Man vienīgajai šķiet, ka izvēlētajai izglītības sfērai ar darba samaksu pēc skolas beigšanas ir tikai daļēja saistība?
Es mācījos telekomunikācijas - likās aizraujoši, inženierzinātnes, patika grūtības pārvarēt. Diemžēl nepabeidzu, bet ne par to ir stāsts. Kaut gan mums jau iestājoties teica un vēl dien dienā atrkārtoja, ka telekomunikāciju inženierus darba devēji no auditorijām rauj ārā, man neviena brīdī tas nespēlēja kaut kādu lomu studiju programmas izvēlē. Nu, arī pabeigta augstskola negarantē kaut kādus ienākujmus just because.
Es piekrītu 57days, ka labak mācies vien to, kas interesē. Teju jebkurā sfērā var atrast labi apmaksātas dareba vietas pie nosacījuma, ka pietiek mērķtiecības. Pati, piemēram, strādaju marketingā. Man, piemēram, šajā jomā ir pieticis ar Googles "akadēmiju", lai pelnītu labas summas, un arī tādas jomas ir vairākas.
Izglītību, manuprāt, jaiegūst, pirmkārt, lai kļūtu gudrāks, attīstītos, augtu... Nepazīstu daudz cilvēkus, kam ar galvu un vērtību sistemu viss ok, izglītība iegūta intersējošā sfērā, bet būtu jāstrādā mazatalgots darbs. Periodiem, jā, bet pārsvarā visi motivētie izkuļas ar to, kas dots.