Nu padalamies,meitenes,ko celsiet šogad Ziemassvētku galdā, ko gatavosiet?☺ Man pagaidám nav ideju.Svētkus svinēsim laukos pie vecākiem,tad nu jāgatavo kaut kas lìdzņemšanai☺
bet man riebjas rasols, speka piragi un cukas snukuri
piradzini man garso, beres ar rasolu u nespeju vairs est cik var...bet viriesi pieprasa.... galdu jau taisu vienmer ta lai katram ir tas kas garso...pat ja esam 8...;-)
AnastasijaS man šķiet, ka tie ir klasiskie gaļas salāti. Novāra cūkas vai liellopa šķiņķi un sagriež garās strēmelēs(visu griež strēmelēs nevis kubiciņos kā rosolu). Kartupeļi. Marinēti gurķi. Vārīts burkāns. Majonēzi tikai Provansas franci, un vienmēr garšai nedaudz jāpieliek helmanns majonēze.Sāls, pipari, šķipsna cukurs, marinēto gurķu sula. :-)
Mēs svinēsim 5 dienas pēc kārtas dažādās kompānijās. Tikai vienas viesības būs pie mums mājās, tā ka tur man vairāk jāiespringst. Uz pārējiem pasākumiem mums pārsvarā ir sadalīts, ko katrs taisa. Manā sarakstā ir arī deserts/kūka. Joprojām neesmu izdomājusi, kādu kūku cept. To trako augļu/brendija kūku negribu, bet tomēr gribu, lai ir piemērota Ziemassvētkiem, nevis kaut kāda parasta biskvītkūka. (t)
Freya, taisi jogurta kūku ar cepumu pamatni un cepumiem izmanto piparkūkas, ļoti garšīgi ar persiku jogurta virsiņu un persiku pusītēm vai gabaliņiem pa virsu;-)
Standarts katru gadu pie radiem -Rosols, krabju salāti, karbonades, kotletes, sautēti kāposti ar cūkgaļu, vārīti zirņi, daudz mandarīni, pīrāgi, piparkūkas, un kāda pašcepta kūka vai torte.
Rosols, vārīti kartupeļi, pelēkie zirņi ar kefīru, galete, karbonādes vai kotletes, par cepeti vēl domāju. Noteikti dārzeņu plate. Saldo netaisīšu, reti kad kāds pieedoties labumus atstàj vietu saldajam.. sisii- nu Tu jau esi tik tieva, ka pieesties kā cūkai nesanāks :-D gan jau no 10gramiem salātu būsi pārēdusies :-D:-P
Mums būs cepeškrāsnī cepti mazie kartupelīši, ribiņas, pinnekjøtt (aitas gaļa), lutefisk (tradicionāla norvēģu zivs), varbūt zirņu putra, svaigie salāti, rosols, ziemas labumi burciņās no Latvijas, rīsu saldais ēdiens, kā arī kokosriekstu un mandeļu cepumi. Dzērieni - vīns un no Latvijas atvestās ogu sulas limonāde.