Gribu braukt prom.

10 gadi
Reitings 147
Reģ: 04.07.2013
Man nav ar ko apspriesties par šo jautājumu.
Esmu nelaimīga savās attiecībās. Man nav draugu šeit un nekad tādi nav bijuši.
Esam pāris gadus attiecībās, bet pēdējie divi gadi aizvadīti ellē.
Esmu izlēmusi braukt prom. Mans galamērķis - Dienvidāfrika.
Es gribu no šī vīrieša aiziet vispirms, pirms es kaut kur dodos. Bet viņš skrien pakaļ un ķeras pie kājas. Raud. Saka bez manis pazudīšot arī viņa dzīve. Esmu teikusi, ka esmu nelaimīga un viss kā kādreiz vairāk nebūs nekad. Bet viņš negrib, lai es kaut kur braucu. Saka mīlot mani un viss.
Es domāju daudz par to, kur es taisos braukt. Es nezinu, ko es teikšu vecākiem ( abiem mums ar vīrieti pāri 20), baidos, vai viņi nesāks mani meklēt, nesūtīs kādu pakaļ, utt. Es vispār no šīs domas baidos, jo Dienvidāfrika ir pavisam cits kontinents, pavisam cita vide, pavisam citi cilvēki. Taču dzīves kvalitāte tur ir labāka nekā Latvijā. ( Informācija un statistika atrasta internetā)
Un visam pa virsu - jau pāris mēnešus sarakstos ar vienu puisi no Dienvidāfrikas. Mums ir ļoti labs kontakts izveidojies.
Arvien vairāk un vairāk man velk uz turieni.
Uz sitiena es tāpat vēl nekur netaisos skriet. Man tas ir kārtīgi jāapdomā. Es vairs vispār nesaprotu kā rīkoties un ko domāt. Vienīgais, kas mani attur no šīs domas ir šausmīgi lielas bailes. :-/
28.05.2018 14:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
iņiem tur ir ļoti plašs dabas resursu klāsts, kas padara
tas padara dazus bagatakus, nevis valsti kopuma. Nu tac pameklejat fiolams , celojumu realis video apskataties, realo dzivi! Jezin:-D:-D:-D:-D:-D
28.05.2018 20:11 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
bet lai brauc vien! Kapec ne...ja LV ir slikti...lai tik brauc:-D:-D:-D:-D
28.05.2018 20:16 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Vidējais veidojas no nabadzīgajiem tūkstošiem un pārdesmit visu resursu turētāju.
28.05.2018 20:16 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Kārtojot vīzu, tev nāksies sniegt ziņas arī par vecākiem, tā kā diezvai varēsi aizbraukt slepus. Nevaru iedomāties, kā tu taisies nokārtot vienvirziena biļeti, bet sākumam tiec pie tūristu vīzas.
28.05.2018 20:38 |

Reitings 529
Reģ: 31.03.2018
Es vīrieša dēļ braucu no ārzemēm uz Latviju , vismaz man bija tur kur atgriezties, mani gaidija majās, bet braukt svešumā kur Tev nekā nav, lai tikai ''aizbēgtu'' no daruga? Nu nezinu vai tas ir prata darbs.
28.05.2018 20:41 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nu tac pameklejat fiolams , celojumu realis video apskataties, realo dzivi!

Viennozīmīgi, var nofilmēt Pļavniekus un teikt, ka visa valsts ir tāda. Var. Arī būs taču reālā dzīve, vai ne?
28.05.2018 20:55 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Man pašai ir ebreju paziņa, kura vecāki nāca no Lietuvas. Viņa vecāki pārcēlās uz tieši Dienvidāfriku (Johannesburgā) un tur nodzīvoja 15 gadus. Viņam ir ļoti labas atmiņas par šo zemi un tur pavadīto laiku.
28.05.2018 21:10 |

Reitings 594
Reģ: 03.03.2015
Tu esi pārliecināta, ka Dienvidāfrikā ir labāk kā LV? Jā, tā ir viena no visattīstītākajām valstīm Āfrikā, bet zinu latvieti, kura apprecējas ar vīrieti no turienes un viņi beigās izdomāja pārvākties uz Eiropu, jo nejutās tur pietiekami droši audzināt bērnus. Pazīstams Nīderlandietis tur dzīvoja, teica, ka ļoti skaista vieta, bet tur visu dzīvi negribētu dzīvot, jo Eiropā ir daudz drošāk. Arī pēc visa lasītā nedomāju, ka tur ir daudz labāk kā LV. Varbūt tev tur nebūtu problēmas, ja džeks, ar kuru tu saraksties, ir biezais, jo, ja ir pietiekami daudz naudas, tad visur ir labi dzīvot.
28.05.2018 21:11 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Ir krutākas vietas par pļavniekiem.... Un vēl jau var pafilmēt Liepājas kara ostu, D-pils cietokšņa rajonu u.c un paziņot ,ka visa Latvija ir tāda :-D
28.05.2018 21:12 |

Reitings 48
Reģ: 02.04.2018
Nightberrii
Pirms 3 gadiem pati biju Johannesburgā, tiešām forša pilsēta! (l)
28.05.2018 21:16 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Pljavnieki, pat Latgales miests pie Krievijas robezhas buus tiiraa paradiize, ja saliidzinaasiet ar attieciigajiem Dienvidaafrikas rajoninjiem :-D
Aizbraukt un izvazaaties pa tuurisma apskates objektiem gaishaa dienas laikaa un, iespeejams, atvilkties no kroga pa centraalo ielu naktii ar viirieti pie saaniem vai draudzenju baru, nu nebuus tas reaalais ieskats “ jaukajaa Dienvidaafrikaa” :-D
Ja meiteniite ar pliku dirsu nonaaks uz ielas (ja vien tas nebuus policijas iecirknja pagalmaa vai pie veestnieciibas vaartiem), tad piedziivojums var arii tik jauki nebeigties :-D Taa ka, miiljaa, autoriite, naudinju iekraaj ekstraa gadiijumiem un plaanu B sastaadi vai arii tiecies ar savu princi Eiropaa, lai saprastu, kas ir iists, kas baltiem diegiem shuuts.
Ja princim nav naudinjas, lai tiktos Eiropaa, tad vismaz meklee darbu kaadaa briivpraatiigajaa organizaacijaa, kuraa Tev radiisies ieskats par jauko Dienvidaafriku un nojeega, lai paruupeetos par savu droshiibu.
Cerams, ka tas princis ir baltaa kraasaa, naudiigs un iemiileejies Tavaa bildee Tevii no pirmaa acu skatiena, tad taada avantuura vareetu beigties pozitiivi.
P.S. Jaukas emocijas ILGTERMINJĀ visaadas Indijas, Aafrikas un veel visaadas eksotiskas hernjas izraisa buutneem, kuras birdina aizkustinaajuma asaras, redzot, siikos nigereenus dublju peljkjee, ar lielaako prieku gulj hosteljos, kur 20 purni vienaa istabelee, eed no miskasteem, slauka ar plaukstu dirsu un klenderee ar mugursomu, smeljoties gariigumu. Normaalos gadiijumos mezhonju valsteles ir jauks celjojums, nevis sapnju dziivesvieta. Nee nu, var jau dziivot, ja ir villa ar apsardzi, auto ar shoferi un apsargiem, miljoni kontaa un taa, tad veel to distanciiti kaut kaa var ietureet no mezhonjiem.
28.05.2018 22:18 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Aaaa, un asinsanaliiziiti sapnju princis, lai uztaisa, pirms liksieties gultaa, ja nu taa tikshanaas notiks. Dienvidaafrika ieliek par netiirajai Indijai HIV slimnieku procentinjaa. Visaadus hepatiitinjus nemineesim, tie plus, miinus aarsteejami, nu bet savakcineejis droshiibas peec uz A un B, princis kur tieshi disloceets? Atkariibaa no dislokaacijas vietas var iepiliit arii potiites pret veedertiifu, malaariju un dzelteno drudzi. Ja princis nav gluzhi pilseetas centraa, tad pret trakumseergu arii vakciininju :-D
Veseliibas apdroshinaashanu neaizmirsti, pa Eiropu ar EVAK karti var vazaaties, tur atstiepsi kaajeles, ja nebuus, kas maksaa, daudz nekraameesies neviens, izliks aiz slimniicas vaartiem:-D
Sitam, sitam plaukstinjas par sapnju zemi.
28.05.2018 22:37 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
ta' uz priekšu. tikai neraksti šeit, kad gribēsi mājās no tā dienvidāfrikāņa.
28.05.2018 23:54 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Priekš kam tev DĀR, ja tepat ir ļoti jauki, skaisti, neatkārtojami meži un dzidri zilgani ezeri. Galu galā vari pasaukt savu āfrikāņu čali, lai viņš pamēģina uzkāpt mūsu augstākajā virsotnē, veselu 300 metru augstumā. Nenožēlos.
29.05.2018 01:00 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Estupendo ne jau no Gaiziņa viņa grib aizmukt, bet no cilvēkiem.
29.05.2018 01:16 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Alexxa
A varbūt tieši tas ir pie vainas? Cilvēki veido vidi, bet vide cilvēkus. Ja vide nav pa vkusu viņai, tad, iespējams, dziļi sirdī viņa vēlētos kādu traku action kalnos, bet šeit tādu iespēju nav, atliek tikai iet sēnes lasīt mežos, kas ātri apnīkst jauniem cilvēkiem.
29.05.2018 01:21 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Akdievs, skaudīgās sievietes :-D ne visas, bet nu liela daļa! Meitene grib braukt prom, bet tā vietā, lai iedrošinātu un sniegtu padomus kā labāk plānot un kas nepieciešams, sākas tukšas padebilas diskusijas par to, kā tad pēkšņi Latvija ir labāka vai sliktāka par Dienvidāfriku :-D
Rīdziniece atkal spraucas ar savu bufetnieces prasto viedokli un visu mēra "dzemdību video". Vai tad viņa plāno tur braukt un dzemdēt?
Par to padomu, ka nevajag braukt pie puiša uzreiz gan priekrītu. Domāju, ka baltās sievietes tur ir greznība. Lai cik jauks un mīļš būs viņš tev online čatā vai vēl sazin kur, tu nekad nezināsi, kas notiek viņam galvā un kādi ir motīvi!
p.s. ja arī kaut kas no pārcelšanās stāsta izjūk, tad viennozīmīgi noteikti šķiries no tā sava drauga. Nežēlo, dzīve tev viena un laiks iet uz priekšu!
29.05.2018 13:34 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Dienvidāfrika ir ļoti skaista zeme, eiropeiska. Vēsturiski bijusi UK kolonija. Cilvēki tur forši- cik nu pazīstu. Daba arī eiropeiska. Dzīves līmenis, pilsētas tur daudz labākas, attīstītākas kā Latvijā. Tie ir stereotipi, ka viss Āfrikas kontinents ir tuksnesis vai tāds kā Maroka.
Pirms tik radikāla soļa, ja finanses ļauj, sāc ar psihoterapiju. Ja naudas nav, tad apdomā, kāpēc tava dzīve ir ar netīkamu puisi, bez draugiem, kāpēc 20+ gados tev vecāki vēl ir tik lielas autoritātes? No sevis aizbēgt tu nevari- ja nemāki izveidot sev tīkamu dzīvi šeit, nepratīsi arī tur- Dienvidāfrikā (ņem vērā, ka tur būsi iebraucēja un būs grūtāk gan draugus, gan darbu atrast).
Vispirms sakārto dzīves pamatu- atrodi tādu darbu, kas tev patīk, padodas un ar ko vari nodrošināt sev iztiku.
Noīrē sev dzīvesvietu. Pamet draugu, kad viņa nav mājās, atstājot garu vēstuli, kurā pasaki paldies par visu labo, kas bijis un beigās izskaidro, kas tev nepatika.
Pēc tam vakarus vadi vientulība apcerot, kas tev patīk, nepatīk, ko no dzīves vēlies. Tev jānonāk pie slēdziena, kas ir tavi hobiji, kas ir tas, kas tevi uzlādē ar enerģiju. Meklē domubiedrus, ej cilvēkos, kam līdzīgi hobiji, intereses. Parasti tas noved pie dzīves partnera atrašanas. Ja to visu būsi izdarījusi un joprojām gribēsi uz Dienvidāfriku- droši brauc.Ja pratīsi sakārtot savu dzīvi LV, pratīsi arī tur- svešumā.
Laika ziņā savu dzīvi vari sakārtot 6 mēnešu laikā, paralēli kārtojot vīzu.
29.05.2018 14:04 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Kāda skaudība, meitenēm rūp, lai nepaliek pie sasistas siles jau jaunībā ar savām fantāzijām par kādu un nespēju neko atrisināt, gandrīz vai krāpt pat varētu teikt un būvēt sapņu pilis, kurām ar reālo dzīvi neizskatās, ka pagaidām vispār būtu kaut mazākā saistība.
29.05.2018 14:10 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Neatbalstu šīs idejas par psihoterapiju, vakaru pavadīšanu vientulībā rokoties sevī, ar galējo cerību - atrast dzīves partneri. Lai autore brauc uz ārzemēm. Dzīvē vajag uzņemties arī risku, ne tikai veģetēt kā princesei augstā tornī, nošķirtībā no pārējās pasaules sīkumaini analizējot savas personības triviālas detaļas. Pasaule ir daudz plašāka par to vien. Nepieciešamība uzbūvēt dzīvi no 0 citā valstī, uzņemties pilnīgu atbildību par sevi, raksturu audzina daudz labāk nekā iešana uz hobiju klubiem un dzerstiņiem ar draugiem. Bet kā rakstīju, ideju par Dienvidāfriku neatbalstu. Esmu pavadījusi tur aptuveni 3 nedēļas. Dzīve tur ir laba tiem, kas ir uzauguši Dienvidāfrikā labi situētās ģimenēs, ieguvuši labas izglītības un labus darbus. Imigrantiem ne uz ko labāku kā Latvijā cerēt nevajadzētu un būtu jābūt gataviem arī uz sliktākiem iznākumiem. Turklāt ņemsim vērā arī DĀR augstāko noziedzības līmeni. Lielbritānija ir daudz labāks variants, turklāt nav vajadzīgas (vismaz pagaidām) arī vīzas, lidmašīna tikai 2h un biļetes lētas.
29.05.2018 14:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits