Iemesli un pārējais

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Lasīju diskusiju par suņiem, ievēroju viedokļus, ka bērnu negrib gan sieviete, gan vīrietis un/tāpēc suns ir gluži kā bērna vietā utml.
Nekā personīga, tikai aizdomājos, kāpēc cilvēkiem emocionālais pēcnācēju gatavības pulkstenis tikšķ dažādi?
Un kādu iemeslu dēļ dažas sievietes negrib (nevis nevar) dzemdēt bērnu? Neticas, ka iemesls skan: tā tas ir un viss (t)
27.11.2017 01:28 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Vajadzība pēc bērna ir tikpat individuāla, kādi ir cilvēki. Tur arī visa gudrība. Citiem vajag vairāk brīvības, citiem mazāk, citi sevi realizē tā, citi savādāk. Jā, dzemdēt bērnus ir dabiski. Arī sportot, skriet, kāpt ir dabiski, ne visi mēs to darām. Nekrāsot matus ir dabiski. Protams, primitīvi salīdzinājumi, bet arī piesaukt dabiskumu ir primitīvi, ņemot vērā, ka šo diskusiju noteikti lasa arī sievietes, kurām bērnu nevar būt, un te redz' pasaka, ka tu neesi dabiska, a la normāla, ja tu neesi kaut ko piedzemdējusi.
Salīdzināt brīvību pēc paaugušamies bērniem 30 gados un brīvību, kāda ir 20 gados bez bērniem, ir kā salīdzināt, nezinu.. kokosu un ābolu. Tās ir dažādas lietas. Ja man 21 gada vecumā būtu bērns, es nevarētu braukt apmaiņas studijās. Jā, ceļot es tagad varbūt varētu, bet tas nav tas pats. Pilngadības "jūru līdz ceļiem" nevar pārnest 10 gadus vēlāk ar vīru un bērnu pie sāniem, aizbraukt uz Taizemi un domāt, ka tas būs tas pats, un neesi neko nokavējis. Tāpēc arī man vēl nav bērnu. Bet es arī labi apzinos, ka nekad vairs nebūšu tā manu paziņu piesauktā "jaunā mamma". Jā, kad mani bērni ies skolā, man būs pāri 30. Jā, mana vēdera āda droši vien tā nesavilksies, kā tas būtu noticis 20 gados. Bet es šos upurus esmu gatava nest to iemeslu dēļ, kādēļ bērnu man vēl nav. Galvenais ir dzīvot saskaņā ar sevi.
02.12.2017 14:00 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Vienu piemēru šai vecuma neatšķirībai es jau minēju pirmīt, tā kā tas ir publisks piemērs, atļaušos vēlreiz atkārtot, privātos stāstus gan labāk nenesīšu publiski. Ir tāda meitene - Monami frost, 23 gadi, meitai 7 gadi. Ir pazīstama, uztaisījusi sev biznesu ar ig palīdzību. Bet. Paklausoties, kā, ko, par kādām tēmām runā (piemēram, Latvijas kods sērijas īsfilmā) un kā dzīvo - manuprāt, nepieaudzis cilvēks (tos konkrētos 15 gadus tēlaini piesaucu). Prieks, protams, ka viņa un viņas meita dzīvo labi, bet tas vienkārši ir pirmais, kas nāk prātā par piemēru šajā nepieaugšanas jautājumā.
02.12.2017 14:12 |

Reitings 1335
Daenerys, pirmkārt, pieaudzis cilvēks var dot finansiālu stabilitāti. Otrkārt, morālo stabilitāti, vairums pieaugušo tomēr vairāk ir emocionāli stabili un vīrietis neatstās savu sievieti pie pirmā strīda vai otrādi (jaunam esot tomēr vieglāk aizlaisties lapās, jo īpaši, ja "pirmā un vienīgā mīlestība, visur esam viens otram pirmie"), treškārt, kvalitatīva laika pavadīšana, izglītošana, vārdu krājums utt. Protams, visām situācijām ir izņēmumi un nav teikts, ka visos gadījumos cilvēki izaug līdz līmenim, par ko runāju, bet, piemēram, zinu daudz šķirto ģimeņu, jo bērnu/s veidoja ar pirmo mīlestību.
02.12.2017 14:19 |

Reitings 1335
Vēl par to prātā nepieaugšanu. Piemēram, tas skandāls par to, ka tēvs atņēma mātei bērnu, kur no malas bija pasakains instagram pāris un pēc tam māte visu netīro veļu mazgāja fb, bet tagad jau atkal ir laimīga instagram ģimene ar jauno tēti. Protams, nevaru galvot, ka tai sievietei 30 gados būtu labāka domāšana, bet tomēr ceru, ka būs. Vēl tāpat nodomāju, ja redzu kailu bērnu bildes instagram vai tos suņu uc purnus bērniem :D, bet tā tāda mana personīgā nepatika.
02.12.2017 14:24 |

Reitings 1335
Kas vēl.. Savam bērnam gribētu dot visu labāko, nezinu, vai gluži atļaušos ekziperī skolu, bet vismaz ceru, ka varēšu sūtīt pulciņos, apmaksāt labu izglītību utt. Es tiešām nesaprotu, kā var nebūt ambīcijas dot to labāko savam bērnam finansiāli, kā var gribēt bērnu, ja dzīvo īrētā dzīvoklī, maksā līzingu par kaut ko, pasarg dievs dzīvo no algas līdz algai vai tml. Es daudzas tādas ģimenes redzu un vienīgais, kas nāk prātā, ka ielidoja, citādi es to nesaprotu.
02.12.2017 14:28 |

Reitings 241
Reģ: 24.08.2016
Kas vēl.. Savam bērnam gribētu dot visu labāko, nezinu, vai gluži atļaušos ekziperī skolu, bet vismaz ceru, ka varēšu sūtīt pulciņos, apmaksāt labu izglītību utt. Es tiešām nesaprotu, kā var nebūt ambīcijas dot to labāko savam bērnam finansiāli, kā var gribēt bērnu, ja dzīvo īrētā dzīvoklī, maksā līzingu par kaut ko, pasarg dievs dzīvo no algas līdz algai vai tml. Es daudzas tādas ģimenes redzu un vienīgais, kas nāk prātā, ka ielidoja, citādi es to nesaprotu.

Ielidošana tādos gadījumos ir liels retums, pārsvarā tā ir nedraudzēšanās ar galvu un sava ego nostatīšana pāri visam jeb man taču vajag, it kā bērns būtu spēļmantiņa. Pietiekami daudz zināmu cilvēku, kuri uzskata, ka ja reiz ir savs dzīvoklis un darbs, tad tik jācepj augšā. Viņi pat neaizdomājas sevi izvērtēt kritiski, vai maz paši spēj savus iecerētos sapņus realizēt (vairumos gadījumu nespēj), vai paši var ko iemācīt, bet jau rada jaunu dzīvību ar tādu pašu potenciālo likteni.
02.12.2017 14:54 |

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Ne visi grib ceļot un braukt apmaiņas programmās, ja studē un ir bērns - tas tā īsumā par to aspektu, manuprāt. Brīvība katram ir savs un nosacīts jēdziens.
15 gadnieces salīdzināt nu nebūt tik klaji nevar ar cilvēku, kam gabals jau 20 pāri. Tas kā cits gadsimts, manuprāt. :D Tad vēl piesaukt visur gadījumu, kur piedzima 16/17 gados, kā tai Frost - nu viņai tā bija, bet uz tā nebalstītu teoriju, ka tikai ''vecās'' mātes kaut ko var dot. Visas pārējās piesauktās lietas arī visai strupi skatītas.
02.12.2017 14:56 |

Reitings 3521
Pietiekami daudz zināmu cilvēku, kuri uzskata, ka ja reiz ir savs dzīvoklis un darbs, tad tik jācepj augšā.

Kam jābūt vēl? Un pēc kā nosakām, kāpēc kurš ko ir ''taisījis augšā''?
02.12.2017 14:58 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
ласточка
Tavai domai es idejiski piekrītu, bet reālajā dzīvē man apkārt ir raibum raiba publika, kas šos piemērus uzskatāmi apgāž - lai gan vecumam būtu jābūt nozīmei, bet realitātē situācijas ir tik ļoti atšķirīgas. Ir gan veiksmīgi un turīgi 25-gadnieki apkārt, gan arī lūzerīgi Hektora dzērāji 35-gadnieki, kuru bērnus uztur vecvecāki. Mūsdienu nestabilajā sabiedrībā ar ļoti plašajām iespējām, sākot ar iespēju studēt Hārvārdā, beidzot ar iespēju pat neiegūt pamatskolas izglītību (pioniervadītāja vairs nekaunina visas skolas priekšā), ciparam pasē kļūst aizvien mazāk nozīme.
02.12.2017 14:58 |

Reitings 241
Kam jābūt vēl? Un pēc kā nosakām, kāpēc kurš ko ir ''taisījis augšā''?

Ir jābūt sava veida plānam, kā tu to bērnu spēsi izaudzināt pēc iespējas labāk, lai viņam nebūtu jāiztriec pārdesmit dzīves gadu, lai vispār apjaustu, ko viņš grib un var, lai viņam nerastos visādas psihoemocionālas problēmas jau agrīnās jaunības gados, lai viņš galu galā justos mīlēts un noderīgs kā sabiedrības loceklis. Un šeit ir tiem "cepējiem" jāpajautā sev - vai es dzīvoju pilnvērtīgu dzīvi un spēšu sniegt tieši tādu pašu, ja ne labāku savam pēctecim? Un vairums, godīgi atbildot, teiktu - nē, nedzīvoju.
Es esmu iepazinis dažādu slāņu sabiedrības cilvēkus, lai saprastu tendences. Tieši tie, kas ir jau šeit minētie hektora dzērāji ikdienā visbiežāk arī lielās ar savu "varoņdarbu". Racionāli domājoši cilvēki nekad apzināti nedarīs pārsteidzīgas lietas, nedomājot par tuprmākajām sekām.
02.12.2017 15:06 |

Reitings 61
Reģ: 04.10.2017
Ha Ha Ha smiekli nāk!Kādos kontingentos un dzīves apstākļos Jūs dzīvojat, ja Jums ĪPAŠI KĀDS uzspiež, ka ir jādzemdē, jo Jūs taču esiet tik ĪPAŠAS un noteikti Jums ir jābūt bērniem?Kaut kāda sētas baba?
Tieši Latvānijā dzīvošana ir tāda kā ir, kad būt egoistam un negribēt bērnus paliek kā NORMA un jauns KRUTUMA līmenis. "Paskataties man tak jau pie 30 un nav bērnu"(tikai 100%, ka viņas grib, bet nevar tikt)
Tās, kas ir jaunākas-pilnībā normāli un saprotami, ka nevēlas-es arī negribēju!
Un ja ar šitādu domāšanu būtu bijuši arī mūsu vecāki, tad domājams puse no como lietotājiem nebūtu un vēl ar saviem brāļiem un māsām radīti!
Nu tak nedzemdējat, neradiet bērnus, dariet ko gribat, pilnībā pie pakaļas, bet tās mammas, kas audzina savus bērnus un dzīvo mīlošā ģimenē, lūdzu apskaust klusām. Un nē visas nepaliek resnas,noplukušas un ieaugušas dīvānā. Varbūt Latvānijā, bet ne citur, kur dzīves līmenis ir augstāks.
Tad kad paliksiet vecas, krunkainas nebrīnieties, ka Jūsu veči aizies pie citas jaunākas un sataisīs savu pēcnācēju. Labi, ka večiem tāda vistas domāšana vēl nav iegājusies, tas, ka viņš Jums tagad piekrīt nenozīmē, ka viņš tā patiešām domā.
Tikai tad, kad piedzimst bērni Tu saproti, ko nozīmē laime un būt laimīgam, tā tas ir un būs vienmēr un to sapratīs tikai tad, kad būs tas bērns NORMĀLAM, SAKARĪGAM,IZGLTĪToM cilvēkam.
02.12.2017 15:20 |

Reitings 3521
Westpoint, nu bet kāpēc uzskati, ka plāna cilvēkiem nav? Domu nav, nekā nav, tikai dzīvoklis un darbs. Ka viņiem tas bijis pārsteidzīgi un neko nav domājuši. Arī stipri zināms ir tas, ka cilvēkam gandrīz nekad nav gana (jā, kā skatās un kādos aspektos, bet nu tā kopumā), jo gribas to vēl, kad tas sasniegts, tad gribas nākamo - tas viss ir dabiski, tad nekad nebūs visa gana arī bērnam.
02.12.2017 15:26 |

Reitings 1335
"Tikai tad, kad piedzimst bērni Tu saproti, ko nozīmē laime un būt laimīgam, tā tas ir un būs vienmēr"
Noplukušas mātes mierinājuma vārdi. Atvainojos, bet tieši tik izmisuši tas izklausās.
02.12.2017 15:31 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Merry christmas!:-)
02.12.2017 15:37 |

Reitings 241
Es to visu redzu dzīvē, vērojot. Ja uz sitiena ir iespējams nosaukt vismaz 10 pārus, kur pat nezinot to visu iekšējo "virtuvi" ir redzams, ka bērns tiek audzināts galīgi ne tā, kā vajag, tad tas ir kaut kāds rādītājs. Nav man saprotams, kāpēc apzināti ir jābojā cita cilvēka dzīve?
Pie tādiem rādītājiem es pieskaitu arī tos, kur abi ģimenē strādā zemi apmaksātus darbus, kur viens (parasti, vecis) ir iedzērājs (kaut vai vīkendu), kur cilvēkiem ir acīmredzams trūkums raksturā (agresivitāte, piemēram) un vēl citi faktori. Tie visi grauj bērna dzīves esošo un turpmāko kvalitāti jau no pašiem pirmsākumiem. Pēc tam mēs varam brīnīties, kāpēc daži ir prātā atpalikuši, citi tendēti uz atkarībām, bet vēl citi ar depresijām un suicidālām tieksmēm apsēsti. Tātad nav izdarīts kāds "mājasdarbs", jo lielākā daļa problēmu cilvēku dzīvēs velkas no nepilnvērtīgas bērnības.
02.12.2017 15:39 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vaeru pateikt tikai par sevi, ar berniem grutak kamer neietr skola, ta paliek vieglak. Un kad izaug, tu skaties uz to pieauguso forsi cilveku un doma eh vajadzeja vel kadus 4 :D Es butu tragiski nelaimiga ja man tagad nebutu pieauguso bernu. Tacu man sava laikamamma daudz palidzeja, virene un berni vispar neslimoja..
par citiem ka lasu...PALDIES DIEVAM KA NEVELATIES BERNUS...tadam nav sevi jaatrazo kas var taaa izteikties
02.12.2017 15:40 |

Reitings 3521
"Tikai tad, kad piedzimst bērni Tu saproti, ko nozīmē laime un būt laimīgam, tā tas ir un būs vienmēr"
Noplukušas mātes mierinājuma vārdi. Atvainojos, bet tieši tik izmisuši tas izklausās.

O bože.
Westpoint, runa nav par alkoholiķiem. Un kādēļ kādam no malas, cik nu pavadījis laiku ar tiem cilvēkiem, vispār būtu jāvērtē, ka nu šitie jau audzina nepareizi. Un ko tur redzēji no malas: ja nepareizi ir - deva končas, jo raudāja, piemēram - tad nu galīgi sabojāta cilvēka dzīvē. Manuprāt, tie apzīmējumi, ko lieto, ir stipri pārspīlēti.
02.12.2017 15:45 |

Reitings 78
Reģ: 29.07.2017
Kas pa plūkšanos būs :D
Visu neizlasīju, tikai pārskrēju pāri. Es esmu no tām trakajām, kurām reizē bija bērns un mājoklis kredītā, nu nekas nenotika, izmaksājām. Kad bērns dzima arī alga nebija tik liela kā gribētos. Atceros, ka tad paziņas/ draudzenes dzemdēšot tikai tad kad būs dzīve sakārtota - mājoklis/labs darbs/uzkrājums utt. Nu neko lielākā daļa vēljoprojām nekur tālu nav tikušas, šaubos vai vispār tiks. Kaut gan es pirms bērna domāju tieši tāpat :-D, ka no sākuma visu vajag sakārtot un tā.
Es uzskatu, ka visiem nevajag gribēt bērnus. Ir ļoti foršas sievietes bez bērniem, varbūt ka viņas būtu neciešamas pakaļas, ja viņām tādi būtu (joks)
Tā ir katra brīva izvēle, un uzspiest savu viedkoli šādā jautājumā nevajag.
Pavisam cita tēma: Saka ka nu negrib, nu nekad nekad, bet patiesībā nevar tikt, vienkārši grūti to atklāt.
02.12.2017 15:48 |

Reitings 23705
Un pasauke ir ta iekartota ka turas faktiski uz melna darba daritajuem, parejue butiba mza dala izbauda auglus vairak. Un ja nebutu nedzimtu stradnieki pasaule apstatos, kas ta fairikas razotu telefnus un kertu zivis, tiritu ielas, podus un auzdzety darzenus un lopus. Un tie lmelnadsa darba daritraji it biezi sava vienkarsa dzivirte ir laimigi. Daza te runa ir ka Vinzoi radi un karalnama dzimusi butu, bet reali ir tikai ptada pati ka te visi latvietes pakala parastaa.
viengi grib un dzemde, otri nevelas un sevi neatrazo, bet super! Kur problema?
02.12.2017 15:50 |

Reitings 23705
enotika, izmaksājām. Kad bērns dzima arī alga nebija tik liela kā gribētos. Atceros, ka tad paziņas/ draudzenes dzemdēšot tikai tad kad būs dzīve sakārtota - mājoklis/labs darbs/uzkrājums utt. Nu neko lielākā daļa vēljoprojām nekur tālu nav tikušas, šaubos vai vispār tiks. Kau
o , jaa man tadas 3 zinamas damas kam vajadszeja visu tikai tad berni...liekti teikt ka 2 pec 35 saka dzert un ir vientulas, otra visa darba bet ka pati saka vakaros raud spilvenaaa, un bernu ta ari nav un vairs nebus. Vienu nesen veikala satiku neatceros ko meklejam es biju ar berniem savie lieliem..via skumiga un viena. Tacu par savam izvelem maksajam visi....ari tadas kas grib visu beigas nedabu neko
02.12.2017 15:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits