Draugs un datorspēles

Reitings 7
Reģ: 28.07.2016
Sveiki visiem!
Uzsāku šo tēmu, jo ir problēma ar dzīvesbiedru. Esmu kopā ar savu draugu jau 4gadus, dzīvojam tagad arī kopā, viss ir lieliski izņemot to, ka viņš spēlē daudz datorspēles, neizturami. Reizēm viņš pavada pilnībā visu dienu pie datora, pajautā vai varu uztaisīt kafiju un paēst un tad tas ir vienīgās reizes kad viņš noiet nost no datora uz pāris minūtēm. Man netiek pievērsta nekāda uzmanība kamēr viņš spēlē spēles, un es par neuzdrīkstos viņam neko pajautājt kamēr viņš ir pie kompja, jo parasti atbilde ir - "parunāsim vēlāk" vai "man tagad nav laika". Eju gulēt es katru nakti viena jo viņš sēž pie datora līdz kādiem 02:00. Lielākoties viņš runā ar draugiem kamēr spēlē, tādēļ man ir sajūta ka man nav privātās dzīves pašai sava māja, jo viņi var dzirdēt visu ko saku vai daru. Esam par to runājuši un mēģinājusi viņam izskaidrot šo visu, bet acīmredzot nekas nemainās. Viņš saka, ka pievēršot uzmanību man, bet nesaprot ka ar mazu bučiņu vienreiz dienā nepietiek. Negribu dzirdēt komentāros par sikrsanos vai ko tādu, jo netaisos to darit. Vēlos risināt problēmu. Viņš ir ļoti labs un mīlošs cilvēks, bet šī ir viss lielākā problēma ar ko nezinu kā tikt galā, tāpēc būšu atvērta visiem jūsu padomiem...
06.05.2018 00:08 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Oij, ļoti labi saprotu autori, mans ex bija tieši tāds pats. Un arī kā cilvēks ļoti labs, bet tās datorspēles.... Arī pārnāca mājās no darba, pirmā darbība, ko izdarīja bija ieslēgt datoru, gāju gulēt viena, jo viņš spēlēja līdz kādiem 2 naktī. Ok, 21 gadu vecumā vēl varbūt tas ir ok, bet viņam bija jau 30...un man liekas, ļoti bēdīgi, ka vienīgā lieta dzīvē, kas patiesi interesē, ir spēlēt spēles. Tās, kuras, saka, ka pašai vajag ieviest savus hobijus, es tā arī darīju. Un beigās radās sajūta, ka dzīvoju viena - cilvēks it kā fiziski ir vienā un tajā pašā telpā, bet faktiski viņš prātā ir kur prom. Kā tādi kaimiņi, kas satiekas tikai uz ēdienreizēm. Un tad sāc domāt, kāda jēga vispār būt kopā, ja visas lietas dara atsevišķi. Kā es to atrisināju? Aizgāju prom, jo apnika būt vienmēr otrajai - tas ir pēc datora. Gan runāšana, raudāšana, viss tika mēģināts, nekas nestrādāja. Tā ir atkarība. Un ja cilvēks to pat apzinās, bet saka, ka viņu tas apmierina un nevēlas neko mainīt, bet savu dzīvi pavadīt 24/7 pie datora, tad tas ir visai skumji..
06.05.2018 18:54 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Slimi. Nekad nebūtu kopā ar tādu. Kā vispār var veidot ģimeni vēlāk ( ok, tagad vēl nav aktuāli ), ko bērniem vēlāk iemācīs?
Regulāra iešana gulēt atsevišķi galīgi nenāk par labu pārim, ja mans vīrs ietu gulēt 2 naktī, man tā būtu traģēdija :D Pirmkārt, nevarētu normāli izgulēties, otrkārt tik forši taču aizmigt kopā viens otra apskāvienos.
Un tas, ka praktiski neko nedarāt kopā, arī nav normāli. Tagad ārā tik skaists laiks, 3 dienas esam nodzīvojušies pa āru vien, visādi izbraukumi, terases, kokteiļi, pikniki, velo, aktīvā atpūta. Nu kādas vēl datorspēles šādā laikā?
06.05.2018 19:41 |

Reitings 199
Reģ: 24.12.2017
Kampanella- Slima ir tava aprobežotā domāšana! Pastāsti man, ar ko piemēram grāmatu lasīšana būtu labāka par geimošanu? Datorspeles (iznemot online) parasti ir storyline un vislaik jādomā, jaizmanto logiskā domāšana, tapēc datorspeles pratu un domasanu attista vairak neka gramatas piemeram. Pats agrāk esmu bijis geimeris,tapec to saprotu. Tiešām tavuprāt tas ir kas slikts vai ipass ka cilvekam geimošana ir kā hobijs- spelet dazadas speles, iziet vinas, spelet online speles, paraleli sarunajoties ar realiem cilvekiem utt?! Ar noteikumu ka tas nav VIENĪGAIS cilveka laika pavadisanas veids? Pat ja tas notiek 5 un vairāk h dienā. +ja to vēl nezināji tad ir vairaki youtuberi kuriem ir vairak par 30 un kuri ar gaming streamiem youtubee pelna naudu.
Un Visiem nav jagrib iet ara kolidz labs laiks. Cilvēki ir dažādi. Skumji ka cilvekam ir tik aprobezots skats uz dzivi, kad saprot tikai 1 laika pavadisanas veidu.(t)
06.05.2018 20:02 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Man jau vairāk izskatās, ka autorei trūkst savu hobiju un validāciju meklē citu uzmanībā.
Viss, protams, slēpjas detaļās, jo autores stāsts var būt pavisam atšķirīgs no puiša. Varbūt viņai laika kopā pavadīšana asocējas ar rociņas paturēšanu, kamēr viņa pa facebook vai instagram "sērfo". Zinu pāris tādas, apmēram, šajā vecumā :-|
>>
Manuprāt, vajag konstatēt vairākas lietas, pirms var runāt par datorproblēmas esamību:
1. Vai dators viņam traucē pildīt savus pienākumus? (un es šeit nerunāju par koncerta apmeklējumu vai došanos dzert. Runa iet par darba kavēšanu, netīrīgu dzīvošanu, neregulāru ēšanu, higiēnu).
2. Vai esot prom no datora viņš domā/runā par to? Šis ir svarīgs punkts, ja runa iet par atkarībām. Ja Tu ar viņu esi kaut kur ārā, nav tādas sajūtas, ka viņš labāk gribētu būs mājās spēlēt?
3. Kā ir ar dažādiem pasākumiem? Neapmeklē draugu dzimšanas dienas, jo dators? Neizmanto objektīvi interesantas iespējas, jo dators?
>>
Arī nepiekrītu tiem, kas nosauc riteņbraukšanu, pikniku vai iešanu uz kādu pasākumu dzert par OBJEKTĪVI labāku dzīvesstilu, nekā sēdēšanu pie datora brīvajā laikā. Ja dators negatīvi neietekmē veselību, sociālo loku utt., tad nav ko čīkstēt. Mūsdienās daudz spēles piedāvā daudz labāku pieredzi kā rīta pohas. :-D
06.05.2018 21:15 |

Reitings 7
Reģ: 28.07.2016
Laiks līdz cikiem kāds spēlē datorspēles/lasa grāmatu/ trennējas/glezno nav noteicošais. Padomā pati, ja, piemēram, viņš lasītu grāmatu vairākas dienas no vietas līdz 02:00, tu arī par to taisītu diskusiju.
Es domāju, ka jā. Saprotu , ka tie ir hobiji, bet dzīves biedram, mīlošajam cilvēkam arī ir jāvelta uzmanība, kaut vai tā būtu grāmatas lasīšana, nebūtu izturami, ja 24/7 katru dienu lasītu grāmatu un man vispār nepievērstu uzmanību, ir jaatvēla tomēr laiks hobijiem, darbam un mīļotajam cilvēkam.
06.05.2018 21:33 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Ja viņš gribēs tad arī viss sāks mainīties. Kad sāku dzīvot ar draugu viņš arī daudz spēlēja spēles, čatoja ar citiem puišiem. Ļoti līdzīgi, kā šobrīd tev ir. Tur nekāda runāšana, nekas nelīdzēja. Bet pēc divu gadu dzīvošanas kopā, pamazām tas viss sāka mainīties uz labo pusi. Tagad jau ir pagājuši vairāki gadi kopš esam kopā, datorspēles reizēm uzspēlē, bet tas aizņem varbūt stundu vai divas un arī nekatru vakaru.
06.05.2018 22:16 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Mani arī interesē atbilde uz jau vairākkārt uzdoto jautājumu: ko jūs darītu tajā laikā, kad viņš nespēlētu tās spēles? Tiešām interesē, jo ir atšķirība - puisis nav pierunājams kopā doties uz, piemēram, kādu pasākumu uz kuru biļetes jau sen iegādātas, atceļ plānus, jo tā vietā labāk spēlē spēles utt., vai vienkārši spēlē spēles, jo tajā laikā nav nekas cits ko darīt? Autore raksta, ka vēlas uzmanību, bet nepaskaidro, ko ar to domā? Nepievērš uzmanību tādā ziņā, ka uzliek mīksto visiem plāniem, ignorē, neatbild uz jautājumiem vai arī no viņa tiek gaidīts, ka viņš sēdēs blakus, turēs roku un kopā skatīsies filmas? Cilvēki ir dažādi, līdz ar to atšķiras arī veids kā katrs izvēlas pavadīt savu brīvo laiku. Ja vien šī aizraušanās nepāriet atkarībā (cilvēks neapmeklē darbu, neinteresējas ne par ko citu, ir problēmas ar higiēnu, lieko svaru, pilnībā zūd komunikācija ar apkārtējiem utt.), tad manā uztverē spēļu spēlēšana ir tas pats kas riteņbraukšana vai laivošana, jo, kas patīk vienam, nepatīk otram. Spēju saprast, jo neesmu aktīvā dzīvesveida piekritēja, nepatīk iet cilvēkos, apmeklēt brīvdabas pasākumus vai iet pastaigāties bez noteikta galamērķa. Tā vietā labprātāk laiku pavadu viena iekštelpās. Arī vasarā. Katram savs. Attiecīgi jāmēģina iziet uz kompromisiem, pielāgojoties viens otra interesēm.
06.05.2018 22:18 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Problēma nav hobija tipā bet tajā, ka tas tiešām jāatstāj kā hobijs. Laika un uzmanības menedžements.
Manējais to prot, lai tak spēlē. Dara to piedevam ne tik biezi kā lasa, skatās kā kāds cits kko tur ņemās u.t.t. Ir arī naudu pelnījis' pārdodot profilus' ... Bet neviena no šeit 'tipiskajām' geimeru draudzeņu problēmām ne reizes nav piemeklējusi. Gulēt arī nāk ar mani pat, ja nenāk miegs .. Ja jāizvēlas starp spēli un kkā darīšanu (kaut vai vnk sēdēt dīvānā & runāties), dators zaudē. Vienmēr. Būtu savādāk - uzskatītu par atkarību. Tā kā tas viņa dzīvi nekādi neietekmē, neredzu itin nekādu problēmu. Tās spēles jau arī ir gana komplicētas, prasa iemaņas un domāšanu, lai arī cik ļoti daudzām to negribētos atzīt.
06.05.2018 22:42 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Es nesaprotu tās, kuras uzskata, ka ja nav paredzēts apmeklēt kādu pasākumu, tad ir normāli, ka katrs dara tikai savas lietas, nepavadot laiku kopā. Pilnīgi saprotu,ja autore, piemēram, darbadienas vakarā pirms gulētiešanas gribētu paskatīties ar draugu kādu filmu/video vai vienkārši parunāties, pamīļoties un tamlīdzīgi, ne vakaru pavadīt un gulēt aiziet vienatnē, kamēr draugs tikai iegrimis virtuālajā vidē :-|
06.05.2018 22:55 |

Reitings 132
Reģ: 04.03.2015
hobijs - spēlēt datorspēlītes? :-D:-D:-D:-D tiešām brīnos kā vispār tādi džeki dabū meitenes, kuras to visu pacieš.
Autorei jāsaprot, ka viņam pirmajā vietā ir datorspēlītes un onlain draugi. Ja tu viņam liktu izvēlēties sevi vai spēlītes, viņš 2x nedomās un izvēlēsies visu nakti spēlēt spēlītes :-D
07.05.2018 08:27 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es nesaprotu tās, kuras uzskata, ka ja nav paredzēts apmeklēt kādu pasākumu, tad ir normāli, ka katrs dara tikai savas lietas, nepavadot laiku kopā. Pilnīgi saprotu,ja autore, piemēram, darbadienas vakarā pirms gulētiešanas gribētu paskatīties ar draugu kādu filmu/video vai vienkārši parunāties, pamīļoties un tamlīdzīgi, ne vakaru pavadīt un gulēt aiziet vienatnē, kamēr draugs tikai iegrimis virtuālajā vidē

+1
kundziņam redz hobijs, bet autorei nav savas dzīves un ir tukša kā muca, jo kā var nesaprast, ka HOBIJS un ej tak tu ieskrieties ar KOPĪGI pavadītu laiku, pastaigām, izbraucieniem, dzīves pabaudīšanu, draugu satikšanu, kino, teātri, pasākumi u.c. lietām. Kam tas vajadzīgs! Pietiek ar gulēšanu kopā pusnakti. Atrodi hobiju ar kuru sevi nodarbināt 24/7, savādāk neesi riktīga (t)
07.05.2018 09:17 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Savā ziņā autori saprotu, draugs kad ir ļoti pārguris, mēdz kādu spēli uzspēlēt, reti, bet nu sanāk un tad šķiet es atvainojos kaut plika varu staigāt, viņam redz spēle jāspēlē(t), un ja ko prasu, tad kā ar sienu runāt, neko neatbild, nekādu reakciju(e), 3x prasu ko, 4x a? Ko? Tu ko teici?
Tad pasaku, nē nē , neko!:-D draugs,nu pasaki! :-D
07.05.2018 10:04 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Sāc spēlēt datorspēles.
07.05.2018 10:24 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Pilnīgi saprotu,ja autore, piemēram, darbadienas vakarā pirms gulētiešanas gribētu paskatīties ar draugu kādu filmu/video vai vienkārši parunāties, pamīļoties un tamlīdzīgi,

Tas taču vismaz 2 dienas pirms ir jāsaskaņo :D
Pa kuru laiku jums ir sekss? Vai ja piedāvā arī saka lai netraucē? :D
07.05.2018 10:36 |

Reitings 132
Reģ: 04.03.2015
kāds sex? tur tak tikai virtuālais sex ar saviem draugiem :-D
07.05.2018 11:31 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
sekss gan jau arī iepriekš jāpiesaka :-D
iepriekš bija te komentārs no citas meitenes
Draugs saka - pēc 2 nedēļām tajās brīvdienās esmu brīvs, varam aizbraukt uz laukiem uzcept gaļu. Sarunājam, un mēs ar tiem datumiem rēķināmies. Ne visiem cilvēkiem strādā tas "ejam tagad lidz jūrai?"

Rēcīgi, ja ar seksu līdzīgi būtu. Mīļā, esmu sarunājis brīvu laiku ar geimeriem, man seksam brīvais laiks - 22.05. 14.00 23.05. 18.00, 27.05. 15.00.
07.05.2018 11:35 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Oi, te viens otrs sacepaas, ka tas taads jauks hobijinjsh esot, plus iepiiksteejaas, ka tas taads intelektuaals hobijinjsh. Plaukstinjas sist vareetu, ja puisiitis programmeetu, pats kaadu speeliiti radiitu, vai vismaz jaunus speeliishu elementus, buutu grafiskaa dizaina guru un taa. Tur buutu tas intelekts.
Te nekas vairaak par abrobezhotu punjkjutapu, kursh dauza datora taustinjus nav. Strateegjija, bljin. Taadi strateegji pamatskolas matemaatikas uzdevumus pat nav speejiigi atrisinaat, plus seed ierakushis savos suudos un sev pat sviestmaizi nejeedz uzsmeereet.
Labi, ka ir taada dura blakus, kura apkopj, pabaro, izmeegina augstaako duplomaatiju un pashnjukst piedurknee. Nepieaudzis punjkjutapa, kursh, ja mainiisies, tad mainiisies tad, kad paaugsies un satiks sievieti, kuraa iemiileesies. Tu vinjam nekas vairaak par eertu piedziivotaaju neesi. Nav ko beerniem speeleet pieaugushos. Iiree istabu viena vai ej uz kojaam, ja vecaaki nedziivo turpat, kur Tev skola, maacies un meklee normaalu viirieti. Viss, aamen.
P.S. Augstaako diplomaatiju taados gadiijumos varat iebaazt savaa dirsas caurumaa.
07.05.2018 11:43 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Ai, tagad izlasiiju, ka autoriite neveelas komentaarinjus par shkjirshanos, lielaa miiiiiiiiila tak 20 gados :-D
Nu tad pienes zupiiti savam krutajam geimerim, vaac vinja suudus un raudi forumaa, jo lielaa miiiiiiila tak paari visam staav.
07.05.2018 11:45 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Es nezinu, man šis nav saprotams. Es pati arī agrāk spēlēju datorspēles, bet tikai kad nebija ko darīt. Nekad nepakārtoju kaut ko savā dzīvē spēlītēm, tās vienmēr bija kā pēdējā izvēle- ja galīgi māc garlaicība. Savā vīrietī man arī nebūtu saprotama citāda attieksme pret datorspēlēm.
07.05.2018 11:49 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Izskatās, ka viņam jau ir atkarība. Un kopā viņš ir ar kompi, ne tevi, spriežot pēc jūsu dzīvesveida un atbildēm, skaidrojumiem, ko viņš tev velta.
07.05.2018 11:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!