neko nevar izdarīt, bet sievietēm ar visu jātiek galā pa diviem?
Un nevajag turpināt malt fantāzijas par veiksmīgajiem, pelnošajiem, superatbildīgajiem biznesmeņiem, kuri tiekas ar pusslodzes skolotājām u.tml.