Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pašnodarbinātie

Reitings 18
Reģ: 27.12.2017
Pieteicos strādāt sezonas darbu, drīz jau jāsāk strādāt. Darba devējs teica, ka, gan man, gan viņiem izdevīgāk būs, ja iešu uz VID un nokārtoju pašnodarbinātās personas statusu. ?
Bet kā patiesībā? Tas ir par labu viņiem vai man? Es to saprotu tik tālu, ka saņemšu vairāk, bet garantiju nekādu..
Ko jūs par to domājat? Darbinieku viņiem ir daudz un cik saprotu visi strādā kā pašnodarbinātie.
Vai man tiešām tas būs izdevīgi? Kāda ir kārtība - kas jādara, lai kļūtu par pašnodarbināto? Kādi dokumenti jākārto, un kādi nodokļi jāmaksā?
Nekad neesmu ar to saskārusies, tāpēc nesaprotu.
08.02.2018 18:18 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Cūkas tādi darba devēji!
Jā, viņam tas protams būs izdevīgi, viņam tikai tavu rēķinu vajadzēs apmaksāt, un viss. A tev ne sociālās garantija, nekā, tik papildus darbam vēl visa uzskaite priekš vid.
08.02.2018 18:35 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Par algotu darbinieku nodokļos jāsamaksā daudz vairāk nekā pašnodarbinātā gadījumā. Ietaupījums parasti tiek sadalīts starp darba devēju un darbinieku. Ši iemesla dēļ šādu praksi piekopj ļoti daudzi darba devēji, kādēļ tika arī pacelts mikrouzņēmuma nodoklis. Visticamāk Tev izdevumi paredzami niecīgi, tādēļ Tev izdevīgāk būs izvēlēties mikrouzņēmuma nodokli, nevis uzņēmuma ienākuma nodokli.
08.02.2018 18:44 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
nevis uzņēmuma ienākuma nodokli
Laboju: nevis iedzīvotāju ienākuma nodokli.
08.02.2018 18:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!