Ziemas virsdrēbes

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Čau!
Lieta tāda, ka gribēju lūgt padomu ziemas virsdrēbju izvēlē. Man ir vairāki skaisti klasiski mēteļi, ar kuriem rādīties cilvēkos, viss OK, bet ir viens bet - vajadzīga virsdrēbe, kas puslīdz pieklājīgi izskatās, ir funkcionāla un, galvenais, ērta iešanai pastaigās ar suni. Suns man ir ļoti jauns un ļoti aktīvs, bieži braucam uz mežiem, ejam uz parkiem, spēlējas ar citiem suņiem, azartā lec virsū vai nošļaksta, tātad, es esmu dubļaina. Un ļoti salīga. Vakar izmetu savu dūnu jaku, kura sāka irt ārā pa vīlēm un saplīsa rāvējslēdzis. Prasības virsdrēbei:
1) Ļoti silta
2) Viegli mazgājama, t.i., gribu iemest veļasmašīnā un sagaidīt, ka nākamajā dienā būs sausa, jo nest uz ķīmisko tīrītavu 2x nedēļā neesmu gatava. Ko jūs varat ieteikt?
Esmu apskatījusi šādus variantus:
1) Mango parka, šī:
https://shop.mango.com/lv/women/coats-parkas/contrast-hooded-parka_13065675.html?c=38&n=1&s=prendas.familia;2.coats2;Parkas
Kas man patīk: ir atpogājama iekšpuse, proti, es varu atpogāt oderi un izmazgāt tikai nodubļoto virskārtu vai arī mazgāt abas daļas atsevišķi, nebaidoties, ka kaut kas sarausies vai sakrāsosies. Plus, jaka būs paredzēta plašam temperatūru diapazonam, gan siltākam rudenim, gan aukstai ziemai (vai tomēr nebūs?)
Kas mani mulsina - krāsas. :-| Vai tiešām nav pieejamas nekas estētiskāks? Nekur citur neesmu redzējusi parkas ar atsprādzējamo oderi.
*
2) Jau sen skatos uz Sportland slēpošanas jeb snowbord jakām, bet man tāda nekad dzīvē nav bijusi, jo neslēpoju. Vai tās jakas tiešām ir siltas un es varēšu ilgstoši atrasties ārā arī pie -15? Kas tām ir iekšā, kas nodrošina siltumu? Vai tās var mazgāt veļasmašīnā?
*
Pie reizes iesakiet man kādu dūnu jaku firmu, kurām ir tiešām kvalitatīvas preces, jo man bija dūnu jaka no Karrimor, tas bija vāks! Ja es uzvilku dūnu jaku pa virsu džemperim, man viss džemperis bija nopūkots ar dūnām. Gribu kaut ko, kas nepūkojas.
*
Budžeta ierobežojumu nav, ja ir kaut kas ļoti silts un ļoti kvalitatīvs, kas kalpos gadiem, esmu gatava maksāt daudz. Man galvenais, lai nav viendienīte vienai sezonai.
18.12.2017 22:18 |

Reitings 576
Reģ: 19.07.2017
Tā kā man arī ir suns, kurš skrien cauri visām peļķēm, dubļu grāvjiem un pēc tam izdomā uzlēkt virsū, tad bija tā pati problēma. Nopirku sportlandā HH jaku. Ļoti laba! Lietu cauri nelaiž, silta, var izņemt oderi, ja siltāks laik, žūst ātri. Bija cenas vērta.:-)
20.12.2017 13:40 |

Reitings 34
Reģ: 22.08.2013
Man ir šī o'neill no sportlanda - https://www.pinterest.com/pin/530369293602622354/
Pastaigām ar suni der ļoti labi, nēsāju arī ikdienā, jaka ir tiešām silta, bet kas patika - nav pufīga. Veļasmašīnā neesmu mēģinājusi likt, ja gadās dubļaina, tad dušā noskaloju/pamazgāju un viss kārtībā. Man bija svarīgi, lai nosedz visu muguru, nav iespējas spūst krustus vai tamlīdzīgi un patika, ka ūdens necaurlaidīga. Nav gluži tā, ka ūdens paliek kā uz plēves (nesūcas iekšā), bet slapja nekad neesmu bijusi. Šobrīd kalpo jau otro sezonu un nekādas īpašās nolietošanās pazīmes valkājot ikdienā no nav. :-)
21.12.2017 11:46 |

Reitings 5884
Vakar biju Sportlandā un iepazinos ar piedāvājumiem, man piemērotas jakas (kā izrunājām ar pārdevēju) ir cenās no 135 līdz 230 eiro; plānoju pirkt uz janvāra atlaidēm, kad domāju, ka cenas vēl nedaudz nokritīsies. Iepatikās daži Roxy un O'Neill modeļi, kā arī vieni HH zābaki pa 142 eiro (cena bez atlaides). Jāsakombinē tikai krāsas. Tā ka izskatās, ka gala rezultātā iekļaušos mazākā summā, nekā biju plānojusi.
21.12.2017 12:23 |

Reitings 5884
Šodien Sportlandā iegādājos O'Neill snowa jaku un Helly Hansen ziemas zābakus. Kā arī speciālu mazgājamo līdzekli jakas mazgāšanai. Vēl pielaikoju HH termoveļu, bet mani nepārliecināja tas modelis. Proti, mulsinoši likās tas, ka termobikses bija ar zemo jostas vietu, potīties bezmaz vai spieda, bet viduklī atkarājās. Tādas man 100% šļuktu nost.
Laikoju vēl pāris citas jakas, Roxy un citu O'Neill, sapratu, ka viena ir tiešām slēpošanai, nevis staigāšanai, otra man tomēr likās par biezu, jo meklēju jaku +5 - -15grādiem, īstiem saliem man ir cita virsdrēbe.
Padoms tām, kuras grib nopirkt Timberland zābakus lētāk. Man tīkamajā krāsā mans 40.izmērs bija izpirkts un pārdevēja piedāvāja pielaikot bērnu modeli tajā pašā krāsā, kā par brīnumu, bija bērnu 40. izmērs un tas man derēja daudz labāk nekā pieaugušo. Izskatījās par 99% tāpat. Bet, ja pieaugušo maksāja ap 200 eiro, bērnu bija kaut kādi 130 eiro. Es tomēr izvēlējos HH.
Tagad ir tāda sajūta, it kā komentāru būtu rakstījis Mr.Carrot. :-D :-D :-D
02.01.2018 19:28 |

Reitings 5884
Ā, un Dominas Sportlandā ir fantastiskas pārdevējas!
02.01.2018 19:29 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Daenerys - jakas bildi studijā :)
02.01.2018 19:32 |

10 gadi
Reitings 4606
Reģ: 29.01.2009
No termoveļas es izvēlos tikai merino, sintētika nepatīk (īpaši pēc gadījuma, kad Dechatlon veikalā lepni rotājās uzraksts, ka tā pagatavota no pārstrādātām PET pudelēm :D)
02.01.2018 19:37 |

Reitings 5884
Jaka:

Sākumā likās par raibu, bet tad sapratu, ka būs OK, jo piestāv izvēlētajai HH zābaku krāsai. :-D
Laikoju vēl brīnišķīgu pilnīgi melnu O'Neill jaku, bet sapratu, ka man būs daudz par karstu.
02.01.2018 19:47 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Autores pieteikumā Mango jaka nepatīk, spalvu krāsa atbaida.
Sasmējos par "kaut kāda canada goose". Tā jaka baigo piķi maksā! Atsauc atmiņā manu ģībšanu par Lacoste parku, no kuras iegādes tiku atrunāta :(
Ar slēpošanas jakām uzmanīgi, reiz arī tādu iegādājos un pieļāvu kļūdu, izmazgājot veļas automātā, jo pēc tam palika jaciņa, kas netur siltumu.
Pastaigām ar suni domāju, ka nav vērts iegādāties ko ļoti dārgu, jo jāņem vērā, ka suns uzlecot var jaku ieplēst, tie paši zari mežā var aizķert..
Pie reizes iesakiet zābakus garām pastaigām, kam būtu tāda apakša, ar ko var iet caur dubļiem (kad ir drusku plusos).

Man pirms diviem gadiem paveicās tai pašā Stockmann iegādāties Global firmas zamša zābakus ar kārtīgu vilnu iekšā un "kāpurķēdi" - ļoti augsta/robaina un neslīdoša zole.
Autores izvēle patīk, raibs lieliski der, neredz nelielus netīrumus un mikro plēsumus.
02.01.2018 20:39 |

Reitings 90
Reģ: 13.12.2017
Ja kādas salīgās dvēseles dodas uz Skandināvijas valstīm, ir vērts tur pameklēt ziemas virsdrēbes. Liela izvēle, ļoti labas cenas uz atlaidēm (black friday u.tml.) un svarīgākais- jaku piedāvājums atbilst viņu klimatam.
3 gadus atpakaļ mana mamma man Norvēğijā nomedīja ArcticNorth ziemas jaku ( uz atlaidēm ap ~100eur), un es vairs nesalstu. -20 un es varu būt kaut vai tkreklā. Jaka joprojām kā jauna (mazgāju veļasmašīnā), un es citu negribu.
02.01.2018 20:54 |

Reitings 388
Reģ: 19.12.2017
Daenerys, tu aizmirsi linku ar bildēm ar šīm jaunajām precēm sev uz auguma. Neaizmirsti, ka gan jaku, gan zābakus vajag nofotografēt visos leņķos.
:) :D
02.01.2018 21:10 |

Reitings 134
Reģ: 05.12.2017
Tagad ir tāda sajūta, it kā komentāru būtu rakstījis Mr.Carrot.:-D :-D :-D

Sasmējos par šo piebildi! :D
02.01.2018 22:37 |

Reitings 5884
acidpauli, nu jā, bet te ir bilžu limits. :-(
02.01.2018 22:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits