Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Līgo svētku galds

 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Sašliks, pīrāgi, siers un alus, protams ir jauki, bet ko interesantāku plānojat likt galdā? Varbūt kādas kūkas, zupas, īpašas uzkodas? Gribas drusciņu no tās klasikas, bet arī ko savādāku šogad :-)
Un kāda ir jūsu pīrāgu super-recepte? (l)
20.06.2018 14:26 |
 
10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Cepta karpa vai kāda cita zivs.
22.06.2018 23:50 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Jau izbraucām veikalus, lai rīt nav jāpavada mūžība veikals. Un jezussss, tīrā trakomāja. Mazajos nē, bet lielajos... Uhhh, vēlu veiksmi visām, kas rīt pērkas 8-)
Beigās būs klasika pāsvarā, bet jāņu siers papildināsies ar sieru plati ar visādām zaptītēm un sīpolu marmelādi, un mērcīšu eksperimentiem gaļai, aizstājot kečupu ar mājas bbq un pesto. Ņommmm (l)
22.06.2018 20:59 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Neskatījos visus linkus, vienkārši ieteikšu salātiņus, kurus te nemanīju - ķiršu tomātus ceturtdaļās + kivi + puravs + saujiņa sezama sēklu + nedaudz olīveļļas. Pie gaļas ļoti labi :)
tu prasi par labako piragu recepti un ka vinas klas galdus 20 gadigam meitenem?

Vai tad divdesmitgadīgajām atbrauc mammas, saklāj galdus un brauc prom? (t)
Man bija kādi 15-16, kad pati sāku cept plātsmaizes utt svētkiem.
22.06.2018 18:33 |
 
Reitings 20
Reģ: 22.02.2018
Es gatavoshu vienu receti ko man iemācija vīratēvs. Izvāri makaronus,, piesaju piparus, sālīti, tad sacep cūkgaļas karbanādes, makaronus kārto cepamtraukā nu tā kā apakškinju, un tad pa virsu majonēzīti, sierinju rīvētu, čut čut kādu saujiņu, tad izkārto pa virsu karbonādes, vēlreiz bagātīgi pārelj ar majonēzi un sieriņu un cep cepeškrāsnī uz 180 grādiem kameŗ veidojas garozinja.
OM NOM NOM
starpcitu var nevis ar karbonādēm, bet ar gulahsu vai stogonovu taisit, ja no iepruieksjeas dienasq palicis pari, arī sanāk ņammīgi. (l)
pasniedz ar krējuminju un mazsālītajiem gurķīšiem (l)
22.06.2018 17:33 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Rīdziniec, es kā reiz zemeņu salātus ar zaļumiem taisīju aizvakar Vairākus gadus gribēju, bet kamēr šis un tas, zemenes jau pazuda Tā nu šogad beidzot sataisīju. Ir tā, ka es iedomājos, ka fetas siers nav sāļs... Bet ir gan... un esmu no cilvēkiem, kam negaršo sāļa + salda kombinācija. Visādi citādi salāti tiešām atsvaidzinoši un interesanti Tikai nākamreiz liktu mocarellu (tas ir tāds mini tip, ja cieņā nav sāļš + salds)
Liels paldies par padom, tiesam noderes. Man jau uz to pausi likas ...mocarella maigaka tomer.;-)
21.06.2018 13:16 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
A.. bet vēl garšo pildīti šampinjoni, draudzene šo recepti iemācīja.. Jāpērk šampinjoni (bet tādi ko lielāki, jo labāki), jāizņem kātiņš.. sajaukt sieru, nedaudz majonēzes, zaļumu, sapildīt šampinjonu cepurītes un uz grila restes.. šampinjoni sanāk ļoti sulīgi! Protams, ka pildīt var da ar jebko

