Nekad neņemu līdzi kaķi braucienos, jo kaķim jebkurš pārbrauciens ir liels stress (atšķirībā no suņa). Kaķi esmu atstājusi vienu dzīvoklī max. uz 1,5 diennaktīm, tā, ka no rīta braucu prom un otrā dienā vakarā esmu atpakaļ. Ja esmu prom 2 naktis, tad sarunāju kādu, kas atnāks pabarot/ satīrīt WC. Zinu cilvēkus, kas atstāj kaķi vienu uz 3-4 dienām, bet man tas nav pieņemami.
Tev kā īstai kaķu tantei ir jāveido uzticamu cilvēku loks, kas pie vajadzības var pieskatīt Tavu kaķi. Piemēram, es aktīvi darbojoties dzīvnieku jomā esmu savākusi sev Rīgā ap ~15 uzticamu draugu un paziņu, kuriem varu droši uzticēt dzīvokļa atslēgas. Pati svētkos kā Jāņi, Ziemassvētki, JG, Lieldienas, nekad nebraucu ārpus Rīgas vairāk kā uz 24h un tāpēc vienmēr ar prieku piesakos pieskatīt draugu un paziņu dzīvniekus, šogad iešu pie papagaiļiem. :-)
Ja tomēr ceļo ar kaķi, tad līdzi jāņem viss savs - sava WC (var nopirkt mazo WC ceļojumiem), bļodas, un, galvenais, ierastā barība, vēlams kāda sedziņa ar mājas smaržu. Ja pretī būs cits kaķis, rēķinies, ka var sanākt kautiņš. Ja man nebūtu citu variantu, ceļotu, līdzi ņemot dzīvojamo būri, kurā noizolētu savu kaķi no namatēva/namamātes kaķa, ja nu kautiņš aiziet augstos toņos.