Aizej, noteikti aizej. Tas, ko Tev var dot speciālists, ir neatsverami, it īpaši, ja tas ir labs speciālists.
Jāņem gan vērā, ka katram vajag "pielaikot" vairākus, kamēr atrodi savējo - reti dzirdu stāstus, ka cilvēks ar pirmo reizi atrod savu psihologu/psihoterapeitu/psihiatru, jo tomēr cilvēciskais faktors, bet aizej.
Neviens tev nebērs sāli brūcēs un ar varu neliks raudāt - un arī nemēģinās neko ar varu izvilināt. Tas process (atkārtoju - if done right, un gan jau) ir krietni nesāpīgāks, kā Tev liekas un tas cilvēks tev pretī ir, lai tev palīdzētu, nevis kaut ko padarītu vēl sliktāku.
Es to saku, gan kā topošā jomas speciāliste, gan kā sieviete, kas pati ir gājusi pie terapeitiem - kad pirmoreiz aizgāju pie terapeites, man atvērās čakras un es 2h no vietas novārījos, NOVĀRĪJOS. :-D Pēkšņi sajūta, ka tu drīksti runāt un neviens tevi neapklusinās bija svētīga. Jo draugi jau ir forši, bet bail, ka nogruzīsi ar savām problēmām / draugiem tak ar jāļauj parunāt, vai "ko padomās" - nu katram savi putni - bet šeit ir cilvēks, kura vienīgais uzdevums ir tevī klausīties (vismaz sākumā).
Par specifiskiem virzieniem (psihologs/terapeits/psihiatrs), šķiet, ka ilgtermiņā tev labāk būtu psihoterapeits vai atbalsta grupas, bet jebkurš no viņiem varēs palīdzēt. Vienīgi psihologs Tev nevarēs izrakstīt medikamentus un, ja ir nervu problēmas / nosliece uz depresiju / bezmiegs / jebkas, tad varētu būt vajadzība. Tik pat labi, tavu situāciju precīzi nezinu un, ļoti iespējams, ka var iztikt bez zālēm. To jau tev daktere/dakteris pateiks.
Katrā gadījumā, verdikts : ej. Nebaidies. Terapeitisku attiecību sākumā, Tev izstāsta visu, kas un kā. Katram terapeitam ir savas metodes; varat izrunāt, kā norisināsies process, cik bieži jānāk, par ko runāsiet. Vari paust visas savas bažas, no kā baidies, ko negribētu piedzīvot, ko esi dzirdējusi, uzdot jautājumus. Speciālists tev paskaidros un visu mierīgi izrunāsiet, un, ja nejutīsies komfortabli, tā arī saki, bet viņa uzdevums nav tev likt justies slikti. Ja kas, vari uzrakstīt man privāti. ;)
Būs labi, izmanto iespēju!