Man arī ļoti garšo, bet nesen ēdu tādus, kas pagatavoti aptuveni šādi+vēl ietīti bekonā. Ak dieniņās, cik labi!! :-D(l)
21.06.2018 09:14 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Pirmo reizi pati gatavošu sieru, plānoju gatavot gan ķimeņu, gan tādu ar sēkliņām visādām. Vēl arī uzcepšu sēklu maizīti, iesālīšu gurķīšus. Un tā kā mūsu ģimenē ir arī jubilārs, taisīšu pāris saldos. Šo noteikti - http://prieksgatavot.lv/2018/06/rabarberu-siera-kukas-kartojums/
21.06.2018 09:11 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Rīdziniec, es kā reiz zemeņu salātus ar zaļumiem taisīju aizvakar :) Vairākus gadus gribēju, bet kamēr šis un tas, zemenes jau pazuda :D Tā nu šogad beidzot sataisīju. Ir tā, ka es iedomājos, ka fetas siers nav sāļs... Bet ir gan... un esmu no cilvēkiem, kam negaršo sāļa + salda kombinācija. Visādi citādi salāti tiešām atsvaidzinoši un interesanti ;) Tikai nākamreiz liktu mocarellu (tas ir tāds mini tip, ja cieņā nav sāļš + salds)
***
Līgo man arī galvenais, lai ir šašliks. A.. bet vēl garšo pildīti šampinjoni, draudzene šo recepti iemācīja.. Jāpērk šampinjoni (bet tādi ko lielāki, jo labāki), jāizņem kātiņš.. sajaukt sieru, nedaudz majonēzes, zaļumu, sapildīt šampinjonu cepurītes un uz grila restes.. šampinjoni sanāk ļoti sulīgi! Protams, ka pildīt var da ar jebko ;)
21.06.2018 09:10 |
 
Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Mums pēdējos gados tradīcija iegrozījusies vārīt zupu uz ugunskura, ko varētu ieteikt visiem, jo uz plīts ne tuvu tik garšīga nesanāks. Precīzas receptes nav, galvenais kādus kaulus (mēs lietojam meža dzīvnieka) pavārīt un tad svaigus dārza dārzeņus. Parasti kaut ko uz soļankas pusi veidojam. Šis ir labs variants otram rītam, kad visiem kaut ko vieglāku gribas ieēst.
>>
No salātiem teikšu, ka rasols jau aknās sēž. Varu ieteikt kārtainus salātus, kas šobrīd cieņā. Kārtās - majonēze, kūpināta vista, majonēze, marinēti šampinjoni, majonēze, smalki rīvēts kūpinātais siers, smalki sakapāti zemesrieksti(apcepti cepeškrāsnī), sasmalcināti maizes grauzdiņi(tie, kur paciņās var nopirkt ar garšām dažādām).
>>
Tad, protams, visas klasiskās lietas - siers, sašliks, dārzeņu plāte ar ķiploku mērci (šitā ļoti ejoša), grieķu salāti, rīsu salāti, kādas karbonādes vai ruletes, arbūzs, pīrāgi, daudz alus.
20.06.2018 21:55 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mana iecienītā pīrāgu recepte ir šī:

Jo parasti negribas ķēpāties un pašai taisīt un šie vienmēr sanāk.
20.06.2018 21:39 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
O,super - pīrāgu mīklas recepte, īpaši kas der arï citām smalkmaizītēm! (l) Ceru, ka man beidzot sanāks, citādāk vienmēr tādas pasausas(t).
20.06.2018 21:36 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
mums rosols tikai ziemsvetkos, un ari taoec ka veciem vajag un ized uz urraa
http://medusblogs.lv/zemenu-zalumu-salati/ man sagribejas sogad zemenu zalumu kaut kadus salatus...jaizmegina..
http://receptes.tvnet.lv/recepte/21531-salati-ar-zemenem-un-fetas-sieru bet si varetu but loti laba...
20.06.2018 20:14 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nezinu. Mums kaut kā tās klasiskās vērtības ( mājās gatavotas ) siers, pīrādziņi, rosols, rabarberu maize... + citi labumi. Jo ikdienā šādu ēdienu neēdam un galdu nekājam. Tad nu uz lielajiem svētkiem izēdām ies :-D
20.06.2018 20:08 |
 
Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
visu jau pieminēto klasiku, plus vēl rasolu un mēlīšu salātus doma pagatavot. vēl kādu zivi, ideālā gadījumā līdaku, iemarinēt, cepšanai uz grilla. kā arī gribētos pamēģināt pašai sieru pagatavot no svaigā piena, bet nezinu vai sanāks laiks.
20.06.2018 19:26 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Es šogad pirmo reizi kūpināšu vistas Līgo galdam. Jau samarinēju, tagad 15 kg vistu kājas ievelkas ledusskapī. Piektdien kūpināšu. Droši vien kādu līni arī piekūpināšu klāt. Tad satīšu lavašu, sapildīšu siera salātus groziņos, sagriezīšu gaļas&siera plati. Tā kā braukšu ciemos, tad simboliskam cienastam pietiks. Zinu, ka vēl būs šašliks un dažādi pīrādziņi. Pārējais jau, ko pārējie viesi atvedīs.
20.06.2018 19:20 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://receptes.tvnet.lv/recepte/17841-piradzini-ar-zavetu-galu es lidzigi taisu, ar glau aplisus, tad vidu galu .Tad aizlipina ciet , parulle un menes forma izliecu.
20.06.2018 19:01 |
 
10 gadi
Reitings 2241
Reģ: 27.02.2011
Internets pilns receptem, vajag ar atsauksmi ka labs :)
20.06.2018 18:59 |
 
10 gadi
Reitings 2241
Reģ: 27.02.2011
Kadai ir kāda vistas šašlika recepte, kā gatavot lai patiešām gards?
20.06.2018 18:58 |
 
Reitings 324
Reģ: 29.01.2009
Es pīrāgus cepu pēc šādām sastāvdaļām:
1l piena
400 gr eļļa
2 olas
1 paciņa Rīgas rauga (sausais neder)
300 gr cukurs
šķipsniņa sāls
1,7 - 2 kg milti
Mīkla der arī kanēļmaizītēm, rozīņmaizītēm un citām. Ja cepu tikai pīrāgus, tad lieku 2x mazāk sastāvdaļu.
Uzsilda pienu siltu, nedrīkst būt karsts. Raugu ieliek atsevišķā krūzītē un aplej ar nedaudz siltā piena. Pienam pievieno eļļu, olas, cukuru, sāli un izšķīdušo raugu, samaisa. Pamazām sijā klāt miltus un maisa. Tad bļodu satin dvielī un liek kādā siltā vietā. Kad mīkla uzrūgusi, pārmīca vēlreiz, lai saplok. Kad uzrūgst vēlreiz, var pildīt ar gaļu un cept. Pirms likšanas krāsnī ārpuse pīrāgam jānosmērē ar sakultu olu. Cepu 180 grādos.
Pildījumam vislabākais ir kāds māju kūpinājumu speķis vai cauraugusi gaļa. To sagriež gabaliņos un kopā ar sīpoliem un melnajiem pipariem pirms pildīšanas apcep uz pannas.
Lai pīrāgi sanāktu smuki, es daru tā, ka paņemu daļu mīklas (visu nē, lai neapkalst) un uztaisu tādā kā desā. Tad to desu sagriežu nelielos gabaliņos. No katra gabaliņa ar rokām taisu aplīti un lieku apmēram tējkaroti gaļas. Tad abas maliņas saspiežu un saspieduma vietu lieku uz pannas uz leju, lai pīrāga augšpuse smuki gluda.
20.06.2018 18:25 |
 
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es vsp nevaru iedomāties, ka jānos ēstu mafinus :-D man galvenais, lai ir tītara šašliks un tonna zalumi, dārzeni.
20.06.2018 17:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)