Vēl tagad atceros tās bailes, kādas bija iet studēt tur, kur neviena pazīstamā. Jo arī esmu intraverta.
Ar labāko draudzeni (vēl tagad, maģistrus kopā vēl beidzām pirs 8 gadiem laikam) iepazinos Aristotelī. Nu pareizāk - viņa ar mani iepazinās: biju tikai uz gājienu, ne ballīti, viņa ar lāpu rokās man blakus nostājās, sāka sarunu. Pirmajā lekcijā ienācu, viņa sēdēja vēl viena un draudzīgi paaicināja apsēsties blakus.
Ar pārējiem kaut kā pamazām, sadraudzējos ar tiem, ar ko kopējas lekcijās un semināri, pa vidu lekcijām jau ir starpbrīži - ja nemuksi malā no citiem prom, parasti jau aiz tīri neko darīt vien sāk runāties cilvēki. Plus apmainās ar informāciju - nu kāds zina kaut ko par profesoriem no citu kursu studentiem, kāds zina, kur lētākā ēdnīca tuvumā utt.
Un tāpat tas notiek visur - biju arī studiju apmaiņa, tur tāpat pa starpbrīžiem taču jau nesēdēsi klusumā viens pats, sāk runāt vienkārši par kaut ko.
(Vismaz es ceru, ka neas nav mainījies - jo vispār tagad jau katrs kautrīgais var ieurbties telefona ekrānā kā glābiņā un ne arvienu nerunāt. Tad nu padoms - nemeklē glābiņu telefonā, pārvari sevi un sāc sarunu!)