Tu tur vari vēlēties vai nevēlēties - pār sava bērna dzimumu un dzimumidentitāti Tev tāpat nav nekādas varas. Bet vara gan Tev ir pašam pār sevi un savu dzīvi un to, cik emocionāli komfortabli Tavas paša miesa.
Šis varētu būt, manuprāt, diskutabls jautājums. Uzskatu, ka vecākiem būtu jābūt teikšanai, vai bērns drīkst veikt medicīniskas operācijas, dzimumorgānu maiņas nolūkos, ievadīt ķermenī hormonus utml. Vecāku pienākums ir bērna aizsardzība. Bērni paši nezin, ko viņi grib, kur nu ir spējīgi vēl pieņemt dzīvi mainošus lēmumus. Attiecībā uz dzimumidentitāti, protams, ka jautājums, kura persona manam bērnam patīk vai nepatīk nav ietekmējams.
par ko viņš ir tiesīgs Tevi apsūdzēt cilvēktiesību pārkāpumā
Jā, personīgi aizskārumi ir personas goda, cieņas aizskārums. Pret LGBT grupu vērsti apvainojumi(kā to darīja skudrulācis) nav.
Nav atļauts teikt, ka Jānis Bērziņš ir tāds un šāds, jo viņš ir transseksuālis, bet ir atļauts, piemēram, izteikt viedokli, ka ietvert konvencijā transseksuāļus nav pareizi, jo tas ir pretēji bioloģiskajam 2 dzimumu pieņēmumam (nav uzreiz mans viedoklis, tikai piemērs).
Un kā vel var. Viss šis mans komentārs tam ir pierādījums
Atļaušos apšaubīt, jo viena āksta diršana neietilpst diskusijā par nopietniem jautājumiem. Ar nopietnu jautājumu es domāju, piemēram, viendzimuma laulības, reliģija, dzimumu vienlīdzība, politiskie uzskati. Šādās tēmās vienmēr būs cilvēki, kas nebūs vienasprātis, tempermenta, audzināšanas, esošās situācijas dēļ.
>>
Iezīmēšu iemeslu, kāpēc identitātes politika nestrādā. Nav noteikta ierobežojuma pēc kā var grupēt. Vienmēr var izdomāt jaunus nosacījumus grupēšanai. Piemēram, mēs homoseksualitāti atbalstam, jo mīlestībai taču nav robežu, tu nevari pavēlēt, kurā iemīlies. Bet ir citi, kas apgalvo, ka mīl govis un cūkas. Kā mēs grupēsim šos cilvēkus? Mentāli slimie? Pirms 50 gadiem homoseksuāļi arī biji mentāli slimie.
>>
Mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem ar to, kādus jēdzienus mēs ietveram likumos. Stambulas konvencija signalizē identitātes politiku. Tāpēc es esmu par konvencijas mērķiem, bet esmu pret pašreizējo redakciju, jo nepastāv loģisks iemesls, kāpēc sieviešu dzimums ir jāizdala atsevišķi attiecībā uz tiesībām, kas pienākas visiem.