Stambulas konvencija

Reitings 228
Reģ: 14.12.2017
Šķiet ļoti interesanti dzirdēt cosmo.lv portālā esošo sieviešu viedokli par Stambulas konvenciju. Nebiju redzējis diskusiju par šo tēmu, bet pat tik īsā brīdī sāku manīt jaunu trendu "vardarbība" un "emocionālā vardarbība".
27.04.2018 12:26 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
.pār sava bērna dzimumu un dzimumidentitāti Tev tāpat nav nekādas varas.

Iespraukšos nedaudz... Nav gluži tā, ka vecākiem nav nekādas varas. Galvā slimi vecāki pat ļoti ietekmē savus bērnus. Es joprojām noskurinos, kad atceros to stāstu par ģimenīti (Anglijā?), kuri savu dēlu izlēmuši audzināt gender-neutral stilā, bet reāli vairāk izskatās, ka puiku grib pataisīt par meiteni... (t) Nu priekš kam?
Man pašai ir gan meita, gan dēls. Un jābūt galvā slimai, lai tagad es uzspiestu dēlam vilkt kleitas un nēsāt rozā gliterīgas kurpītes uz dāziņu vai tamlīdzīgas lietas - kas absolūti nav viņa! Viņš skraida ar bumbu, kaujas ar tēti, spēlējas ar mašīnām un improvizēti šauj no pistoles... Pats! Māsas mantas viņu absolūti neinteresē. Kāpēc man būtu viņam jāuzspiež sava ideoloģija?... Vot sagribēsies man, lai viņš tagad būtu neitrālā dzimumā un likšu uz skolu vilkt kleitu šad tad un matos sprādzītes spraudīšu, lai nav tā, ka viņš man kā puika tikai visu laiku... Normāli būs?... Būs tieši tā kā te iepriekš tika stāstīts par to puiku, kuru izdomāja audzināt par meiteni medicīniskas kļūdas dēļ. Un cilvēks beigās izdarīja pašnāvību...
Ar to gribu teikt, ka varbūt vienkārši nevajag iejaukties savu bērnu dzīvēs un pasaules uztverē? Mēs katrs pats atradīsim savu ceļu un izpratni, kas mēs katrs esam. Man neviens skolā neskaidroja, kas tie tādi geji ir. Pieaugu, saskāros, sapratu un miers - dzīvoju tālāk. Man viņi neizraisa nekādas emocijas. Tāpat kā melnādainie, aziāti, albīņi, invalīdi, liliputi un jebkādi cilvēki, kuri kaut kā atšķiras no tās vides, kurā parasti uzturos. Neredzu nepieciešamību kaut ko speciāli kādam vēl skaidrot! Nevajag sēt naidu, bet nevajag arī potēt, ka tev jānogriež kāja, ja vēlies... Taču tāpat to izdarīs, ja sagribēsies...
30.04.2018 21:11 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Neuzskatu, ka īpaši būtu jāmāca par homoseksuālismu bērniem. Par rasu naidu, par vienlīdzību soc.zinībās un par daudzām citām lietām tāpat tiek spriests un, augot inteliģentā vidē, kur ietilpst gan skola, gan vecāki, nerodas problēmas, tad neredzu, kāpēc šo jautājumu kaut kā īpaši vajadzētu izcelt. Sāktos šo jautājumu degradēšana, īpaši jau mazā vecumā un ne visai ar galvu apdāvinātiem vecākiem, nedomāju, ka tam būtu jēga, ja runā par šo konkrēto aspektu.
30.04.2018 21:40 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Te gan jāpiezīmē, ka neesi raidījis aizskarošas piezīmes manā virzienā, bet ar cieņu pret mani diskutējis par šeit izskanējušajiem jautājumiem. Pretējā gadījumā man, godīgi sakot, būtu krietni cita valoda, ko šai forumā dažs labs jau pabaudījis uz savas ādas.

Tu tacu apzinies, ka tava vieniga valoda ir dailliteratura?
30.04.2018 21:46 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Tu tur vari vēlēties vai nevēlēties - pār sava bērna dzimumu un dzimumidentitāti Tev tāpat nav nekādas varas. Bet vara gan Tev ir pašam pār sevi un savu dzīvi un to, cik emocionāli komfortabli Tavas paša miesa.

Šis varētu būt, manuprāt, diskutabls jautājums. Uzskatu, ka vecākiem būtu jābūt teikšanai, vai bērns drīkst veikt medicīniskas operācijas, dzimumorgānu maiņas nolūkos, ievadīt ķermenī hormonus utml. Vecāku pienākums ir bērna aizsardzība. Bērni paši nezin, ko viņi grib, kur nu ir spējīgi vēl pieņemt dzīvi mainošus lēmumus. Attiecībā uz dzimumidentitāti, protams, ka jautājums, kura persona manam bērnam patīk vai nepatīk nav ietekmējams.
par ko viņš ir tiesīgs Tevi apsūdzēt cilvēktiesību pārkāpumā

Jā, personīgi aizskārumi ir personas goda, cieņas aizskārums. Pret LGBT grupu vērsti apvainojumi(kā to darīja skudrulācis) nav.
Nav atļauts teikt, ka Jānis Bērziņš ir tāds un šāds, jo viņš ir transseksuālis, bet ir atļauts, piemēram, izteikt viedokli, ka ietvert konvencijā transseksuāļus nav pareizi, jo tas ir pretēji bioloģiskajam 2 dzimumu pieņēmumam (nav uzreiz mans viedoklis, tikai piemērs).
Un kā vel var. Viss šis mans komentārs tam ir pierādījums

Atļaušos apšaubīt, jo viena āksta diršana neietilpst diskusijā par nopietniem jautājumiem. Ar nopietnu jautājumu es domāju, piemēram, viendzimuma laulības, reliģija, dzimumu vienlīdzība, politiskie uzskati. Šādās tēmās vienmēr būs cilvēki, kas nebūs vienasprātis, tempermenta, audzināšanas, esošās situācijas dēļ.
>>
Iezīmēšu iemeslu, kāpēc identitātes politika nestrādā. Nav noteikta ierobežojuma pēc kā var grupēt. Vienmēr var izdomāt jaunus nosacījumus grupēšanai. Piemēram, mēs homoseksualitāti atbalstam, jo mīlestībai taču nav robežu, tu nevari pavēlēt, kurā iemīlies. Bet ir citi, kas apgalvo, ka mīl govis un cūkas. Kā mēs grupēsim šos cilvēkus? Mentāli slimie? Pirms 50 gadiem homoseksuāļi arī biji mentāli slimie.
>>
Mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem ar to, kādus jēdzienus mēs ietveram likumos. Stambulas konvencija signalizē identitātes politiku. Tāpēc es esmu par konvencijas mērķiem, bet esmu pret pašreizējo redakciju, jo nepastāv loģisks iemesls, kāpēc sieviešu dzimums ir jāizdala atsevišķi attiecībā uz tiesībām, kas pienākas visiem.
30.04.2018 21:47 |

10 gadi
Reitings 1319
Reģ: 30.06.2013
Duuja,bet ja vecāki ir pret viendzimuma attiecībām un vēl paraleli tam uzskata, ka viendzimuma attiecības ir pielīdzināmas zoofilijai, kas ir Latvijā diezgan bieži dzirdēts sviests, tad skola būtu tā vieta, kur bērnu izglītos un cerams viņš izmetīs no galvas muļķības, ko vecāki māca. mūsu vidē ir tik daudz cilvēku, kuri viendzimuma attiecības saista ar citām jau krimināli sodāmām novirzēm, tad tomēr vide nav tik izglītota kā gribētos. Nav jāmāca atbalstīt homoseksualitāti atplestām rokām, bet mācīt to, ka homoseksualitāte ne ar ko nav sliktāka par heteroseksualitāti gan būtu noderīgi lai mazinātu pret homoseksualitāti vērsto naidu sabiedrībā. Kamēr vairums nebūs tolerants, tikmēr izglītošana būtu, manuprāt, vēlama :)
30.04.2018 21:54 |

Reitings 11996
TheOatMe, manuprāt, šādām tēmām skolās nebūtu jābūt. Gribētos, lai tomēr skolas paliktu kā neitrālā zona, kur nemāca kā tev jāreaģē un kas jāpieņem.
30.04.2018 22:00 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
jēzus, kurš te ir atbildīgais par to konvenciju? Izmetiet tak to vārdu 'sieviete' un fiestar viss būs kārtībā.
30.04.2018 22:00 |

Reitings 2185
nez kāpēc tas, kas, pieļauju, ir/būs vienas mācību stundas temats, te tiek pasniegts tā, it kā to skolās katru rītu pusstundu atkārtos ...
30.04.2018 22:05 |

10 gadi
Reitings 1319
Neons, tad jau principā sociālās zinības arī ir lieka stunda priekšmetu sarakstā?
Svarīgi ir kā to pasniedz. Es uzskatu, ka toleranci pret citiem, ne tikai invalīdiem, toleranci pret dažādām reliģijām un ādas krāsām būtu jāmāca (ko jau skolās māca), bet arī pret homoseksualitāti. Nevis kā atsevišķu priekšmetu, bet gan kā pāris stundu vielu mācību gadā, lai homoseksuāli cilvēki netiktu uzskatīti par “citplanētiešiem” vismaz jaunajai paaudzei augot.
30.04.2018 22:19 |

Reitings 470
Akjelcikvar Būtu jau labi. Bet fakts, ka šāda konvencija tikusi veidota jau parāda, ka valstu priekšgalā sēž identitātes politikas atbalstītāji un mēs ejam ceļu pretī 65 dzimumiem, konservatīvisma pagrimumam, rezultātu daudzveidībai darba vietās un daudzām citām problēmām.
>>
Tu šitās lietas uztver takā tas nekas nav, bet pietiek paskatīties uz ASV, kurā tauta ir tik sadalījusies, ka ģimenes savā starpā pārstājušas runāt, un komiķi atsakās uzstāties, jo baidās kādu aizvainot. Vai paskaties uz Zviedriju, kur viņiem bija bailes imigrantiem pateikt, ka viņu kultūra šeit nestrādā, tagad valstī ir rajoni, kur pat policija baidās braukt un valdība iesaka civilajiem nerādīties rajonu tuvumā. Šīs valstis ir tas, kas mūs var sagaidīt, ja akli sekosim viņu piemēram.
30.04.2018 22:19 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Toleranci jau māca, kāpēc speciāli šī joma būtu jāizceļ? Nav tā, ka tas arī šobrīd būtu bubulis, par kuru neviens nebūtu dzirdējis. Speciāli kultivēt tiešām neredzu nepieciešamību.
30.04.2018 22:25 |

Reitings 2185
kas ir 'šī joma' un kā tā tiks 'īpaši izcelta'?
30.04.2018 22:29 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Bet vai tad skolās to visu nemāca veselības mācībā vai sociālajās zinībās? Man mācīja, un tas bija gadus 12-14 atpakaļ. T.i. mācīja, kas ir homoseksuālisms un ka jāizturas toleranti pret cilvēkiem ar citu seksuālu orientāciju, nemācīja jau tā burtiski, "Jānīt, ja tev patīk tavs blakussēdētājs Pēterītis, tas ir tik dabiski, pasaki viņam to, nekautrējies!"
30.04.2018 22:32 |

10 gadi
Reitings 1319
Dzirdējuši ir visi, un vēl jo projām vairākums Latvijā to uzskata par bubuli, diemžēl. Varbūt tāpēc arī būtu vēlams nedaudz izcelt gan reliģiskos, gan rasisma, gan seksuālās identitātes jautājumus, jo tieši šīs tēmas vel jo projām ir problēma Latvijā un ne tikai Latvijā. Nesaku, ka jāmāca pieņemt uzspiežot viedokli, bet gan jāmāca būt tolerantam arī pret to, kas nav gluži pa Tavam prātam.
30.04.2018 22:35 |

Reitings 11996
Man skolā nemācīja sociālo zinību (skolā gāju ļooooti sen). Un veselības mācībā banāli apskaidroja dzimumorgānu anatomiju, funkciju un higiēnu. Viss. Un kā redzams, neesmu nekāds frīks, kurš neko nezina un nesaprot, bet esmu ļoti parasts sabiedrības loceklis, kurš ir informēts par visu +\- tikpat daudz kā tie, kuriem kaut ko detalizētāk pasniedza skolās.
30.04.2018 22:43 |

Reitings 470
TheOatMeal Vai šīs lietas ir skolas kompetencē? Es uzskatu, ka toleranci pret citiem jāmāca no bērna kājas vecākiem. Man vecāki nekad nav mācījuši kā izturēties pret to un kā pret to, bet gan mācījuši izturēties pieklājīgi vai vismaz neitrāli pret VISIEM.
Skolai kā institūcijai ir jāmāca KĀ domāt, nevis KO domāt un runāt.
30.04.2018 22:43 |

Reitings 11996
Ar to moderno toleranci ir ļoti viegli iebraukt otrā grāvja pusē... Te kāds pieminēja Kanādu... Jā, ļoti toleranta sabiedrība kopumā, bet - netrūkst arī idiņu, rasistu, homofobu un arī tādu, kuri šo sabiedrības toleranci izmanto savtīgos/politiskos/ekonomiskos u.c. nolūkos. Izmanto to, ka sabiedrība neiebildīs (un neiebildīs, jo mēs tak esam tik toleranti!). Tā ir grāvja otra puse...
30.04.2018 22:49 |

10 gadi
Reitings 1319
Fiestar, un kurš tiem vecākiem mācīs toleranci? Latvija uz Eiropas fona diži ar toleranci un savstarpējo cieņu/pieklājību neizceļas. Ja vecāki nav toleranti, tad viņi nu nebūs tie, kuri bērniem mācīs būs tolerantiem. Tad vismaz skola būtu tā vieta, kur to apgūt.
Atver kādreiz kādu ziņu portālu latviešu ar tēmu par homoseksualitāti, komentāri pie tēmas no pieaugušiem cilvēkiem būs “jobanie pidari, ar koku izdrāzt vajag”. Par kādu toleranci mājās iet runa? Vai arī “uzspridzināt vajag visus musulmaņus un bus miers pasaulē”. Šādu pērļu pilns internets. Un nē jau pusaudži to raksta. Pusaudžiem citas tēmas interesē.
30.04.2018 22:50 |

Reitings 470
Tādu vecāku atvases arī skolā netiks izglītotas, jo ja ģimenē nemāca ētiku un respektu pret citiem, tad kāpēc, lai bērnam būtu kāds respekts pret to, ko skolotājs stāsta...
30.04.2018 22:55 |

10 gadi
Reitings 1319
Nu tad lai viss paliek kā ir un turpināsim dzīvot auzās un izlikties, ka problēmu nav :)
kāds klausīsies skolotāja teiktajā, kāds ne, bet arī ja pāris procenti no “jobanie pidari” bērniem uzklausīs skolotāju, tas jau būs solis iz priekšu.
30.04.2018 23:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits