Zinu, ka temati ar šādiem nosaukumiem būtu vairāk piemēroti ziemassvētku laiku periodā, bet nevaru noturēties un nepadalīties ar jums ar atklājumu, ko es izdarīju 2017. gada beigās.
Agrāk es biju apsēsts ar dārgam lietām. Mans dzīves lielākais sapnis uz 2017. gada vasaru bija nopirkt Zegna uzvalku, kurš maksā 1500 eiro (tas pelēkais no jaunās kolekcijas). Vēl gribēju pasūtīt sev Wood Religion’ā uzvalku pēc individuālas pašūšanas. Tur viņiem tas maksā 600 eiro pati žakete un vēl 200 bikses. Atturēja vienīgi tas, ka man bieži mainās svars, tāpēc negribu nopirkt sev apģērbu kurš pēc trim mēnešiem būs man par lielu.
Un kaut gan tās lietas kuras es pirku bija samērā nelētas viņas tomēr bija diezgan… parastas. Ko es domāju, parastas. Parastas tajā nozīmē, ka krekli man bija balti, melni vai zili. Žaketes man arī ir tumšas. Apavi melni. Bikšu vietā klasiskie džinsi. Es neizceļos citu puišu barā. Manī nav nekā interesanta. Un tikai tad es sapratu, ka džinsu vietā var pirkt gaišas chino bikses, parastu melno kurpju vietā – gaiši brūnus brogus vai loferus, melnus puloverus var aizvietot ar pelēkas krāsas kardiganiem utt.
Un pats galvenais: kā labāk nopirkt daudz dažādu lietu nekā vienu, bet ļoti dārgu. Teiksim, man ir 800 eiro. Es varu aiziet un nopirkt Stokmanā uzvalku. Viņš būs foršs, tas ir 100%, jo tas ir Stokmans. Bet tas būs tikai viens uzvalks. Respektīvi tikai viens tēls. Es to varēšu uzvilkt tikai uz kādu pasākumu un viss. Vai arī ādas jaka par 300 eiro. Ja, laikam, viņa ir forša, bet tas ir tikai viens priekšmets. Bet par tiem pašiem 300 eiro var nopirkt: kardiganu, chino bikses, čelsi zābakus un kreklu. Pie tam, katru no pieminētam lietam var nopirkt vairākos eksemplāros (ja, kardigani parasta maksā ap 60-100 eiro, bet var atrast lētākus variantus Zarā vai Uniqlo).
Un uzreiz to iespēju iepatikties meitenēm kļūst vairāk. Jo, teiksim, meitenēm, kuras ir tādas jaunākas, viņām vairāk pie dvēseles ir puiši kuri ģērbjas šitādi:
Bet tiem, kas ir nedaudz vecāki, tiem parasti patīk šādi vīrieši:
Un ja tev būs daudz to apģērbu komplektu, tad tu varēsi patikt lielākai auditorijai. Uz tevi skatīsies gan „maloļetkas”, gan sievietes uzplaukuma gados. Tā mērķa auditorija tev uzreiz kļūst plātāka. Tu vari uz ielas pieiet pie kaut kādas „maloļetkas”, viņa tevi atšuj, tu aizbrauc mājās, uzvelk citu apģērbu un ej uz klubu kur tusē sievietes aiz 30. Win-win. Žēl, ka nezināju to agrāk. Pareizāk sākot, zināju – man cilvēki jau ir teikuši: tev ir tā situācija, kad ir dārgs apģērbs, bet būtībā nav ko vilkt – bet es to īsti nesapratu, domāju, ka man viss OK.
Paldies tev, mīļais 2017. gads, par šo atklājumu! Tagad es zinu kurā virzienā man virzīties. 8-)