Lūk ir reizēm priekšrocības būt ārstam.. pats sev narkatu izraksta
Vecamebele,nu nav jau tā,ka tramadolu izraksta tikai vēžiniekiem , tam pašam spondilozem un sāpju sindromam lielākoties izraksta tramadolu ,jo diklofenaks ir pārāk vājš. Tāpēc es minēju,ka citiem palīdz viens citiem cits. Manam kolēģim tikai tramadols palīdz ,tāpēc es ieminējos ,ka var arī to . Nevar zināt ,cik smaga tā migrēna ir Dujai , bet nu tāpēc labāk aiziet pie neirologa uz konsultāciju .Tramadols spondilozei-ak dievs! :-O
Vecamebele , nevajag te šokēties, nezinu vai Tu esi ārsts vai nē, bet nu ne viss notiek kā grāmata rakstīts ,un daudzi kolēģi ir atzinuši,ka tramadols muguras sāpēm ir viens no labākajiem medikamentiem .Paldies, es ļoti labi savā darbā ikdienas redzu,ka ne viss notiek kā grāmatā rakstīts. Vēlreiz atkārtošos Tramadols ir narkotisks pretsāpju līdzeklis. Ja tev šis vārdu savienojums vien jau neizraisa pārdomas par tā lietošanu tur, kur tas nemaz nav pirmās un otrās izvēles medikaments, tad būtībā man nav jēga skaidrot tev un kādam citam tā ietkemi un kam narkotiskos līdzekļus, ko starpcitu jau pieminēju citā komentārā, izraksta. Mani šokē,ka mani darba kolēģi tik vieglprātīgi izraksta šos medikamentus tāda veida slimību ārstēšanai. Ne velti pat onkoloģiskajiem pacientiem uzreiz neizraksta opioīdus, tad kāda runa var būt par spondilozi vai migrēnu. Tev personīgi derētu ierakties interneta dzīlēs un ievākt informāciju par šo tēmu, kaut vai priekš sevis, kā arī nevajag tik spītīgi aizstāvēt savu viedokli tēmā, kur ir tomēr zinošāki cilvēki. Tavi kolēģi to atzīst par labu esam tieši tādēļ,ka tās ir narkotikas. Kā redzu nedz viņi, nedz tu pati neesi iedziļinājusies medikamentā.
Nu lielākoties raksta tiem ,kam vairāk nepalīdz nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi( diclofenaks ,ibuprofens utt), tam pašām stiprām muguras sāpes , vai arī spēcīgām migrēnas lēkmes , nekas jau nenotiks, ja 2x mēnesi izdzers 2 tabletes . Atkariba tik reti lietojot neizveidosies. Es savukārt neatbalstu bumetina vai tā paša solpadeina rīšanu,pa 4x diena, pēc tam smuki var iedzīvoties kuņģa čūla , vismaz labi pāediet pirms dzerat viņas . Katram medikamentam savi + un - , katru pacientu jāizskata individuāli.Ak...un diemžēl šādus padomus diendienā klausās līdzcilvēki un tad mums ceļas mati stāvus. Ja ir diendienā jādzer ibumetin, tad papildus lieto omeprazolu, ko starpcitu dod arī slimnīcā pacientiem paralēli medikamentiem. Ja ne tu, tad es ceru,ka vismaz kāda cita lasītāja tomēr ieklausīsies manos komentāros un neies tavu ceļu par narkotikām, pret NSPL. Uzskats, ka atkarība neizveidosies tik reti lietojot ir mīts. Labprāt ieslīgtu sīkāk aprakstot ceļu par to kā var beigās cilvēks nonākt līdz Tramadola lietošanai ikdienas, bet to es izdarīšu labprāt kādam, kurš manī spēs un vēlēsies ieklausīties. Ļoti silti iesaku gan tev, gan taviem darba kolēģiem pārdomāt savu medikamentu izvēli un iespējams izvēlēties citu ārstu bāzes terapijas koriģēšanai. Iespējams izklausos pēc komentāra skarba, bet to visu saku no sirds labu vēlot.