Ko darīt situācijā, kad darbinieks strādā pret aplokšņu naudu un priekšnieks parādā jau 1.5 mēnešus? Un esmu droša, ka alga tā arī netiks izmaksāta un mans tēvs ir pārāk neizglītots un naivs un kautrīgs, lai zvanītu kādām institūcijām un sūdzētos, tādēļ gribu pati personīgi sazvanīt to darba devēju un parunāt. Ko jūs ieteiktu?
Man tiešām nav ne jausmas, kā tas tagad notiek Latvijā, pati dzīvoju ārzemēs, pa telefonu vecāki laimīgi stāsta, ka ir darbs utt., bet izrādās šitā
LV tas tagad tomer retums, zini baidas. Tacu ja gagas, sanem tommer naudinu tie kas CINAS! P.S. jaa vari kaut mazliet neko nejauta vecakiem teiks ka nevajag, nsuti tomer naudinu viniem. Var caur pastu...Un nepardzivo. ;-)
Es pati pēc pusgada atbraucu uz Latviju, neesmu bagāta, vecāki pa telefonu nesūdzējās:( Bet ir tāds cilvēku tips, kas nekad neko nesūdzēsies un nedarīs lietas labā... kamēr darba devējs droši vien siltajās zemēs atpūšās.. :(
Es taa arii darba deveejam pateiktu : Lai ieskaita naudu liidz taadam un taadam datumam , teiksim iedod vinjam 2 dienas laika lai nauda butu ieskaitiita. Preteejaa gadiijumaa buus zvans Valsts darba inspekcijai .
Notte, Tev mamma vai tētis sūdzējas? Tu esi 100% pārliecināta, ka alga tiešām nav izmaksāta? Man vienkārši jocīgi šķiet, ka Tavs tētis ir PRET to, ka gribi sūdzēties VDI vai piedraudēt DD... (t) Ja tiešām nav izmaksāta, tad jautājums - vai jums ģimenē/radu lokā nav kāds jurists/advokāts, kurš varētu piezvanīt kā Tava tēva pārstāvis DD un piedraudēt un pacitēt kādus likuma pantus?
Draugam bija līdzīgi, ka neizmaksāja algu pa 3 mēnešiem. Viņš negribēja pa tiešo zvanīt vid un stādīties priekšā, jo bail bija no sekām, jo no darba devēja daudz ko varēja sagaidīt. Taču beigās viss atrisinājās naudu saņēma. Galvenais vajadzīgs iedrošinājums un atbalsts, jo bez tā neko nepanāks un ja ļaus vienreiz apčakarēt, tad tas var notikt atkal. Ja nepiezvanīs tad darba devējs varēs darīt tā tālāk un viņam nekas nedraudēs. :-/
Nesaprotu, kāpēc vēl joprojām par aplokšņu algām nesoda arī darba ņēmējus ne tikai darba devējus? Cilvēks algu saņem aploksnē, bet kad runa ir par izglītību vai veselības aprūpi un citiem labumiem, kas tiek segti no nodokļu maksātāju algas, tad cilvēki ir neapmierināti. Jūs čakarējat valsti un valsts čakarē jūs - viss ir godīgi. :)
Kurš gan pie tā vainīgs? Ievēlam vienus un tos pašus cilvēkus, jo nav par ko balsot. Vecie mūs čakarē, bet uz jaunajiem ar skepsi skatās un nelaiž ne tuvumā. Manuprāt, tikai viens scenārijs šeit derētu, par kuru neizteikšos, jo negribu dabūt pantu, bet mūsu tauta tam nav gatava. :)
Bet lauku reģionos nemaz savādāk nemaksā kā tikai aploksnē. Un daudzi uzņēmumi piedāvā tikai tādu variantu - minimala vai pusslodzes alga uz papira un parejais aploksne un ja tas ir viebīgais darbs tuvumā tad jau citu variantu nav. Manuprāt, Latvijā par aplokšņu algu nav mācīti kā citās ES valstīs. Cilvēki neizprot tā būtību, un valdība nesaprot un neko nedara lietas labā, jo arī ir neizglītota.