Cosmo Auto gaume!

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Ar gaumi domāts - pēc virsbūvju tipiem! Tā piemēram - sedans, kupeja, suv, kabriolets, krosovers, pikaps, hečbeks, minivens, universālis u.c. Un varbūt ir arī kādi novērojumi sev apkārtējos, kādas virsbūves tips biežāk sastopams un kāds nav sastapts.
-
Personīgi vairāk noderētu džips vai minivena tipa, pēc veidola vairāk tīk, suv, krosoveri, hečbeki, sedani, personīgais auto vel nav. Pazīstamo lokā ir dažādi - bežāk pikapa, minivena, citam universāļa tipa, nav pagaidām neviens kam būtu zips vai hečbeks, kaut gan ja paštukoju hečbeks, kā kurš gan, bet patīk, gan arī pielietojums.
29.10.2017 22:58 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Patīk kupejas (konkrētu marku mašīnām gan).
Pati arī ar tādu braucu.
Tagad gan skatos nedaudz uz SUV: praktiskāki.
30.10.2017 22:56 |

Reitings 2244
Ar mantām ir tā, ka visādus pričendālus var iznākt salikt, izjaukt, pat riteņiem noņemt ratus un iestīvēt neietilpīgākās māšīnās, bet pašiem sūdīgāk apgrozīties :-D. Vot slēpes izjaukt nevar, garumi zem, ap un virs diviem metriem, nav lieta ja gali tuvu pie vējstikla, vai karājas pilnīgi pie kārbas, tā ar it kā nebūtu liela prob, grib liek jumta kastē vai pie jumta stieņiem siet. Uz jumta nekas, kastei neliels mīnus, ka jāmeklē ar iekšējām siksnām ja pustukša, lai mantas nekratās.
30.10.2017 23:32 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Par tiem bērniem ir mazliet pārspīlēti. Protams, saprotu, ka ģimenes ir dažādas un prioritātes ir dažādas. Man ir viens kolēģis, kuram naudas tiešām netrūkst, ir bērns, ir Audi A7 sedans, un viņam viss bērnam nepieciešamais ieiet tajā A7. Bērnu rati ir salokāmi un bez problēmām ietilpst A7 bagažniekā, viņš man pat demonstrēja. Pats smejas - tā mašīna ir PIECVIETĪGA! Ja viņi ģimenē ir 3 cilvēki, tad kā viens 20kg smags bērns var aizņemt vairāk vietas nekā 3 pieaugušie? Bērns tiek radināts pie visa dabiskā, daudz dzīvo laukos, ēd dabīgi un viņam nav miljons rotaļlietu, lai gan atļauties var... praktiski jebko. Tai pat laikā ir vieni paziņas, kuri knapi savelk galus, pareizāk sakot, vecāki palīdz savilkt galus, bet nē, viņu universālis ir līdz lūpai piebāzts ar n-tajiem bērnu sēdeklīšiem, sētiņām, bērnu triceklīšiem, bērnu mantiņām, bērnu planšetēm, bērnu visādiem
rīkiem, ķeblīšiem un uzpariktēm. Viens ir skolas vecuma bērns, otrs - 2 gadnieks. Kad es uz to paskatos, ir vienkārši... kill me... Priekš kam tas viss ir vajadzīgs? Un tiem miljons sēdeklīšiem, vibrējošiem, nevibrējošiem, mazliet vibrējošiem, drusku salauztiem un vēl visvisādīgiem, protams, ir iegādāts universālis. Protams, protams, man nav bērnu un es neko nesaprotu, bet nu ja man kāds pateiktu, ka man priekš viena bērna ir vajadzīgi 10 dažādi sēdeklīši un paklājiņi, kuri reāli nesatilpst pat universālī, es pielietotu pieckāršu kontracepciju.
30.10.2017 23:42 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Bet tad atkal, ja ir liela ģimene - divi pieaugušie, 3 bērni, kuriem ir aktīvs dzīvesveids, ir 5 slēpju komplekti, ir autosēdeklīši, ir 5 velosipēdi un visa ģimene brauc kaut kur kopā atpūsties, tur ir jāpērk buss. Jo nevienā minivenā tas viss nesatilpst. Tajos pašos aka VW Sharan variantos ir tās 7 vietas, bet bagažniekā ir pat mazāk vietas nekā vidējās klases sedanā.
30.10.2017 23:45 |

Reitings 2244
Tajās reizēs kad visi brauc, piecu ričuku vietā uz jumta viens vai divi kanoe piem :-D
30.10.2017 23:55 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nez, es pa mežu rīri labi izkarpos ar zemstūmi un priekšējo piedziņu ( arī eglei pakaļ ).
Protams ar apvidnieku ir forši braukt pa meža ceļiem un baudīt dabas skatus. Un nedaudz jau pietrūks tā benzīna motora murrāšana ( dievinu to skaņu ) un piešķilšanās, bet nu 14-16 l uz 100km biku pa traku.
Mums patīk ceļot ar mašīnu un universālis mums Ir vispiemērotākā mašīna. Turklāt nepiesaista lieku uzmanību un var apkrauties ar labumiem :-D
30.10.2017 23:58 |

Reitings 2244
Nomāt inventāru arī variants, kaut vai riteņus, slēpes, pārsvarā gan ja pieiet atpūtai ne ķekša pēc, tad cita lieta ar saviem rīkiem neatkarīgi kur laiž.
31.10.2017 00:02 |

Reitings 2244
Protams ar apvidnieku ir forši braukt pa meža ceļiem un baudīt dabas skatus. Un nedaudz jau pietrūks tā benzīna motora murrāšana ( dievinu to skaņu ) un piešķilšanās, bet nu 14-16 l uz 100km biku pa traku.

Dabā vis patīkami, patēŗiņš neiepriecina. Ja neņem vērā patēriņu, tad uz asfalta apvidniekos nepatīk, ka pie manevriem pa daudz svāŗstās un cilājās, prasītos cietāk. Piem :-Dviens no sev iecienītākajiem suviem - Jeep Grand Cherokee 2005-2010 modelis, ar kuru labprāt brauktu, gan veidols vienmēr paticis, arī cena, gan patēŗiņš, lai aŗī uz ceļa ir lielāks, kā gribētos. Vis apmierina, tikai viņš pa daudz mīksts braukšanā liekas man, +ka ka testus redzot rēka nāk, cik viegli bez problēmām pie asiem manevriem - pa labi pa kreisi viņu apmest uz vāka, ar citiem kuri mazāk patīk kā apvidnieki tas atkal mazāk notiek:-D.
31.10.2017 01:10 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Kad braucam ar delu un viru brivdienas, auto ir tikai sporta rati, kuri ieiet pa vabolee, soma ar higienas piederumiem, mainjas apgerbs, dvielis, salvetes. Berns sez autokresla un lidzi ir kada gramatina, mantinas. Kurs braucienos nem vibrosedekljus un paklaajus, camoon, kaut ko parspilejat un kads sakars ar finanseem?
31.10.2017 08:32 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Mums ir universalis Audi A6 2008.gada, nomainijam, bija sedans Audi A6, ljoti patik auto, miksts, skaists, ietilpigs, iesaku. Esam Audi fani.
31.10.2017 08:35 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Man vieglak pateikt kas man nesimpatize, garie auto, nezinu nosuakumu sim auto tipam. Atgadina zarkmasinu un vispar liekas neglitas.
Man ir tris favoriti Volvo s80, es to auto vienkarsi milu. Otrais ir bmw x5 un tresais ir pick up traki,par siem esajusminos jau gadiem.
01.11.2017 10:28 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Skatos, ka daudzām Volvo universāļi atgādina katafalkus :D Man tāpat, tpc līdzīgi kā Daenerys, es tiešām nevaru iedomāties, ka jebkad pie pilna prāta tādu pirktu (pat ar visiem bērniem, pieņemsim)
01.11.2017 10:34 |

Reitings 2244
Ja tur klasiski universāļi asociējas ar zārkiem:-D un tā, tad no jaunā tipa tīkamājām mašīnām visneizprotamākās liekas tieši krosoveri. Tas ir pilnīgi vis :-D kas var būt vienā(hiper extra super universal hybrid), no pielietojamības var izdaŗīt gandrīz no visa, tā nav pa zemu, nav pa īsu, nav šaura, nav lēna, nav tizla un pārāk mīksta vai neveikla, vizuāli dinamiskums, ar līnijām un noapaļojumiem, pietekoši ietilpīga, salīdzinoši nerijīga :-D, nu ko vel var vēlēties saucās laikam. Tad nu personīgās sajūtas ir, ka tā ir viena stabila, ātra, ekonomiska utt, omulīga bulačaka(bulciņa):-D uz ceļa! Jo ilgi redzot tādu auto personīgi prasās pariet vienkārši vai nu uz tīrāku SUV(apvidus auto) ar savu vienkāršo brutālismu, vai smuku, elegantu un ietilpīgāku sedanu, kurā vienkaŗsi var justies un apzināties, ka brauc mašīnā nevis ātrās palīdzības express virtuļu piegādē pēc izsaukuma, ko noteikti nesaku pa visiem krosoveriem, bet tad ja jāsalīdzina, man labāk patīk kādi moderni universāļi nekā vis vispusīgs krosovers, lai cik jocīgi neliktos.
01.11.2017 17:19 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Universālis- tā saucamā zārkmašīna. Liela, ērta, daudz ko var ielikt, tai pat laikā ekonomiska (salīdzinot ar visiem džipiem un crosoveriem)
01.11.2017 18:12 |

Reitings 96
Reģ: 07.06.2015
Jo lielāka, jo labāka!
Kādreiz nepatika universāļi, bet tagad dievinu . Man patīk vadāt līdzi pusi savas iedzīves.
01.11.2017 18:14 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
tagad dievinu . Man patīk vadāt līdzi pusi savas iedzīves.

Pilnīgi piekrītu
01.11.2017 18:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits