Dzīves nomākto whatsapp grupa

Reitings 121
Reģ: 27.03.2016
Sveikas!
Vēlos izveidot whatsapp grupu, bet ne jau priekš tievēt gribošajām, bet gan tām, kurām ir depresija (nejaukt ar veğetatīvo distoniju) un kuras lieto antidepresantus ilgstoši, lai padalītos ar padomiem un pamudinātu strādāt ar sevi.
Man ir pāris tuvi draugi, ar kuriem es esmu par to runājusi un kas tic tam, ka es varu uzveikt šo depresiju un dažreiz es tam arī noticu un šķiet, ka man tas izdodas, līdz depresija atkal ir klāt un nogāž mani uz zemes. Ar citiem draugiem es par to nerunāju un viņi uzskata, ka man viss ir ok.
WhatsApp grupiņa varētu būt atbalsta grupa. Ja tevi tas interesē, uzraksti savu numuru privāti. Varbūt ir kāda, kas nevēlas būt grupā, bet labprāt uzrakstītu man, tad arī gaidu ziņu.
20.05.2018 13:45 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Neviena poga nav jāspiež.
.
Vnk savu dzīves mērķi 'cīnos ar depresiju' nomaini uz 'rīkojos, lai justos emocionāli, mentāli, fiziski spēcīga'.
.
Vārdiem ir liela nozīme. Kāpēc sev uzkraut lielu slogu ar 'cīnos', ja tā vietā var vnk 'risināt'?

Taču neklausies šādā tukša filozofijā - domā, ka baigi gudri izklausās.
Ja tev labākais ceļš ir aprunāties ar kādu, kas saprot, zina, kam ej cauri, tad arī tā dari un nekaunies par to, Noteikti, ka nav vienkārši nevienam. Lai izdodas saorganizēt grupu! Kā jau tas komunicējot notiek, varbūt izdomāsiet sanākt kopā, aizbraukt līdz jūrai un būs ''no zila gaisa'' radušās pozitīvās emocijas, kas var palīdzēt.
20.05.2018 21:56 |

Reitings 232
Reģ: 08.04.2018
Lietoju AD bet par ko mēs runāsim? :-)
20.05.2018 23:02 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
mainīt domāšanu izklausās pēc viena soļa, ko jāizdara, lai to sasniegtu, tad jau mēs visi varētu mainīt domāšanu un sasniegt visu, ko vēlamies, bet diemžēl mēs esam tie, kas sev palīdz un kas rada sev šķēršļus.
Domāšanas paradumi ir viens no soļiem, turklāt svarīgs - Tu pati arī saproti, ka 'mēs esam tie, kas sev palīdz un kas rada sev šķēršļus'. Ar presēšanu sev 'jādara', kuru Tu tik bieži lieto šajā diskusijā, pati sevi klupini - tas 'jādara' uzliek lielu emocionālu, morālu un mentālu atbildību, jo taču 'jādara', plus piešķiļ krietnu devu vainas apziņas, ja kaut kādu iemeslu dēļ neizdara.
.
Problēmu risināšanas paradumi ir tas, kas pieder tikai sev un ir sevis veidots un vēl joprojām veidojams un pārveidojams pēc paša patikas, vēlmēm un vajadzības. Spiest sev uz smadzenēm ar 'jādara', it sevišķi, ja pašsajūta jau ir nelādzīga, ir nomācoši, labāk tā vietā izvēlēties ko spēcinošu.
.
Vaimanājošā 'diemžēl' vietā jēdzīgāk ir teikt 'par laimi'. ;)
20.05.2018 23:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Prieks, ka uzdrošinies rakstīt par depresiju un rīkoties.. tā ir pozitīva iezīme, gaisma tuneļa galā :)
Diemžēl nav tāda poga, kuru nospiežot, depresija pazudīs.. tas ir liels darbs ar sevi.. Tomēr ir vērts censties :)
20.05.2018 23:25 |

Reitings 121
Ja es runātu, tā kā tu nerātnā , tad diez vai man būtu nepieciešama jebkāda palīdzība :-D
Domāšanu es tiecos mainīt uz labo pusi, jo man galīgi nepatīk būt nomāktai un ar savu nomāktību nomākt vēl kādu. Parasti es pati cenšos pateikt, ka viss notiek uz labu, tikai šajā brīdī es vēl to nezinu.
Es nedomāju, ka es spiežu sev uz smadzenēm, ka kaut kas obligāti ir jādara, bet gan veicu dialogu ar sevi, ka būtu labāk ja es ietu pastaigāties, iepazītos ar jauniem cilvēkiem, piekristu jaunam projektam un norbinātu sevi, lai man nebūtu laika skatīties griestos.
Nu tad pavisam pareizi būtu teikt, ka par laimi esam tie, kas sev var palīdzēt un diemžēl - arī tie, kas rada sev šķēršļus.
Neviens neteiks: "Ai, par laimi, es nokritu un sasitu celi" :-D
Paldies Duujaa. Neliela grupa ir izveidota un šī iemesla dēļ šovakar uznāca vēlme iet ārā paskriet/paiet. Vakars izdevies.
Ja vēl kāda vēlas pievienoties, droši rakstiet.
20.05.2018 23:34 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Rencho, viena no Tevis veidotajām tēmām arī ir sen pārbaudīta, taču loģiskā kārtā šai forumā izsmieta atbilde uz Tavu situāciju: Tev nav drauga. Un iemesls - pārāk augstas prasības, turklāt kā parasti šādos gadījumos - nepamatotas. Ar to arī viss ir pateikts.
20.05.2018 23:50 |

Reitings 121
skudrulacis Vai vari paskaidrot, ko tu uzrakstīji, jo es godīgi neko nesapratu no tā.
Bet par augstajām prasībām... man šķiet, ka vīriešiem ir daudz augstākas prasības un es ļoti vienkārši neatbilstu viņu prasībām.
21.05.2018 00:05 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Rencho, manuprāt, ļoti laba ideja - šādas grupas bieži palīdz cilvēkiem kaut vai ar to vien, ka viņi nesajūtas vieni ar konkrēto stāvokli. Man ir nācies strādāt ar hronisku sāpju klientiem, kuriem atrašanās šādās grupās ir viens no vairākiem faktoriem, kas palīdz uzlabot/nepasliktināt stāvokli kopumā.
21.05.2018 00:11 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
P.S. atvainojos, ka mans komentārs ne gluži pa tēmu.
21.05.2018 00:14 |

Reitings 121
Ja tas ir par topiku, ka vīriešu suga izmirusi, tad nu bija tāds posms, kad satraucos par to, ka man neveicas attiecībās un mani bija aizvainojies vīrietis, kurš tik ļoti sevi uzskatīja par kaut kādu Dievu un ar savu filozofiju centās mani ātrāk ievilkt gultā :-D
Pēdējā laikā man bija romantiskas attiecības, bet vīrietis nebija brīvs no saistībām un es nolēmu braukt uz ārzemēm... meklēt ārzemnieku :-D
21.05.2018 00:17 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Rencho, domāju, ka būtisko saprati. Viss līdz kolam nebija svarīgs. Var jau būt, ka arī vīriešiem ir augstas prasības. Bet Tu dažus izbrāķēji nepamatoti. Un no dažiem uztaisīji teoriju. Un ņem vērā arī to, ka interneta publika neatspoguļo patieso tautu kopumā.
21.05.2018 00:20 |

Reitings 121
Paldies Pasadena, domāju komentārs ļoti precīzs.
21.05.2018 00:22 |

Reitings 121
skudrulacis Kā tu vari zināt nepamatoti vai pamatoti? Ne jau visi satiek savu lielo mīlu vai apprecas 20 gadu vecumā. Daži precas/šķiras, daži paliek vieni, daži apprecas vēlu. Nu padramatizēju es nedaudz vai no tā kādam sliktāk kļuva? 8-) Es vismaz nepieteicos saimnieks meklē sievu un nepateicu to visas Latvijas priekšā :-D:-D
21.05.2018 00:28 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Nav par ko! Galvenais, ka pamudina kustēties, kā šoreiz paskriet, piemēram. :) Domubiedri gan atradīsies, ne tikai tie, kuri "visgudri iesaka", kā vajadzētu darīt, jo šitā nevarot. :D
22.05.2018 12:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits