troļļi u.c.

Reitings 245
Reģ: 29.05.2018
kā jūs atkožat, kurš forumā ir trollis, kurš slēpjas zem citas identitātes, lieto 2 profilus, slēpj dzimumu u.t.t.? ļoti interesanti, jo es forumu lasu jau pailgu laiku(lai arī reģistrējos nesen), taču citreiz piemin to, ka tieši kāds konkrēts lietotājs nav tā dzimuma, par kuru uzdodas, vai, ka ,piemēram, JaukaisCilveks ir tas pats, kas Gustavs35(?), es nekad to nepamanu. kā jūs to saprotat?:-D:-O
24.06.2018 17:38 |

Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
nerātnā, are you alright? :D
28.06.2018 18:37 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Izmanto savu terminoloģiju pret kādu citu.
Izmanto savu teicienu 'rakstības stils arī man rada vēlmi labāk nesākt lasīt' pret kādu citu. :-P
28.06.2018 18:47 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Peries vien, pašai tik par sliktu.
28.06.2018 21:07 |

Reitings 4218
Peries vien, pašai tik par sliktu.
Oho, draudi. :D Naaaaaaaaaais.:D Bet ko gan citu varētu sagaidīt no personības ar psihopātisku domāšanu. :-P8)
.
Ah, jā, aizmirsu diskusijas sākumā pie narcisma, manipulēšanas (sociopātijas) un sadisma pieminēt vēl vienu trolliskas personas pazīmi - psihopātiju.
28.06.2018 21:52 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Nuuuu... psihopātiska domāšana ir diezgan nopietna apsūdzība un, godīgi sakot, man neliekas, ka Matildes mērķis bija Tev draudēt, Nerātnā. Vismaz man tā neizklausījās.
28.06.2018 22:03 |

Reitings 3127
Kādi draudi? Un uzdrošināties mani nosaukt par personu ar psihopātisku domāšanu - manuprāt, tev galīgi nav izpratnes par vārdiem (tiem samācītajiem mākslīgi), ko tu lieto. Nemaz par uztveri nesākot runāt.
28.06.2018 22:05 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Cik te tālu aizgājis. :D nerātnā, tu pat jau ne nedaudz pārkāp robežu, bet ļoti šauj pār strīpu. Vaicāji, kas tavā stilā, rakstos ir tas briesmīgais, cilvēki minēja. Bet nu aiziet šādos tekstos, kas te tagad notiek - nu noņem no sevis to misiju karot ar iedomātiem troļļiem, tas paliek pat ļoti nesmuki un atstāj par tevi arvien ar katru komentāru sliktāku iespaidu.
28.06.2018 22:11 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Wtf lol :-D
28.06.2018 22:48 |

Reitings 4218
godīgi sakot, man neliekas, ka Matildes mērķis bija Tev draudēt, Nerātnā. Vismaz man tā neizklausījās.
Pasadena, zinu, ka no malas var neizklausīties, jo tas bija vērsts pret mani personīgi, ne pret kādu citu. Turklāt konkrēti šie draudi bija tā smuki 'ietērpti' (manipulēšana, kas nav nekas pārsteidzošs), līdz ar to citi uzskaistinātu mēģinājumu aizbāzt kādam muti var arī nepamanīt.
.
No sākta gala šai diskusijā Matilde vērsās pret manu rakstības stilu bez jēdzīga pamatojuma (par ko? Jo iepriekš arī daži tā izteicās un viņai sagribējās piemest savu pagali, tad vēl un vēl, lai raganu sārts labāk deg un varētu par to papriecāties?), ne pret maniem darbiem, proti, kas un kāpēc rakstības stilā būtu ne tā. Sākumā ar viņu mēģināju sarunāties civilizēti (mūsu saruna sākas 7.lpp), bet - cik ilgi pacietīšu uzbraucienus bezjēgā? Kāda sasodīta velna pēc man tas būtu nez cik ilgi jāpacieš?
.
Vēl kas - diskusijas gaitā sapratu, ka Matilde pieder pie tā cilvēku tipa, kas savu rīcību nenodala no savas personas. Citu rīcību arī nenodala, jāpiezīmē.
.
Praksē tas nozīmē to, ka, ja viņai ir cits viedoklis nekā man, tad uzbruks man (apsaukāsies, izteiks indīgas piezīmes, apzīmogos utt.), nevis manam viedoklim (pateiks, kas tajā nepatika un/vai piedāvās savu versiju, uzdos jautājumus un būs atvērta civilizētai sarunai). Turklāt (un tas ir ļoti svarīgi), ja kāds kritizēs viņas rīcību, viedokli, domas, viņa to uztvers kā uzbrukumu sev personīgi - jā, jā, tieši tā iemesla pēc, ka viņa ne sevi, ne citus nenodala no viņu (savas) rīcības un viedokļa.
.
Ar tādu cilvēku tipu visu laiku uzturēt argumentētu diskusiju ir velta laika šķiešana, jo viņu acīs nekādi argumenti nestrādā (pat pamatoti nē) - sākumam, jā, varu pamatot savu viedokli, lai saprastu, vai tāds diskutēšanas stils strādā, bet, cik ilgi, ja ne argumenti, ne pamatojumi nav vajadzīgi un civilizētu valodu nesaprot? Velns un elle - cik ilgi man būtu jāļauj kāpt sev uz galvas?
.
Matilde pagaidām saprot tikai uzbraucienu valodu, bet to, protams, var mainīt, ja viņa pati to vēlēsies un darīs kaut ko lietas labā.
.
Un augstākminētais vairāk vai mazāk attiecas arī uz Fiestar un aninavanina diskutēšanas stilu. Arī viņi (un jebkurš cits) to var mainīt, ja vēlas un kaut ko dara lietas labā.
28.06.2018 23:22 |

Reitings 3127
:D
Un tavi smagie uzbraucieni un diagnozes, un slimīgā uztvere manos (un citu) tekstos, pamācīšanas vēlme gan nav nekas? :D Nu tak pateica tev, ka izskaties pēc troļļa vai ļoti apmaldījušās jaunas meitenītes. Nu un viss. Tu pati izvērti palagus par sevi, murgojot kaut ko. Nu neko darīt, ka man vai kādam citam tas tā izklausās tavā runā. Nu un viss. Nav te neko jāfilozofē, kādi mēs esam vai ko mēs patiesībā esot domājuši. Mums, domāju, taču vienalga, bet ai kā patīk pērties.
28.06.2018 23:35 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Nerātnā - facepalm!
28.06.2018 23:40 |

Reitings 470
Tak ja ir kaut kādi draudi, tad vērsies policijā, jo draudi ar vardarbību ir sodāma rīcība. Oh wait, policijā par šito pasmietos. "Policista kungs, man sieviešu forumā viena lietotāja teica, ka gribētu ar pannu iepist pa seju."
>>
Es tiešām lasu Tavus tekstus un vienkārši nespēju noskatīties kā var cilvēks skaidrot kaut kādus cilvēka uzvedības modeļus un pielīdzināt tos dažādiem foruma lietotājiem, bet nesaprast, ka pilnīgi visus savus tekstus Tu varētu attiecināt uz sevi. Gan par upura sindromiem, gan par uzbrukumu personām nevis viedokļiem, gan par lasīt/rakstītprasmi, gan par troļļu iezīmēm. Nāk prātā tas teiciens "Citam skabargu acī ieraugi, bet sev baļķi nepamanīs."
>>
Šis ir ne tikai internets, bet ANONĪMS saits. Protams, ka būs troļļi, protams, ka būs tie, kas mēģinās kaut kādas reakcijas no cilvēkiem izdabūt, jo tas ir smieklīgi. Kaut kādai knaufai liekas smieklīgi paprasīt par mēnešreizēm vai dzeršanu, vai strādāšanu sūdu fermā, jo viņam tādi temati ģimenē netiek apspriesti.
Bet visu uztvert nopietni un kaut kādas medicīniskās diagnozes, pataloģiskās slimības vai sindromus no dirsas vilkt ārā ir vienkārši wtf.
28.06.2018 23:43 |

Reitings 3665
Nav te neko jāfilozofē, kādi mēs esam vai ko mēs patiesībā esot domājuši.

Vispār jau Tu pati arī filozofēji par Nerātno, kāpēc tieši viņa ir tā, kura to nevar darīt?
Oh wait, policijā par šito pasmietos. "Policista kungs, man sieviešu forumā viena lietotāja teica, ka gribētu ar pannu iepist pa seju

Tāpēc tas ir pilnīgi pieņemams komunikācijas veids? Darbā jūs arī piesoliet piekaut kolēģi, kad viedokļi nesakrīt? Vai arī tikai anonīmi forumā?
P.S. Es saprotu, ka tas nebija domāts nopietni (vismaz ceru, lai gan šejienes diskusijas ir atklājušas, ka piekaut otru dažiem šeit ir pilnīgi pieņemama rīcība), bet, ņemot vērā diskusijas kontekstu, tas nebija gluži nevainīgs joks, par kuru arī otrs smejas (piem., ‘melnais humors’).
28.06.2018 23:53 |

Reitings 4218
Uz Duujaa diskutēšanas stilu arī mans iepriekšējais komentārs attiecas.8)
.
.
Fiestar, nu, vnk wth, vai, ne? Izrādās, atrodas cilvēki, kas par Tavām personības iezīmēm zina vairāk, nekā Tu pats. Pat Tavu vārdu nevajag. 8)
28.06.2018 23:54 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Varbūt tā esmu tikai es, bet man vispār liekas dīvaina kaut kāda karošana ar troļļiem, centieni kādam pa visām varītēm izskaidrot savu viedokli vai gribēt no citiem sagaidīt detalizētu sava viedokļa izteikšanu. C'mon šis ir tikai forums! Nu labi, varbūt kādam tā ir visa dzīve, bet, pa lielam, manuprāt, lielākajai daļai lietotāju forums ir pavisam maza ikdienas sastāvdaļa un tas mazais mirklis atelpas, kuru pēc trakas darbadienas, vakariņu gatavošanas, bērnu audzināšanas, suņa izvešanas pastaigā, pankūku uzcepšanas, tējas pagatavošanas, desmit telefona zvaniem, mirkļiem kopā ar ģimeni utt.,utjp. gribas pavadīt atkrītot dīvānā, ieskatoties forumā un uzrakstot kādu komentāru diskusijā, kurā piedalās pilnīgi nepazīstami cilvēki no kuriem desmit būs troļļi, desmit pašpasludinātie intelektuāļi, astoņi Burkāni, pa vidam vēl tas, tas un šitais. Jā, ir forši padiskutēt, reizēm ar kādu pastrīdēties, bet mirklī, kad forums tiek aizvērts, arī domas pāriet pie pavisam citām lietām, ikdienas rūpēm un raizēm, tāpēc priekš kam tērēt tik daudz laika, enerģijas, lai ar kādu strīdētos, censtos vairāku lapu garumā pierādīt kaut kādu savu viedokli? Nu, meitenes te izteicās, ka nepatīk garie komentāri. Pateica par iegāšanu ar pannu. Vēl kaut ko... Nu viss, tas ir to cilvēku viedoklis. Tiešām viss, kas tiek rakstīts interneta forumā, ir jāuztver burtiski? Jāuztver kā kaut kādi draudi vai vēl sazin kas? Man gribētos teikt, ka dzīve jātver vieglāk. Interneta forumu diskusijas tai skaitā.
29.06.2018 00:00 |

Reitings 470
Pasadena Pieņemams? Varbūt nē. Sagaidāms? Pilnīgi noteikti. Tā ir anonimitātes cena. Neko saistībā ar personīgiem uzbrukumiem nav vērts uztvert nopietni, jo neviens tāpat tevi nepazīst. Mani forumā ir suakuši par analfabētu, sieviešu sitēju un dieva pielūdzēju, bet gabals neviens nenokrita un diagnoze nebija jāmeklē.
Es nekad neuztvertu anonīmu interneta forumu par kaut kādu iespējamu draudu avotu. Tāpēc mana ideja iepriekšējam ierakstam bija tā, ka runāšana par draudiem vai kaut kādu vardarbību vispār ir lieka. Neviens nenāks un nemeklēs, un nesitīs. A te jau 2 lapas kā strīdas par kaut kādām pannām, troļļu vardarbību un sazin vēl ko (līdz galam gan nelasīju nevienu postu) :-D
>>
Manā ieskatā vienīgais veids kā internetā kādu ir iespējams aizvainot, ja aizvainojums kaut kādā veidā atbilst patiesībai. Atskatoties uz iepriekšējām diskusijām, šāda hipotēze ir man apmierinoša. Bet nu labi, lai jau kaķenes plēšas. :D
29.06.2018 00:06 |

Reitings 3665
gribēt no citiem sagaidīt detalizētu sava viedokļa izteikšanu.

Nu, es, piemēram, mēdzu paprasīt detaļas, lai izprastu, ko cilvēks ir domājis.
Un par to, ka “Nu viss, tas ir to cilvēku viedoklis” - nu, tas darbojas abos virzienos.
29.06.2018 00:09 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
No top sarunām , šī tieši ir viss komentētākā tēma[::-D
29.06.2018 00:17 |

Reitings 4218
Sadie, tā nav karošana, vismaz no manas puses nē.
.
No troļļu puses, jā, tā ir karošana, jo viņi pasauli skata duāli - 'es' (vai 'mēs') un viņi, 'tie citi', 'ienaidnieki'. Citādi viņi nemāk, vismaz pagaidām.
.
Nav tā no manas puses karošana, jo vnk ir ļaudis, kam tīk citus sāpināt.
.
Viņi paši to, protams, nekad neatzīs, jo kādreiz tiem ir bijis tik sāpīgi (ļoti ticams - bērnībā), ka zaudējuši jebkādas empātijas paliekas jeb spēju iejusties cita ādā un savas emocionālās traumas norakuši zemapziņā, no kuras tās, protams, vēlas tikt ārā. Neatrisinātās, zemapziņā iespundētās sāpes laužas ārā, sāpinot citus - internetā troļļojot, piemēram.
.
Nav tā karošana.
.
Sadie - ne Tu, ne es, ne kāds cits nav miskaste, kurā kādam krāmēt savus neatrisinātos kompleksus. Kāpēc gan Tev, man un jebkuram citam atļaut sevi izmantot par zibensnovedēju? Kāpēc ļaut sev aizpūderēt smadzenes un ļaut justies vainīgiem par visu un neko? Svešus grēkus nevar atrisināt - un arī nevajag. Lai paši risina savas problēmas.
.
Nav tā karošana. Precīzāks vārds varētu būt 'identificēšana'.
29.06.2018 00:39 |

Reitings 4218
līdz galam gan nelasīju nevienu postu
Fiestar, ja neesmu lasījusi visas diskusijas postus no A līdz Z, tad nemaz neapsveru iespēju tajā komentēt.
.
Man nav tik nevērīga attieksme, ar kādu Tu te tagad plāties.
.
Rezultātu atšķirība manai un Tavai attieksmei vismaz man ļoti labi saskatāma.
29.06.2018 00:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits