Slimības slēpšana no partnera

Reitings 209
Reģ: 17.02.2012
Sveikas!
Tā nu sanāca, ka netīšām atklāju, ka manam vīrietim ir diabēts. Diezgan random - pajautāju, vai ir košļene, teica, ka ir somā, lai ņemu, atvēru citu nodalījumu un bams - insulīna "flomīši", glikometrs un recepte, kas izrakstīta vēl augustā...
Attiecībās esam 2,5 gadus, par diabētu zinu diezgan maz, principā neko, tāpēc nezinu, vai tas ir normāli, ka par to nekas neliecināja - jo varbūt tā slimība nav tik acīmredzama...
Tagad vienkārši ir neliela šoka sajūta. Puisim neko neteicu, jo, ja reiz nav man to pateicis, tad tam gan jau ir iemesli...
Es pat īsti nezinu, ko vēlos no šīs diskusijas. Varbūt kādai ir līdzīga pieredze? Kā vispar izpaužas dzīve ar diabēta slimnieku? Vai jums liekas ok par to nestāstīt partnerim (jo, piemēram, varbūt ir jāievēro īpašs dzīvesveids, bet, ja es nezinu par slimību, tas nav iespējams) utt..
Iespējams, nedaudz nesakarīgs teksts, jo grūti sakopot domas, bet ceru uz atbildēm :) paldies
21.02.2018 17:22 |

Reitings 209
Reģ: 17.02.2012
Meitenes, paldies visām par ieteikumiem, īpaši zanninja par izsmeļošo info. Vakar jau izrunājāmies. No telefona negribas gari rakstīt, tāpēc īsumā - slimība, izrādās, ir no tīņu gadiem jau. Visu dzīvi no visiem rūpīgi slēpa, to zin vienīgi mamma un tēvs, pat brāļi, brālēni, omītes utt. nezina. Tā kā tik ilgi jau tā dzīvo, tad labi pārzina savu ķermeni, lēkmes dižās nav un dzīvo normāli. Nestāstīja, jo pašam par to ir milzīgi kompleksi un nevarēja saņemties pastāstīt, lai gan saka, ka var teikt katru dienu gribēja pateikt, bet nespēja pārvarēt sevi. Ja pašam ir tādi kompleksi, tad uzreiz liekas, ka cilvēki citādāk izturēsies. Piem. komandas biedriem neteica, jo baidījās, ka tie sāks saudzīgāk pret viņu izturēties vai vispār negribēs sportot kopā vairs. Protams, ka es neko nemanīju, jo aizdomu nebija. Uz kājām un vedera lejasdaļā bija zilumi un mazi sarkani punktiņi, ko vienmēr skaidroja ar sportošanu - komandas biedrs netīšām iesita vai sviedru dēļ mazas sarkanas pumpiņas. To, ka pirms katras sportošanas ēd ledenes skaidroja ar to, ka ātrie ogļhidrāti dod vairāk spēka utt. Katrai lietai bija savs izskaidrojums. Pildspalvas glabāja somā, nevis ledusskapī. Es viņu pilnībā nenosodu, jo saprotu iemeslus. Tagad, kad parunājām, esmu mierīga, gan jau tāpēc, ka varbūt līdz galam to vēl neapzinos, bet, jebkurā gadījumā zinu, ka manu attieksmi pret viņu tas nekādīgi nemaina, mīlēšu un atbalstīšu tāpat :)
22.02.2018 14:17 |

Reitings 21
Reģ: 01.11.2017
Ok, atvainojos, par savu iepriekšējo komentāru, bet iemācīties sadzīvot ar diabētu vienas dienas laikā un vēl prasmīgi noslēpt to no tuvākajiem NAV iespējams, tā kā es joprojām pastāvu uz to, ka, ja jūsu attiecību laikā būtu diagnosticēta šī slimība, tad būtu tas jāmapama!
Otrkārt, ļoti gribu zināt, kas tas par insulīnu, kuru var ilgstoši (vairāk par 28 dienām) uzglabāt somā?
Treškārt, nekādiem regulāriem zilumiem un sarkaniem punktiņiem nav jābūt! Iesaki viņam painteresēties par smalkākām adatiņām!
23.02.2018 16:36 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
cormeum, pēc tādas loģikas sanāk, ka bērnu radīšana ir nevis dabisks mīlestības auglis, bet gan individuālais plāns? Tas pats varētu attiekties arī uz sirds slimībām, vēzi, utt.

Jā, domāju, ka ir cilvēki, kam ir svarīgi otru cilvēku izvēlēties ne tikai pēc izskata un naudas maka biezuma, bet arī pēc tā, kādas kaites ir/nav iedzimtas ģimenē. Nav ko pārmest tādu izvēles opciju, jo katrs vēlas veselus bērnus.
n eārstēts cukura diabēts ir visbiežākais cēlonis aklumam

Manai kolēģei tā bija. Pēc bērna piedzimšanas pameta sevi novārtā un gandrīz palika akla.
Par ēdienreizēm ārpus mājas runājot - viņš vienmēr iet pirms ēšanas nomazgāt rokas, pat uzsver un jautā, vai būs vieta, kur nomazgat rokas.

Lūk arī atbilde, kad viņš uzspēja sevi sašpricēt.
23.02.2018 18:28 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Manai kolēģei tā bija. Pēc bērna piedzimšanas pameta sevi novārtā un gandrīz palika akla.

nu tad pati vainīga, tā ir slimība kur Tu sevi NEVARI atstāt novārtā, kontrolei ir jābūt katru dienu! Ja glikoze nepārtraukti ir paaugstināta un insulīns iešpricēts par maz, acis un nieres ir pirmās, kuras cieš.
Truu.de - es Tev ļoti piekrītu! Ar to nevar tik ātri samierināties! Ir vajadzīgs laiks, protams cilvēki ir dažādi, bet ja diabēts tiek atklāts bērnībā/pusaudža gados, tas tomēr ļoti iedragā pašapziņu.
Skumji, cik patiesībā cilvēki maz zina par diabētu, bet nu neiesim jau viņus izglītot. Tikai tad, kad cilvēks reāli saskaras ar diabētu, tad tikai pa īstam to saprot.
23.02.2018 18:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits