Pareiza uzvedība ( normas, likumi, noteikumi, etiķete).

Reitings 1
Reģ: 20.04.2018
Jau dažas dienas man nedod mieru sev uzdots jautājums - vai rīkojos pareizi.
Situācija: vīrietis iepazīstināja ar savu mammu. Pateicu "Labvakar" un pasniedzu roku, lai sasveicinātos un nosaucu savu vārdu.
Jautājums: vai drīkstēja dot roku sasveicinoties? (t)
21.04.2018 12:10 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ieteiktu celt savu pašapziņu. Tad šādi jautājumi neradīsies. Mamma Tevi noteikti vērtēja pēc attieksmes un uzvedības, nevis paklusītēm zem galda vilka plusiņus un mīnusiņus etiķetes rokasgrāmatas lappusēs.
26.06.2018 11:51 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Attieksme un uzvedība IR etiķete.
26.06.2018 12:26 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Es ar brīnos te par vēsumu un atturību, ka meitenes saka - "ap kaklu jau nu nemestos". Par mani draugs bija vecākiem jau pilnas ausis piestāstījis, tāpat es savējiem, tāpēc pie satikšanās bija apskāvieni un bučošanās no visām pusēm.
26.06.2018 12:54 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Jā, es piekrītu. Bet sevis iedzīšana stresā par šo vienu konkrēto jautājumu, pieņemot, ka tas var kaut ko mainīt mammas attieksmē pret viņu ir lieka. Ņemot vērā, ka autorei šis jautājums ir radies, jāsecina, ka viņa etiķeti nepārvalda nemaz tik labi. Ja viņu uztrauktu viss ar šo jautājumu saistītais, to varētu saprast, bet viņa uztraucas par pirmo sekunžu laikā radīto iespaidu. Nekas, no šeit pieejamās informācijas, neliecina, ka drauga mamma nāk no konservatīvas vides, kur arī brīvajā laikā, neformālā gaisotnē tiek stingri ņemtas vērā augstā plauktiņa normas. Tā, ka - ja vien autore ir bijusi pieklājīga visparastāk pieņemtajā līmenī - izturējusies adekvāti gan sarunu laikā, gan pie galda - neviens nevērtēs viņu pēc ķermeņa žestikulācijas, galda piederumu pielietojuma un novietojuma pēc maltītes, izvēlētā apģerba piemērotības un vēstījuma, tā tālāk.
26.06.2018 12:55 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Pēc etiķetes mammai vajadzēja sniegt roku pirmajai. Tomēr neuzskatu, ka te vajadzētu satraukties un vairākas dienas par to domāt, tā nav etiķetes skola vai darba intervija, mamma noteikti par to nedomā vai varbūt nemaz nepamanīja ;-)
.
Es vienmēr esmu vadījusies pēc situācijas, jau pirmajās sekundēs var manīt kāds cilvēks stāv pretī (atturīgs vai nē) un attiecīgi rīkojusies.
26.06.2018 13:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits