Meklēju kādu kam "atstāt savu krēslu"!

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!
100 gadus neesmu te bijusi, bet ienācu šeit, jo zināju, ka te varu atrast to ko meklēju :-P
Tā nu ir sanācis, ka pusgadu strādāju savā tagadējā darbā, bet no gaisa nokrita piedāvājums, kam nevaru atteikt un nākas pamest esošo darba vietu, lai gan pirms nedēļas vēl nemaz galīgi nebija tādas domas. Vienīgi situācija tāda, ka mans aiziešanas laiks ir galīgi nepiemērots brīdis, tāpēc negribu pamest kolēģus likteņa varā un esmu noskaņojusies palīdzēt personāldaļai atrast kādu, ko varu piedāvāt savā vietā... :-) varbūt kādai šis ir aktuāli, lai gan protams, saprotu, ka tuvojas vasara un neviens baigi nealkst mesties darbā... (t)
Tomēr īsumā par vakanci:
Skola Rīgas centrā. Amats - sekretāre. Pienākumi - e-pasts, telefona zvani, dokumentu aprite/reģistrācija/sagatavošana, mājaslapas administrēšana, korespondence, laminēšana, darbs ar biroja tehniku, darbs ar skolēniem klātienē (informācijas sniegšana uzņemšanas, absolvēšanas un mācību laikā), saimnieciskie jautājumi un tamlīdzīgu ikdienas uzdevumu veikšana. Darba laiks - darba dienās 9.00-17.00. Atsaucīgi kolēģi un tiešais vadītājs. Alga nedaudz zem 500eur uz rokas (atkarīgs no piešķirtā budžeta).
Ja Tevi kaut mazliet uzrunāja piedāvājums un ir Tev aktuāls, lūdzu raksti man e-pastu uz [email protected] :) vai ja nav aktuāls pašai, bet varbūt zini kādu, kam būtu, tad lūdzu padod tālāk!
Paldies par uzmanību! (l)
24.04.2018 15:43 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Piekrītu, ka alga ir maza... maziņa... Tās, kas saka, ka priekš tāda darba pietiekami- domāju, ka ar jebkuru darbu, strādājot pilnu darba laiku, vajadzētu nopelnīt, lai nodrošinātu sev pamatvajadzības- samaksāt par īri, komunāliem, paēst, apģērbties, transports, veselības aprūpe. Te tas nesanāk. Visi tie darbi, kur arī nevajag augstāko izglītību, tie darbi jau arī kādam ir jādara, un tam cilvēkam ir jādzīvo. Šāda alga ir ok, ja dzīvo kopā ar vecākiem, studē, bet, ja darbā jābūt no 9.-17.00, tad atliek tikai neklātiene, bet tad jau atkal- var atrast pilna laika darbu ar labāku atalgojumu. Situācija LV ir tāda, kāda ir, bet nē, man šāds atalgojums neliekas normāls.
25.04.2018 15:21 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
domāju, ka ar jebkuru darbu, strādājot pilnu darba laiku, vajadzētu nopelnīt, lai nodrošinātu sev pamatvajadzības- samaksāt par īri, komunāliem, paēst, apģērbties, transports, veselības aprūpe. Te tas nesanāk

Gluži manas domas. Priekš Rīgas un pilnas slodzes, cilvēkam kas dzīvo patstāvīgi, tā ir smieklīga nauda.
25.04.2018 15:34 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Darba devējam taču ir pilnīgi vienalga, vai jums paliek nauda drēbēm vai nepaliek.
Es arī piekrītu, ka alga ir smieklīgi maza, bet vai tāpēc par to ir jāšausminās? Es ceru, ka jūs veikalu kasieriem arī katru reizi pasakāt: šausmas, cik jums maz maksā! Jo tur arī algas par pilnu slodzi ir starp 400 un 500 eiro.
Toties šāds darbs varētu būt pat ļoti piemērots kādam, piemēram, bakalaura 1. vai 2. kursa studentam, kurš studē vakaros un vēlas iegūt savu pirmo nopietno darba pieredzi biroja darbā (nevis veikalā vai kafejnīcā). Nekur jau tiem iesācējiem lāga nemaksā, es arī sāku ar 150-200 latiem mēnesī (2010. gadā), bet tagad ir daudzas reizes vairāk.
25.04.2018 15:58 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Ir jau atšķirība un izvēles iespēja - veikalā uz kājām daudz kur strādāt šādu slodzi vai lielāku, kur visu laiku tomēr nonstop darbs, vai te tomēr čilīgāk domāju ofisiņā.
25.04.2018 16:09 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Paldies Dievam, ne visiem darba devējiem ir vienalga, kā tas darbinieks iztiek, tad man ir paveicies ar priekšniecību. Bet.... Vai apmierināts darbinieks nebūs daudz produktīvāks? Piemēram, tā pati pārdevēja, ja viņa būs smaidīga un laipna, nevis kaut ko atrūks, vai viņa nenotirgos vairāk? Līdz ar to darba devējam ienesīs vairāk naudas. Bet, ja pārdevējs ir rūgumpods, kas jau pieceļoties domā, kā savilkt galus kopā, grūti to smaidu izspiest pār lūpām. Un cik lasīts, ka tieši tagad trūkst cilvēku, kas gribētu strādāt tirdzniecības nozarē. Gan jau tāpēc, ka maz maksā. Kāpēc ārzemēs cilvēks strādājot vienkāršo darbu, var nodrošināt savas pamatvajadzības? Kāpēc šeit tas liekas normāli- ja dari "vienkāršo darbu", tad tev nepienākas nekas. Un tad Latvijas darba devēji bļauj, ka nav kas strādā. Vienkārši tāds ir loģisks iznākums.
25.04.2018 16:16 |

Reitings 5884
Cilvēki saņem maz, jo viņi piekrīt saņemt maz. Ja rīt pilnīgi, pilnīgi visi Latvijas lielveikalu kasieri iesniegtu atlūgumus un pateiktu, ka zem 700 uz rokas nestrādās, veikaliem nekas cits neatliktu, kā celt algas.
25.04.2018 16:22 |

Reitings 1832
Reģ: 20.01.2012
Diez vai paceltu algas, butu vairak iespejas viesstradniekiem, čurbāniem:-|
25.04.2018 16:48 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Ja meklē pirmo īsto darbu, bez pieredzes, tad normāls piedāvājums. Bet bieži vien šiem darbiem nekautrējas prasīt augstāko izglītību un nez kādu pieredzi.
25.04.2018 16:52 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Latvijā jau atsevišķi darba devēji uzskata, ka darbs darbiniekam ir hobijs, kuru mīl un ir gatavs ziedot visu savu dzīvi par "velti".
+++ un pēc diskusijas topika tā arī izklausās, darbs ar daudziem pienākumiem par smieklīgu algu, un turklāt uz noteiktu laiku, bet autore darbu mīl un no sirds uztraucas, kurš aizņems šo "svarīgo" "krēslu". Pēc diskusijas nosaukuma likās, ka runa būs par kā minimums vadītājas darbu.
25.04.2018 16:54 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Ja rīt pilnīgi, pilnīgi visi Latvijas lielveikalu kasieri iesniegtu atlūgumus un pateiktu, ka zem 700 uz rokas nestrādās, veikaliem nekas cits neatliktu, kā celt algas
Ja tantei būtu riteņi, viņa būtu tramvajs!:)
25.04.2018 17:01 |

Reitings 1832
Reģ: 20.01.2012
Ja,es tomer teiksu,ka si prieks Rigas ir maza alga saja amata. Es,kad stradaju par lietvedi mazpilsetas gimnazija, amata pienakumi tiesi sadi+jazina/japilda arhiva lietas, sanemu uz rokas 600€. Transporta izdevumi vismaz nekadi.
25.04.2018 17:04 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Ja rīt pilnīgi, pilnīgi visi Latvijas lielveikalu kasieri iesniegtu atlūgumus un pateiktu, ka zem 700 uz rokas nestrādās, veikaliem nekas cits neatliktu, kā celt algas
Ja nopietni, iespējams, ka tiešām tas lielveikalus piespiestu pacelt algas. Cita lieta, ka kasieru prieki ilgtu kādus 2-3 mēnešus, proti, tik ilgi, kamēr lielveikali nepasūtītu un neuzstādītu pašakalpošanās kases, pēc kā 2/3 kasieriem pateiktu paldies par darbu.
25.04.2018 17:56 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Man šķiet, ka 500-600 uz rokas šādām darbam ir OK, jo tur nevajag ne izglītību, ne īpašas zināšanas.
es nevaru! Dārta tu vienmēr visur esi tik zinoša un kritiska? Es domāju, ka ir gan jāzina kā rīkoties un kur rīkoties un kaut kādai saprašanai ir jābūt, jo tomēr strādā arī ar cilvēkiem. Katrs cilvēks neatkarīgi no veicamā darba ir pelnījis cilvēka cienīgu algu. Darbs tikai vairāk izklausās piemērots studentiem.

Kada starpiba, ko kas pelnijis? Es varbut esmu pelnijusi 5 tk algu, bet sanemu mazak, jo mans darba devejs maksa tik, cik var atlauties un vinam ir vienalga, kada stavokli majvietas ire vinu darbinieki, vins izmaksa tik, cik var, nevis tik, cik katrs gribetu. Nav runa par to, kas ko pelnijis idealaja pasaule, bet par to, kadas algas ir Latvija. Un prieks darba bez izglitibas un specifiskam zinasanam 500 eur ir ok, nemot vera, kadas algas ir cilvekiem darba, kur prasa specifiskas zinasanas. Ko tu isti tur nesaproti?
25.04.2018 17:59 |

Reitings 1180
Un, manuprat, pec darba apraksta tiesam darbs ir vienkarss, neprasa neko pardabisku.
25.04.2018 18:00 |

Reitings 1180
Vai ir kāds objektīvs iemesls, kāpēc skolas sekretārei jābūt darbā no 9:00-17:00? Īstenībā- nav. Tā ir darba devēju neprofesionalitāte visos amatos likt vienādu darba laiku. Kas mainītos, ja sekretāres darba laiks būtu no 8:00-14:00? Reāli- nekas. Bet uz tādu darbu pretendenti rindā stātos- jo var apvienot ar otru darbu vai studijām. Bet nu patīk DD, ka visi nīkst vienādas stundas.

Cik lasiju diskusiju, neredzeju, ka butu mineta, kas ta ir par skolu. Ta var but gan parasta pamatskola, gan kada specifiska macibu iestade - koledza vai tamlidzigi, kadel butu tada prasiba. Tapat viena no dd velmem ir sasniedzams sekretars, pec tadas idejas sekretare varetu vispar nenakt uz skolu, bet sutit padarito elektroniski. Bet sekretare tapec ir sekretare, ka vinai jabut uz vietas. Nav jau kaut kads programmetajs vai tulkotajs, kas var padarito darbu atsutit.
25.04.2018 18:05 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ja nopietni, iespējams, ka tiešām tas lielveikalus piespiestu pacelt algas. Cita lieta, ka kasieru prieki ilgtu kādus 2-3 mēnešus, proti, tik ilgi, kamēr lielveikali nepasūtītu un neuzstādītu pašakalpošanās kases, pēc kā 2/3 kasieriem pateiktu paldies par darbu.
Mulkibas, pensionari, invalidi un vel daudzi jo dsaudzi joprijam izvelas kasi kur ir kasieris. Pavero, un padoma logiska tas tas bija un bus. Un veikala vel jakrame plauktus, jaapkalpo aiz letes, jaskatas termini, ta ka sitais bus viss robotuzets LV ...nesmidieniet. Japana pat ta nav ka veici nebutu personala kur nu vel lv... :-P:-D:-D:-D
25.04.2018 18:08 |

Reitings 1180
Un tadel, ka notiek sausminasanas "500 eur uz rokas ir maz" , daudzi nemaz neiet stradat par sadu algu un nestrada vispar dzivojot kadam uz kakla (khem, kur palika tas dzheks ar netiriem traukiem virtuve un brendigam drebem?) vai iedzen sevi kompleksos, ka sanem tik maz.
25.04.2018 18:10 |

Reitings 1180
Mulkibas, pensionari, invalidi un vel daudzi jo dsaudzi joprijam izvelas kasi kur ir kasieris. Pavero, un padoma logiska tas tas bija un bus. Un veikala vel jakrame plauktus, jaapkalpo aiz letes, jaskatas termini, ta ka sitais bus viss robotuzets LV ...nesmidieniet. Japana pat ta nav ka veici nebutu personala kur nu vel lv...

90% partikas veikalu - rimi, maxima filiales (drizuma gan jau bus ari lidl) - , ko apmekleju es, jau ir ar pasapkalposanas kasem, kaut ta ir samera jauna lieta prieks Latvijas. Cik redzu, daudzi tos izvelas. Maxima pasapkalposanas kase runa ar cilveku trijas valodas skali un tur var maksat gan ar karti, gan nauda, turklat abos veikalos pie sim kasem stav viens cilveks, kurs atbild uz jautajumiem un palidz.
Nav nekada pamata domat, ka visi kasieri ir neaizvietojami. Protams, darbinieku minimums paliks.
*
UK Tesco tu jau sakot iepirkties vari panemt nelielu skeneri un liekot preces groza/maisa tas skenet, pec tam pasapkalposanas kase atliek tikai noskenet un samaksajot par to, tadejadi samazinot laika paterinu, lai tikai vienreiz janem prece rokas.
Kaut kad gan jau ari sads " brinums" lidz LV nonaks.
25.04.2018 18:15 |

Reitings 5884
Darba tirgus ir tieši tāds pats tirgus kā jebkurš cits (preču, pakalpojumu), kur visu nosaka pieprasījums un piedāvājums. Ja akūti trūktu kasieru, jo neviens negribētu strādāt par smieklīgu algu, tad darba devēji celtu algas un darbinieki, kuri smīkņāja par 400 eiro un labāk izvēlējās sēdēt uz kakla vecākiem vai vīram vai bezdarbniekos un meklēt citu darbu, par 600 jau ietu strādāt arī kasē. Bet algas nav jāceļ, jo ir pietiekoši daudz cilvēku, kurus tie 400 apmierina un nav problēmu atrast tādus, kuri par šo algu strādā. Kāpēc tad pilotiem, arhitektiem, finanšu direktoriem ir tik augstas algas? Tāpēc, ka neviens nepiekrīt par 400 eiro mēnesī vadīt lidmašīnu, piemēram.
25.04.2018 18:18 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
0% partikas veikalu - rimi, maxima filiales (drizuma gan jau bus ari lidl) - , ko apmekleju es, jau ir ar pasapkalposanas kasem, kaut ta ir samera jauna lieta prieks Latvijas. Cik redzu, daudzi tos izvelas.
jezin, tadas kases LV ir jau vairakus gadus, un ...joprjam invalidi, pensionari un daudzi citi izvelas kasi kura ir kasieri. Un ja tajas kaes tapat ir viens uzraugosais darbinieks:-P:-P:-P:-P:-P
25.04.2018 18:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits