Migrēna

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Ja esat ar to sastapušās, kā jums tā izpaužas? Un ko darāt, kādas zāles lietojat?
02.10.2017 15:52 |

Reitings 8847
Lūk ir reizēm priekšrocības būt ārstam.. pats sev narkatu izraksta

:-D
Kristīne...
Pamēģināšu, tad jau redzēs.
Tajos sāpju uzplūdos gan kontrole mazāka un roka stiepsies pēc tabletes, tikai te tik dažādas izraksta, ka plaša spektra kaite.
03.10.2017 12:31 |

Reitings 60
Reģ: 25.10.2016
Man parasti pirms migrēnām sāk palikt dulla galva un visi sprandu tā kā savelk kopā... paliek slikta dūša.
Lietoju Sumatriptan saturošus medikamentus.
Kā arī izdūru daith piercing. Nezinu vai man nostrādāja placebo efekts, bet pīrsings ir samazinājis migrēnas lēkmju skaitu. Agrāk mēnesī bija ap 4 lēkmēm, tagad pēc pīrsinga - parasti ir vienu reizi mēnesī. Ausī esot punkts, kas atbild par migrēnām un caurdurot viņu tas palīdzot. Manā gadījumā nostrādāja. Nezinu sakritība vai veiksme.
03.10.2017 13:01 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
Mēnesi atpakaļ bija pēdējās reizes, kad mani apciemoja migrēna. Divas dienas pēc kārtas, turklāt vienā laikā. Biju darbā un nu jā, jutos briesmīgi. Vispirms man mazliet pazūd redze, acis sāk sāpēt un aizduļķojas, tāda kā plēvīte virsū. Pēc stundas aptuveni sāk nenormāli sāpēt galva. Pulsēt deniņi. Zūd jebkādas koncentrēšanās spējas. Atceros toreiz bija piegādātājam jānosauc biroja telefons un nu.. es reizes 5 saucu, līdz nosaucu bez kļūdām. Ar kaut kādu smadzenes daļu es sapratu, ka saucu citus ciparus, bet neko nevarēju izdarīt. Tajā brīdī jutos kā atpalikusi. Visu daru ļoti..daaaaudz reiz lēnāk, runāju lēni, rakstu lēni, kustos lēni (ikdienā es to daru ļoti ātri). Un jā ir nelabums, nāk vēmiens. Vienreiz izvēmos ar šķidrumu. Daudz labāk paliek ja aiztaisa acis. Iesaka jau ārsti samazināt kustības, vislabāk iet gulēt, jo tā var pārciest lēkmi, bet nu ko darbā gulēsi? Pats interesantākais, ka lēkmes nekad nepārsniedz 3h. Ja sākas 12, tad ap 15 jau viss norimst. Un 16 jūtos tā, itkā nekas nebūtu bijis, lai gan pirms stundas jutos tā, itkā mirtu.
Migrēna vispār ir briesmīga padarīšana. (t)
03.10.2017 15:44 |

Reitings 30
Reģ: 27.06.2017
Vecamebele,nu nav jau tā,ka tramadolu izraksta tikai vēžiniekiem , tam pašam spondilozem un sāpju sindromam lielākoties izraksta tramadolu ,jo diklofenaks ir pārāk vājš. Tāpēc es minēju,ka citiem palīdz viens citiem cits. Manam kolēģim tikai tramadols palīdz ,tāpēc es ieminējos ,ka var arī to . Nevar zināt ,cik smaga tā migrēna ir Dujai , bet nu tāpēc labāk aiziet pie neirologa uz konsultāciju .
Tramadols spondilozei-ak dievs! :-O
Es nevienam migrēnas pacientam neesmu manījusi,ka izraksta vai kāds lietotu Tramadolu. Arī diklofenaks nav saraksta augšdaļā ar ko sāk. Kā jau cormeum ir minējusi Tramadols ir narkotisks pretsāpju līdzeklis. Iesaku nedoties pie ārstiem, kuri šādām sāpēm izraksta uzreiz opioīdus.
03.10.2017 17:30 |

Reitings 8847
Nesakaujaties tikai! :D
03.10.2017 20:06 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
kopš maija mācos sadzīvot. tikko biju uz MR, saņēmu savu diagnozi, šķiet, ka viss kārtībā.
ir migrēnas ar aurām, izstarojas uz acīm. aura gan ir savādāka kā līdz šim šeit aprakstīta.
dodies pie neirologa, nevajag nodarboties ar pašārstēšanos :)
03.10.2017 21:35 |

Reitings 8847
Tad jau manīs, ko tur var līdzēt.
03.10.2017 23:44 |

Reitings 294
Reģ: 25.09.2016
Vecamebele , nevajag te šokēties, nezinu vai Tu esi ārsts vai nē, bet nu ne viss notiek kā grāmata rakstīts ,un daudzi kolēģi ir atzinuši,ka tramadols muguras sāpēm ir viens no labākajiem medikamentiem .
04.10.2017 08:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vairākās valstīs tiek ieguldīti lieli pūliņi, lai palīdzētu cilvēkiem atbrīvoties no Tramadola atkarības, kuru savulaik izraisījuši paši ārsti, būdami dāsni..izrakstot medikamentu :-/
Tas ir diezgan skumji, ka daudzi relatīvi jauni cilvēki diendienā piesaistīti pie tik smagiem medikamentiem.. es ceru, ka nākotnē arī Latvijā šī problēma tiks risināta :)
04.10.2017 14:17 |

Reitings 8847
Tas Tramadols kaut kas ļoti spēcīgs? Vai to izraksta uzreiz, kā katram gadījumam?
04.10.2017 14:29 |

Reitings 760
Reģ: 26.07.2017
Tramadols ir ļoti specīgs un atkarību izraisošs, turklāt tas ir bīstams dzīvībai. Nemaz neatpaliek no citām narkotiskajām vielām nāves cēloņu statistikas ziņā. :-/
04.10.2017 14:47 |

Reitings 8847
Breivik, bet tas joprojām ir plaši izplatīts, sanāk.
04.10.2017 15:00 |

Reitings 60
Reģ: 25.10.2016
Man tramadolu izrakstīja, kad atlabu no muguras operācijas! Bet, kad bija jāmet noat zāles - tās bija tīrākās šausmas. Man jau bija izveidojusiea atkarība. Visu ķemerni lauza, gulēju gultā un nebija pat spēka pacelt galvu, tad auksti bija, tad karsti. Drebuļi kratīja utt... nevienam neiesaku Tramadolu.. un pats stulbākais, ka viņš man nemaz nepalīdzēja pret sāpēm...
04.10.2017 15:02 |

Reitings 8847
Tad varbūt izraksta tiem, kuriem vēl kādas papildus sūdzības? Citādi jau nevarētu būt, ka ar tik vieglu roku un neaizliegtu šīs zāles, ja tik nopietni būtu. Lai gan, ej nu pierādi, kad pamatoti vai nepamatoti liek dzert, kad varētu iztikt ar ko citu.
04.10.2017 15:40 |

Reitings 294
Nu lielākoties raksta tiem ,kam vairāk nepalīdz nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi( diclofenaks ,ibuprofens utt), tam pašām stiprām muguras sāpes , vai arī spēcīgām migrēnas lēkmes , nekas jau nenotiks, ja 2x mēnesi izdzers 2 tabletes . Atkariba tik reti lietojot neizveidosies. Es savukārt neatbalstu bumetina vai tā paša solpadeina rīšanu,pa 4x diena, pēc tam smuki var iedzīvoties kuņģa čūla , vismaz labi pāediet pirms dzerat viņas . Katram medikamentam savi + un - , katru pacientu jāizskata individuāli.
04.10.2017 18:04 |

Reitings 30
Reģ: 27.06.2017
Vecamebele , nevajag te šokēties, nezinu vai Tu esi ārsts vai nē, bet nu ne viss notiek kā grāmata rakstīts ,un daudzi kolēģi ir atzinuši,ka tramadols muguras sāpēm ir viens no labākajiem medikamentiem .
Paldies, es ļoti labi savā darbā ikdienas redzu,ka ne viss notiek kā grāmatā rakstīts. Vēlreiz atkārtošos Tramadols ir narkotisks pretsāpju līdzeklis. Ja tev šis vārdu savienojums vien jau neizraisa pārdomas par tā lietošanu tur, kur tas nemaz nav pirmās un otrās izvēles medikaments, tad būtībā man nav jēga skaidrot tev un kādam citam tā ietkemi un kam narkotiskos līdzekļus, ko starpcitu jau pieminēju citā komentārā, izraksta. Mani šokē,ka mani darba kolēģi tik vieglprātīgi izraksta šos medikamentus tāda veida slimību ārstēšanai. Ne velti pat onkoloģiskajiem pacientiem uzreiz neizraksta opioīdus, tad kāda runa var būt par spondilozi vai migrēnu. Tev personīgi derētu ierakties interneta dzīlēs un ievākt informāciju par šo tēmu, kaut vai priekš sevis, kā arī nevajag tik spītīgi aizstāvēt savu viedokli tēmā, kur ir tomēr zinošāki cilvēki. Tavi kolēģi to atzīst par labu esam tieši tādēļ,ka tās ir narkotikas. Kā redzu nedz viņi, nedz tu pati neesi iedziļinājusies medikamentā.
Nu lielākoties raksta tiem ,kam vairāk nepalīdz nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi( diclofenaks ,ibuprofens utt), tam pašām stiprām muguras sāpes , vai arī spēcīgām migrēnas lēkmes , nekas jau nenotiks, ja 2x mēnesi izdzers 2 tabletes . Atkariba tik reti lietojot neizveidosies. Es savukārt neatbalstu bumetina vai tā paša solpadeina rīšanu,pa 4x diena, pēc tam smuki var iedzīvoties kuņģa čūla , vismaz labi pāediet pirms dzerat viņas . Katram medikamentam savi + un - , katru pacientu jāizskata individuāli.
Ak...un diemžēl šādus padomus diendienā klausās līdzcilvēki un tad mums ceļas mati stāvus. Ja ir diendienā jādzer ibumetin, tad papildus lieto omeprazolu, ko starpcitu dod arī slimnīcā pacientiem paralēli medikamentiem. Ja ne tu, tad es ceru,ka vismaz kāda cita lasītāja tomēr ieklausīsies manos komentāros un neies tavu ceļu par narkotikām, pret NSPL. Uzskats, ka atkarība neizveidosies tik reti lietojot ir mīts. Labprāt ieslīgtu sīkāk aprakstot ceļu par to kā var beigās cilvēks nonākt līdz Tramadola lietošanai ikdienas, bet to es izdarīšu labprāt kādam, kurš manī spēs un vēlēsies ieklausīties. Ļoti silti iesaku gan tev, gan taviem darba kolēģiem pārdomāt savu medikamentu izvēli un iespējams izvēlēties citu ārstu bāzes terapijas koriģēšanai. Iespējams izklausos pēc komentāra skarba, bet to visu saku no sirds labu vēlot.
04.10.2017 18:25 |

Reitings 294
Tu jau arī manu domu tu nemaz nespēj uztvert . Tas ir loģiski,ka nevienam uzreiz nerakstīs narkotiskos pretsāpju medikamentus. Tāpēc es pieminēju to ,ka katrs pacients ir individuāls. Tā vai tā lielāka daļa Tavu pieminēto onko slimnieko lieto opioīdus . Tolerance un atkarība attīstās biežāk ,ja tramadolu lieto pacientiem bez sāpēm vai deva neatbilst sāpju intensitātei. Tev ceļas mati stāvus ,ka rekomendēju pirms NPL paēst ? Tad Tev pašai derētu pārlasīt kādu grāmatu , par omeprozolu tas jau ir pašsaprotami , ka ilgstoši lietojot NPL būs vins jālieto . Es runāju par meitenēm ,kas viņus lieto lekmju laikā 4x dienā , šaubos ,ka viņas katru dienu to dara. Es nezinu ,kādā nozarē Tu darbojies ,bet tur ,kur es strādāju , viss nav tik rožaini kā Tu man te centies ieborēt!
04.10.2017 19:02 |

Reitings 8847
Onkoloģija jau tomēr ir cita lieta.
04.10.2017 22:11 |

Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Vecamebele, labprāt dzirdētu ko vairāk par tramadolu.
05.10.2017 12:14 |

Reitings 8847
Omeprozols jau nav nekas slikts, tāpat linex vai vēl baktērijas, kuras dzer bieži vien, ja lieto antibiotikas vai vēl kādus spēcīgus medikamentus.
05.10.2017 14:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)