Paldies par interesantām atbildēm!
probability
Par plusiem un mīnusiem es domāju tā - teiksim mūsdienu cilvēka ideālais variants(protams, var atšķirties no cilvēka) varētu būt, piemēram, privātmāja, ģimene, pāris bērni, darbs, kas ir ar saprātīgu brīvo laiku, iespēja nopirkt nepieciešamo saprāta robežās, būt respektētam sociālajā lokā.
Tagad izdomāsim pāris šķēršļus, kas mums tiek likti pa ceļam lai šo sasniegtu. Viss sākas ar izglītību, jo bez tās, protams, nekur. Varianti divi - vai nu tu ziedo laiku un mācies kā traks un tiec budžetā, vai lien parādos, lai studijas nomaksātu. Protams, pa vidu nepieciešams darbs, jo bez prakses nekur(citam vēl arī izdzīvošanai jāstrādā). Tad vajag arī nodibināt prātīgus kontaktus un tos uzturēt, jo tas ir reālākais veids kā iegūt profesiju un draugus, kas nepazudīs pēc 2-3 gadiem. Vēl pa vidu tam jāņem klāt mīlestības meklējumi, kas, protams, reizēm rezultējas salauztā sirdī. Tad vēl ģimenes problēmas, mirst radinieki, pēkšņas veselības problēmas, naudas trūkumi utml.
Nezinu kā Tev, bet man liekas diezgan daudz problēmas par ko jādomā ikdienā drīz pēc pilngadības sasniegšanas, un es nemaz nenosaucu visus. Es gan zinu cilvēkus, kas visam šim cauri iet +/-, bet nezinu kā viņiem tas izdodas.
No tā izriet: 1)Ideālā varianta sasniegšanas priekšnoteikums ir daudz grūtību un stresa jaunībā, kas noved pie veselības problēmām vēlāk;
2)Mērķa sasniegšana var nemaz nenovest pie laimes, jo tajā vecumā var nākt klāt šķiršanās, sūdīga veselība, pārējo radinieku nāve, neārstējamās slimības utt.;
3)Pārslodzes rezultātā visus mērķus, visticamāk, sasniegt neizdosies, tāpēc šā vai tā kaut kādā ziņā nebūsi apmierināts ar dzīvi. Vai dēļ tā jāsamierinās ar kaut ko mazāk? Nemēģināt atrast mīlestību? Netiekties pēc tās labāk atalgotās profesijas? Iztikt bez draugiem un hobijiem?
Rupji sakot, dzīve tevi visu laiku nežēlīgi drāž, bet tu tikai tiecies uz kaut ko, kas tev var nest, var nenest laimi, lai beigās vienkārši viens pats vecs, apčurājies un nevarīgs nomirtu. Kas tad ir tā dzīves dāvana? Saullēkts un zvirbuļa čivināšana? Tu cīnies cīņu, kurā rezultāts ir jau noteikts.
Es gan pieļauju, ka mans viedoklis var atšķirties no citiem, jo man tādas dzīves "kulminācijas" kā bērni, īstā mīlestība, pasaules apceļošana utml. nav notikušas. :-D