Vai tomēr šis būtu tas pats gadījums, kad sakarīgi domājošs un runājošs 50 gadīgs cilvēks atklājot, ka viņam nekad nav bijusi ģimene un attiecību, pēkšņi tiek uzskatīts par nepieskaitāmu un nenormālu?Ja viņš vēl piedevām atklātu, ka viņam vispār nav bijis sexa, tad viņu vispār iztriektu pa durvīm laukā.
Piemēram, vecākais eksperts kādā no ministrijām vai izmeklētājs VIDā.]
Tavuprāt, darba devēji uz cilvēku bez īpašas pieredzes skatās vienādi kā 20, tā 50 gadu vecumā? Vai tomēr šis būtu tas pats gadījums, kad sakarīgi domājošs un runājošs 50 gadīgs cilvēks atklājot, ka viņam nekad nav bijusi ģimene un attiecību, pēkšņi tiek uzskatīts par nepieskaitāmu un nenormālu?
Godīgi sakot, nesaprotu kādā sakarā darba intervijā būtu jāapspriež kandidāta privātā dzīve (kur nu vēl intīmā
bet praksē pārliecinos, ka darba ņēmēji paši ir tie, kas savos CV norāda ne tikai ģimenes stāvokli, bērnu skaitu, u.c. ar privāto dzīvi saistītos jautājumus,
Godīgi sakot, nesaprotu kādā sakarā darba intervijā būtu jāapspriež kandidāta privātā dzīve (kur nu vēl intīmā )
Tāpat varētu būt arī darba sakarā - aiziet 45 gadīgs uz interviju, redzams, ka kaut ko saprot un varētu būt ļoti vērtīgs darbinieks ar laiku, bet tad vadība apspriežās - "nav vērts, kur mēs liksim to pensionāru".
Nopietni?!
Man ir piemērs, manā studiju grupā bija vīrietis 48 gadi, visu mūžu strādājis mūzikas industrijā. 42 gadu vecumā izdomāja iegūt izglītību IT, pabeidza bakalauru + maģistru ar labām sekmēm, tagad strādā IT nozarē.
Manuprāt, ap 40 cilvēks ir savas karjeras pašā plaukumā - ir izglītība, ir pieredze, ir sakari, bērni arī visticamāk jau paaugušies.
Kā jums šķiet, kāda ir pieļaujamā vecuma robeža, kad cilvēks var iet izstudēt un apgūt jaunu profesiju, lai ar to vēl būtu konkurētspējīgs un pieprasīts darba tirgū? Kādi ir jūsu novērojumi no malas, veiksmes stāsti? Cik vecu cilvēku jūs kā darba devējs vēl ņemtu darbā, pie nosacījuma, ka nesen pabeidzis mācības un ir pietiekami gudrs, lai tālāk progresētu? Varat arī rakstīt robežās no-līdz.
Mani novērojumi un veiksmes stāsti. Ja tu vēlējies dzirdēt apstiprinājumu tam, ka pēc 40 jau jārok sev kaps, sorry, bet es nepiekrītu, jo mani novērojumi un reāli piemēri rāda ko citādāku
Papēti lielo kompāniju menedžmentus, lielos bosus...viņi lielākoties ir 45+, varbūt pa retam izņēmumam kāds zaļāks gurķis.
Ja vēlēšanas ir, bet iedzimto īpašību nav, tad diez vai tur kaut kas izdosies.