dress-code kāzās

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Būs jāiet uz kāzām, forši, kā reiz ir jauna kleita skapī šādam pasākumam.
Bet še tev ielūgumā ir dreskods, norādīts tieši kādā krāsā viesiem jābūt apģērbtiem. Tas ir normāli? :-D:-D
Pietiek, ka vēl dāvana, puķes, makeup, bet vēl kleita jauna jāpērk tonī, kas man nepatīk un nepiestāv?
Kādas jūsu domas?
25.05.2018 15:02 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
bet tie "pieklājības" uzaicinājumi, kad aicina visas paziņas, tantes 3 pakāpē, kaimiņu jānīti un ilzīti tiešām ir wtf, un liela daļa attālo viesu nelies laimes asaras par tevi un tavu lielo dienu, nesitīs plaukstiņas aiz prieka par tavām visām kaprīzēm šajā dienā. Un cik sapratu no autores, viņa pat līgavu nepazīst īsti...?

Es to pilnībā saprotu, bet arī attālo viesu neaicināšana bieži tiek pārvērsta drāmā - piem., mums tika pārmesta necieņa, jo neuzaicinājām vīra onkuļa bērnus un mazbērnus, kurus pat neesam satikuši (mums bija 35 viesi, pārsvarā tuvākie draugi radi un viņu otrās puses) :-D. Ok, man personīgi bija diezgan vienalga, bet ir ģimenes, kur šādas neaicināšanas rada strīdus un vēl nezin ko. Es varu saprast pāri, kurš uzaicina tāda tipa viesus mīļā miera labad. Sanāk, ka uzaicini - slikti, neaicini -arī slikti.
Bet par attālajiem radiem un paziņām man tiešām ir vienalga, un brīžiem tā aicināšana uz kāzām ir neizprotama, bet man tādas problēmas atkrīt, jo ja nevēlos un nav interese tad arī neeju

Bet tieši tā - “nav interesē tad arī neeju”. Mani mazliet sacepināja tā jaunā pāra nolikšana.
28.05.2018 11:22 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Peekaboo1, tas, droši vien, ir par daudz prasīts, lai izlasītu komentāru kārtīgi, pirms sāktu bārstīties ar sarkasmu? Jo es rakstīju:
nekā iegādaties/uzvilkt tērpu, kas jau ir skapī, bet kliedzoši kontrastē ar noteikto toni/krāsu gammu.

Un ar to domāju tieši tādas situācijas, kad, piemēram, kāzu krāsu gamma ir "rudzupuķu zils + laima zaļš", bet viena viese atnāk spilgtā un līdz zemei garā koraļļrozā vakarkleitā, bet cita neonrozā kuplos tilla svārkos... Kamēr pārējie 40 + viesi tiešām bija vismaz neitrālos toņos + attiecīgo krāsu nelieli aksesuāri vai arī pilnība ieturētā attiecīgajā krāsu gammā.
Šādas situācijas daudz vairāk kontrastē (un - jā, manuprāt savā ziņā rāda necieņu pret pasākuma galvenajiem cilvēkiem), nekā vienkārši neitrālas krāsas apģērbs.
Es laikam arī esmu no tiem (acīmredzot retajiem cilvēkiem), kas par svinīgu krāsu uzskata arī gaišu, ne tikai tumšu krāsu (ja runājam par vasaru). Un, ja vēl kā šajā gadījumā, kad norādītā vēlamā krāsa ir "nude", bet viešņa plāno uzvilkt tumšu kleitu... piedodiet, bet tā tumšā vairāk "nomāks" līgavu nekā potenciāla krēmkrāsas štāte.
Un, galu galā... šie mūžīgie aizbildinājumi, ka "jāģērbjas tā, lai neaizēnotu līgavu". Mīļās dāmas, neglaimojiet pašas sev tik gauži - līgavu kāzu dienā var varbūt "pārspēt" ar spilgti sarkanas, neonkrāsas vai tamlīdzīgiem tērpiem, bet ne jau ar gaišu un neitrālu...8-)
28.05.2018 11:43 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
jo neuzaicinājām vīra onkuļa bērnus un mazbērnus,

Vīra onkuļa bērni ir vīra brālēni un māsīcas, kāpēc tā sarežģīt?
28.05.2018 11:56 |

Reitings 1076
Reģ: 22.07.2014
Man arī šovasar jāiet uz kāzām, kur noteikta krāsu gamma. Nopirku kleitu minētajā tonī. :)
28.05.2018 12:30 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
atcēluši savus plānus. Vai tiešām līgavai tik prasta un necila kleita, ka baidās pazust raibajā pūlī?

Vienkārši psc. :D Vēl ar rožu ziedlapiņām jāapkaisa, ka atceļi visu, izgāzi ''lieki'' naudu (ko izgāztu citur tāpat, tikai nevajag muldēt) un vēl uzdirs aicinātājiem. :D
28.05.2018 12:30 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Tad kas ir īsti svarīgs šajās kāzās,laulibas akts un mīlestības apliecinājums vai dekorācijas un lai labi izskatās bildēs?

dzimšanas dienu arī var svinēt ar kartupeļu salātiem un doktordesas maizītēm piedzerot puspaciņu no 3in1 kafijas, var svinēt arī ar dzirkstošu limponādi un skaistu, gardu kūku. Kā būs smukāk, kā priecīgāk?
28.05.2018 13:03 |

Reitings 951
Tad kas ir īsti svarīgs šajās kāzās,laulibas akts un mīlestības apliecinājums

Pamēģiniet šo jautājumu uzdot viesiem, kuri pēc ceremonijas bez uzkodām ir gaidījuši jauno pāri un vedējus ierodamies viesu namā :D :D :D Vai tad kotletes un karbonādes brauca ēst, vai tomēt klāt-būt šajā juridiski nozīmīgajā notikumā?
28.05.2018 13:13 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Zinas tante
Ir starpība vai galdu klāj jubilārs vai viesiem paģēr ierasties ar sarkanajiem ikriem un 50 gadus nogatavinātu vīnu :)
Viesiem nav pretenziju pret svinību formātu- pretenzijas sākas, kad viesiem pieprasa būt par kāzu dekorācijām uz sava rēķina.
Atmetot visas emocijas, formāli kāzas ir pasākums, ko organizē jaunais pāris, bet apmaksā (caur dāvanām, kas mūsdienās parasti ir aploksnes) viesi. Līdz ar to tāpat kā jebkurā pasākumā, kurā ir biļetes, klientiem ir tiesības, tāpat arī kāzās viesiem ir tiesības uz kaut kādām ērtībām- ja reiz tas nav 2-3h pasākums, tad jābūt normālai ēdināšanai (nevis instagram cienīgām mikroskopiskām uzkodām- katram pa 2gab), programmai (nevis viesi pēc ceremonijas 4-6h nīkst pie muižas/pils, kamēr jaunais pāris bildējas), utt. Vidēji viesi aploksnēs maksā (ok, dāvina) ap 50eur no cilvēka- tas nav maz, par tādu summu var gribēt, lai jaunais pāris domā ne tikai par savu īpašo dienu.
28.05.2018 14:15 |

Reitings 951
Atmetot visas emocijas, formāli kāzas ir pasākums, ko organizē jaunais pāris, bet apmaksā (caur dāvanām, kas mūsdienās parasti ir aploksnes) viesi.

Nu jau gan... nezinu, var jau būt, ka ir kādas kāzas, kur visu sadāvinātās aploksnes ir "atsitušas ieguldījumus", bet pamatā jau tur ir tālu līdz tam.
28.05.2018 14:19 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Eu, baigi ieinteresēja!
Kura ir tā maģiskā atpūtas vieta, kur var noīrēt telpas - guļvietas - ieskaitot ēdināšanu (pusdienas), uzkodas (visa veida), desertus, kūku, dzērienus (visa veida), brokastis, uz ne mazāk par 24h - lai iekļautos 50eur no personas? :D
28.05.2018 14:23 |

Reitings 951
Hmmm, intereses pēc "piemetu" uz kalkulatora savu kāzu izmaksas uz vienu viesi (un, jā - manās kāzās bija viss, ko Viedā Minka paģēr kā obligātu), tostapr uz tiem, kuri atļāvās neierasties vispār vai par neierašanos paziņot iepriekšējā vakarā (lasīt - par viņiem tika samaksāts tieši tas pats cipars, tikai bez atgriezeniskā labuma) - rupji rēķinot 175 EUR uz cilvēku bija izmaksas.
Lūk, tieši tik ciniski, un primitīvi - izmaksas 175 Eur, saņemtās aploksnes - ap 35 no cilvēka. Ienesīgs pasākums. :-D
28.05.2018 14:24 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
bet apmaksā (caur dāvanām, kas mūsdienās parasti ir aploksnes) viesi

Ahahahaha :D
28.05.2018 14:27 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Viesi ar savu dāvanu samaksājot par kāzām? Man izskatās, ka te daļa vispār kāzas pat redzējusi nav, kas attaisno absurdos spriedumus. :D
28.05.2018 14:29 |

Reitings 3127

Pamēģiniet šo jautājumu uzdot viesiem, kuri pēc ceremonijas bez uzkodām ir gaidījuši jauno pāri un vedējus ierodamies viesu namā Vai tad kotletes un karbonādes brauca ēst, vai tomēt klāt-būt šajā juridiski nozīmīgajā notikumā?

Vai ne? :D
28.05.2018 14:31 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Aether
Elementāra ekonomika. Ir kāzām ir pastāvīgās un mainīgās izmaksas. Pastāvīgās izmaksas ir ceremonija, jaunā pāra tērps, gredzeni, dekorācijas. Mainīgās izmaksas- telpas, ēdināšana, alkohols. Ja pāris aicina tikai tuvākos no tuvākajiem, tad kāzu pastāvīgās izmaksas ir proporcionāli lielākas uz katru viesi. Ja aicina plašāku loku (draugus, radus), tad pastāvīgās izmaksas sadalās uz lielāku cilvēku skaitu un iespējams, nosedz pilnībā, jo ēdināšana parasti nav 50eur no cilvēka. Secinājums- mazas kāzas tikai pašu tuvāko lokā ir mānīgi lētākas. Lielas kāzas ar radiem, draugiem iznāk lētāk jaunajam pārim.
Es personīgi neizprotu paranoju no attālāku radu aicināšanas. Ja radi cits citu uzskata par attāliem un nekur neaicina- ne uz dzimšanas dienām, ne kāzām, ne Jāņiem, ne Ziemassvētkiem/Jaungadu, izlaidumiem, tad nav jau nekāds brīnums, ka rodas situācija, ka onkuļa bērni nekad nav sastapti un Mirtas tante- redzēta. Protams, komercializācija dara savu- vajag, lai smukas bildes greznā vietā nevis aizbraukt ciemos pie kāda rada uz senču māju.
28.05.2018 14:34 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Taa jau ir viesu jautriiba un prieks, kas balliti padara neaizmirstamu. Pec gadiem vairak atminaa paliek kuriozi, aizkustinosaa runa... ne taas peoniju dekoracijas un pastelju nokraasas :)
28.05.2018 14:37 |

Reitings 3127
Lielākām kāzām vajag vairāk ēdiena, lielākas telpas, lielāku platību, vairāk sēdvietas, vairāk veidus un cilvēkus, kas satur visus kopā un vada vakaru, vietu, kur pa nakti palikt - tas viss ir neatkarīgi no kleitas un gredzeniem un viennozīmīgi dārgāk. :D Un vēl katrs ar savām prasībām un nepatiku. Izskatās, ka bez 3000 no mājas neizej, tāpēc šūmējies, bet zini, var tad nebraukt, ja visu tik slimīgi jāuztver, un var apsveikt pēc tam ar vecmammas, pašu audzētām vai pie tantiņas nopirktām pojenēm. Būs reāls ietaupījums. Ne nevajadzīgi make up un frizūrās, ne dāvanās, ne ceļā, ne ēdienā, ne kā izrādās arī visos pārējos izdevumos. :D Un formāli būsi atkratījusies. Ja šitādi ierodas uz kāzām, pāra īpašā diena sačakarēta
28.05.2018 14:42 |

Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
Manuprāt, te dažas dāmītes jauc ļoti būtiskas lietas. Viesis ir VIESIS. Viņš nav rīkotājs un savu prasību uzstādītājs. Principā, viņam pašam jādomā, kā tikt svinību vietā - ja rodas problēmas, tad pajautā pārim, bet nu nav viņu uzdevums visus izvadāt. Pa nakti kur palikt jau tā sarūpē, bet tāpat sākas, Anna ar Jāni grib divatā, Pēteris negrib ar Andri vienā istabā utt. Un visbiežāk savas emocijas izgāž uz jauno pāri, tā vietā, lai vienotos savā starpā, aizietu līdz Jānim, piemēram, un palūgtu aši samainīties, ja tas ir dzīvības un nāves jautājums. Gluži kā tūrisma firmu piedāvājumos: patīk ņemam, neapmierina neņemam. Tur tas gan formālāk un kāzās jau tā katram mēģina nākt pretī un lai tik labi. Kas attiecas uz krāsu, nu nekad nebūs visiem viena gaume, vienādi drēbju skapji, kādam nāksies pielāgoties un mūsdienās​ tas ir diezgan vienkārši izdarāms. Man norma ir respektēt rīkotāju, īpaši jau kāzām. Un dāvanas, nu ja gribas domāt, ka kaut puse tir nosedzas, nu amizanti. Vispār ne visi dāvina naudu, ne visi liek 50, normāli ir pēc iespējām un ar to katrs rēķinās, ne lieņem, ka no katra pāra būs 200, nu tad neņam muzikantu, jo viesi būs sagrabinājuši naudu. Dāvina arī daudz ko bez naudas, ko nu katrs izdomā un tās dāvanas nav sliktas vai sliktākas. Ir jāsaprot sava viesa pozīcija, ne jānostāda sevi nama mātes vietā. Neviens neraudās, ja nebūs kaut kāds attāls rads. Par pavisam tuviem jau nu lielāka skaidrība un ir pilnīgi normāli, ka attālākam pat sanāktu vairāk pielāgoties tam, kā tuvākajā bariņā ir ierasts. Nepatīk, tad pēdējais ko darīt būtu runāt aiz muguras, bet aplūkot ieplānoto un izlemt, gribas vai negribas. Patīk un vēlme būt tur, tad izpildām un droši braucam.
28.05.2018 15:06 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Viedā Minka, ar tādu attieksmi varbūt Tev jāsakontaktējas ar pāri pirms kāzām, jānoskaidro tieši kāda programma paredzēta, un ko Tu tieši dabūsi par savu “ieejas biļeti”, lai nav vēlāk jāaprunājas jaunais pāris aiz muguras un/vai jājūtas kaut ko zaudējušai. Vēl varinats pēc kāzām rakstiski atprasīt savu “dāvanu”, jo jūties pārmaksājusi.
Es personīgi neizprotu paranoju no attālāku radu aicināšanas. Ja radi cits citu uzskata par attāliem un nekur neaicina- ne uz dzimšanas dienām, ne kāzām, ne Jāņiem, ne Ziemassvētkiem/Jaungadu, izlaidumiem, tad nav jau nekāds brīnums, ka rodas situācija, ka onkuļa bērni nekad nav sastapti un Mirtas tante- redzēta. Protams, komercializācija dara savu- vajag, lai smukas bildes greznā vietā nevis aizbraukt ciemos pie kāda rada uz senču māju.
Ja šis ir tēmēts uz mani, tad pārsteidzies ar secinājumiem, pirmkārt, man nav nekādas paranojas un piemēru liku, lai ilustrētu to, ka var būt diezgan sarežģīti izpatikt visiem viesiem un, kā izrādās, noorganizēt viņiem šovu. Diezgan smieklīga ir Tava piezīme par komercializāciju, ņemot vérā Tava komentāra pirmo daļu.
28.05.2018 15:06 |

Reitings 951
Viedā Minka,
Tomēr ļoti pragmatiski pieejot (un atsaucoties uz šķietami retorisko jautājumu par to, kas tad īsti ir svinību iemesls), vienīgā nemainīgā izmaksu pozīcija ir valsts nodeva par laulību registrācijas faktu (precīzu summu nenosaukšu, "manā laikā" tie bija 14 EUR). Viss pārējais ir optional un tieši atkarīgs no jaunā pāra vēlmēm (vai atsevišķos gadījumos - citu kāzu sponsorētāju/diktētāju preferencēm).
.
Bet es jebkurā gadījumā vienmēr esmu vairījusies domāt, ka ar sadāvināto naudu var kaut kādā veidā pietuvināties iznākumam "pa nullēm" konkrētā pasākuma budžetam. Ja kādam tas izdevies - nu, malači, ko lai saka. Man, diemžēl, vai par laimi, šādi nav izdevies ne gadījumā ar kāzām, ne gadījumā ar jebkurām citām svinībām, kuras esmu sev rīkojusi, nav arī bijis uzstādīts šāds pašmērķis :)
.
Tomēr tas viss ir tikai attāli saistīts ar jautājumu "ko vilkt mugurā". Kādēļ tā uzskatu? Jo, ja runa ir par pieaugušu cilvēku, tad katram tomēr skapī ir jābūt vienai "svētku kārtai". Un vismaz man zināmajiem pensijas vecuma/vecāka gadagājuma cilvēkiem tāda ir. Kaut vai viena, bet ļoti klasiska, piezemēta un tāda, kuru vajadzības gadījumā var pielāgot teju ikvienai dzīves situācijai, tostarp arī saprātīgam kāzu dreskodam attiecībā uz krāsu. Lakatiņus, brošas, šallītes, somiņas u.t.t. neviens nav atcēlis.
Protams, kad veikalos piedāvajums ir tik plašs, ka nevar apslāpēt savas šopaholisma tieksmes un pērk visu, būs tas iederīgs garderobē vai nē, tas ir cits stāsts. Bet klasiskai vienībai ziemas un vasaras svinībām būtu jābūt pat viskaislīgākajai trendu šopaholiķei, lai vēlāk nebūtu jābrēc, ka mani uzaicināja uz kāzām, bet manā skapī ir dajebkādas šmotkas, izņemot kleitu sinepju dzeltenā, laima zaļā vai vizbulīšu zilā krāsā un ko tie topošie jaunlaulātie vispār iedomājas...
28.05.2018 15:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits