Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pacelt klausuli vai ne?

Reitings 1072
Reģ: 15.06.2016
Šāds ir jautājums. Man ir draugs. Vai, pareizāk sākot, bija – es jau pats nezinu. Mēs ar viņu agrāk ļoti daudz laika pavadījām kopā – dzērām, staigājām pa naktsklubiem utt. Viņš ļoti labi pret mani attiecās. Bet bija dažas problēmas.
1) Viņa raksturs. Viņš uztver citus cilvēkus kā savu privātīpašumu. Piem., viņam sagribējās iet tusēt, bet tev nav garastāvokļa vai vēlēšanas to darīt. Tādā gadījumā viņš sāk uz tevi spiest. Viņam liekas, ka visiem ir jādanco pēc viņa flautas.
2) Viņš daudz dzer. Pats pēc sevim es alkoholu nelietoju, bet viņš bez tā nevar. Un viņam arī nepatīk dzert vienam, tāpēc viņš uz tevi sāk spiest, lai tu dzertu ar viņu kopā (sk. punktu 1). Rezultātā mūžīgas paģiras, sausums mutē un smagā galva no rīta. Pēc kāda laika arī sāku kļūt resnāks.
3) Ar viņu es bieži iekūlos nepatīkamās situācijās. Piem. klubos: jau rīts, it ka jau vajadzētu doties pa mājam, bet pie kluba izejas viņš satiek kādus savus piedzērušus paziņas. Sāk ar tiem runāt. Tad pie viņiem pienāk vēl kādi cilvēki no kopīga loka, arī visi piedzērušies. Kādam nepatīk, kā viens paprasa cigareti vai paskatās. Saceļas troksnis. Desmit-piecpadsmit cilvēki. Visi, kā sāka, pī**lē. Visiem gribas kauties. Ja vienā no tām reizēm sāktos kautiņš, pie tam pa īstam, tad tur būtu īsts slaktiņš. Bet man nepatīk perspektīva zaudēt zobus dēļ kādiem piedzērušiem neadekvātiem, kurus es pat nepazīstu. Bet aiziet arī nevar: "Janis taču mūsu bračka! Es viņu pazīstu jau desmit gadus! Vajag viņu aizstāvēt!" utt.
Galu galā es izlēmu, ka šīs cilvēks slikti ietekmē manu dzīvi un pārstāju ar viņu komunicēt. Rezultātā es pārstāju dzert un vairs neiesaistos nepatikšanās. Bet lai tas neatkārtotos man nākas izvairīties no viņa. Nesen viņš man zvanīja. Es nepacēlu klausuli. Vēlāk viņš man uzrakstīja sociālajos tīklos, pajautāja kas notiek. Es pateicu, ka atrodos citā valstī. Nesen es izņēmu ārā savu SIM-karti lai viņš mani nevarētu sazvanīt. Ja jautās, pateikšu, ka es pazaudēju savu tālruni, tāpēc nevarēju atbildēt.
Divi jautājumi sakarā ar visu uzrakstīto.
1) Es negribu vairs komunicēt ar cilvēku, bet arī negribu kļūt par viņa ienaidnieku, ņemot vērā, ka mēs vēl 100% tiksimies nākotnē, jo mums ir daudz kopīgu paziņu un mums patīk daudz vienu un to pašu vietu. Kā to izdarīt?
2) Kā uzvesties, kad nākamreiz ieraudzīšu viņu dzīvajā? Sasveicināties vai ne? Vai arī uztaisīt ģīmi, it kā es viņu nepazīstu, kaut gan mēs jau zinām viens otru kādus gadus četrus? Un ja viņš jautās, kāpēc es viņam nepārzvanīju, ko man teikt?
Pie tam es jūtos nedaudz slikti, jo tās cilvēks man neko sliktu nekad nav izdarījis. Tieši pretēji – viņš daudzas reizes, kad man nebija naudas pavadīt laiku ar viņu kopā, maksāja par mani klubos vai izmaksāja taksi, lai es varētu tusēt. Tāpēc es arī jūtos nedaudz sūdīgi, ka pēc tā visa viņu tā ignorēju. Bet no citas puses viņš slikti mani ietekmē… :(
P.S. Kā šeit var uztaisīt atstarpes starp rindkopām?
18.10.2017 15:23 |

Reitings 1074
Reģ: 22.07.2014
Man jau liekas, ka labāk pateikt, ka Tevi šāds ballīšu dzīvesveids vairs neuzrunā un ir mainījušās laika pavadīšanas prioritātes dzīvē vienreiz nevis šitā "slēpties".
18.10.2017 15:39 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10578
Reģ: 29.01.2009
Izdomā sev visādas neatliekamas darīšanas (projekta izstrāde, apspriedes) un it kā sarunātas tikšanās uz kurām steidzami jāpaspēj, lai atrunātos, kādēļ nevari pavadīt laiku kopā, vai kādēļ neatbildēji uz telefonzvanu. Vari arī pa īstam iesaistīties kādās sociālajās aktivitātēs, kas aizņems Tavu laiku un ļaus iepazīt cita tipa cilvēkus un, lai nebūtu aizmukšanas sajūta, vari aicināt arī savu izseno draugu pievienoties.
18.10.2017 17:26 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
stulbums, kāpēc jāizdomā kkādi projekti, jāņem ārā sim kartes utt? pasaki, ka tev vnk neinteresē vairs iet uz klubiem, tik daudz tusēties utt. ja viņš grib ko citu kopā padarīt, kkur pie dabas vai kko taml., tad saki jā ok, bet uz klubiem vairs ne.
18.10.2017 17:42 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Nesen es izņēmu ārā savu SIM-karti lai viņš mani nevarētu sazvanīt. Ja jautās, pateikšu, ka es pazaudēju

Priekš 21. gs. pat ļoti nopietni - kādas personas dēļ nahranizēt savu sim karti. Starpcitu, varēji vienkārši manuāli sava tālr. iestatījumos viņa numuru nobloķēt un viss - ienākošie no šī adresāta nepienāktu.
Neizmainīsi tādu cilvēku, acīmredzot, viņam šķiet, ka ir pirmais čalis ciemā, tāpat arī viņš droši vien domā, ka Tu ar viņu jūties uz viena viļņa. Tāpēc, ka var noprast, ka vienmēr esi sekojis līdzi, klusējis un pakļāvies viņa iegribām. Viņš pat nav iedomājies, ka Tev kaut kas tajā, viņaprāt, šarmantajā dzīvesveidā un dzīves uztverē, varētu nepatikt.
Iesaku tomēr būt vīrietim, ja tāds esi, nebēguļot un noslēpties, bet pateikt aci pret aci, ka Tev šāds dzivesstils vairs neinteresē. Dažreiz attiecības beidzas pašas no sevis bez abu pušu jautājumiem, bet šis jau nav tas gadījums.
18.10.2017 17:46 |

Reitings 1180
Reģ: 03.06.2017
Tieši pretēji – viņš daudzas reizes, kad man nebija naudas pavadīt laiku ar viņu kopā, maksāja par mani klubos vai izmaksāja taksi, lai es varētu tusēt.

Tas gan labs.Kamēr cilvēks par tevi maksāja-jūs bijat draugi,bet kad pārstāja būt par tavu sponsoru,tad viss-draudzībai beigas?:-D:-DPff,man vienai tas liekas jocīgi,ka autors tērē apģērbam štuku euro un tajā pašā laikā nevar sev apmaksāt taksi?:-D
18.10.2017 17:48 |

Reitings 1072
Vakar atkal zvanīja. :-(
15.12.2017 14:30 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
drausmiga problema, pilnigi nezinu ...un ko mums tagad darit?:-O
15.12.2017 15:03 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Kāpēc neko nepateikt tam cilvēkam, lai viņš saprot, kas notiek, bet kaut ko muhļīt?
15.12.2017 21:19 |

Reitings 1072
Viņš nesapratīs.
15.12.2017 21:25 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Pasaki, ka Tev ir cits, varbūt nostrādās.
15.12.2017 21:26 |

Reitings 665
Reģ: 17.08.2017
Pēdējais labs variants. :D
16.12.2017 00:32 |

Reitings 1072
Es pacēlu! Labāk nebūtu to darījis – viņš teica, ka domājot pārvākties dzīvot uz manu rajonu. :'-(
16.12.2017 19:47 |

Reitings 103
Reģ: 29.01.2009
AK šausmas, tad gan uz to Biti nepiesakies, jo vairs nevarēsi no mājas ārā iet - ja nu draugs tur gaidīs. :'-(
17.12.2017 09:13 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Burkān, piedod, bet cik tev gadu? Ja jau citās diskusijās meklē darbu, tad vajadzētu būt kcik pieaugušam cilvēkam, vai ne? Tad tā arī uzvedies! Nevis mēģini izvairīties no cilvēka, jo agri vai vēlu kkur saskriesieties un būs stulba situācija. Saņem sevi rokās, kad nākamreiz zvana tev, pacel klausuli, pasaki visu kā ir. Ka tev nav īpašas vēlmes visu laiku dzerties, tusēties, ālēties. Tas vnk nav tev, un, ja tas ir vienīgais, kas viņu interesē, tad lai meklē citu pudeles brāli. Tu saki- viņš nesapratīs, ok, lai nesaprot, lai apvainojas.. Bet tev nebūs visu laiku jāizvairās. ;-)
17.12.2017 11:04 |

Reitings 938
Reģ: 14.10.2017
Tiešām, kāpēc jādomā kaut kādi iegansti? Vienkārši paskaidro ka tev vairs neinteresē tāds dzīves veids un viss. Nesapratīs, pats vainīgs. Normālam, pieaugušam cilvēkam tas būtu jāsaprot.
17.12.2017 12:03 |

Reitings 665
Reģ: 17.08.2017
Es pacēlu! Labāk nebūtu to darījis – viņš teica, ka domājot pārvākties dzīvot uz manu rajonu.

Nu viss, ilgā slēpšanās vējā un ja vēl darba vietu uzzinās, kas tad būs!
19.12.2017 18:02 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits