Kaķu [bez]tēma

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Sveikas!
Plānoju tuvākajā laikā paņemt kaķēnu. Kaķis dzīvos dzīvoklī ar iespēju pārvākties un dzīvi privātmājā ar pagalmu. Kaķis nekad pašai nav bijis, draugam ir gan vismaz pieredze, bet neskaidrību tāpat daudz. (s)
Cik zinu, daudzi savu kaķi sapotē vienreiz mūžā, bet lasu,ka tas jādara atkārtoti. Pret ko īsti ir tās potes?
---
Vai kāda ved savu kaķi pastaigā ar pavadiņu? Kaķim patīk vai neizdevās pierunāt? :D
----
Barība. Lētās/dārgās barības? Mājas ēdiens? Svaiga gaļa? Kāpēc?
----
Vispār gribu palasīt citu pieredzi ar kaķa audzināšanu vai kaķa piedzīvojumus. (l)
13.07.2017 11:52 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
manējam patīk grauzt kurpju šņores, gumijas, arī tās visas ir paslēptas

Nevis slēpt vajag, bet kaķi vajag audzināt, ko drīkst, ko nedrīkst.
Tas pats ar nagu asināšanu. Kaķu māju nepirku, bet tika ierādīts viens stūris, kur viņš var asināties. Vēl labs variants ir ar Depo nopērkamo pakulu šņori/virvi notīt kādu galda vai krēsla kāju. Draugi savā mansarda dzīvoklī šitā notina visu koka balstu. Kaķi sajūsmā, rāpjas un sēž kā pūces kokā (l)
14.07.2017 10:52 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Uhh, interesanti palasīties.
Jācer,ka ar kaķiti sanāks sadzīvot un nebūs man traks čībās mīzējs :D
14.07.2017 11:36 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Ja kādai vajag piemēru, ko nevajag darīt, tad var droši sekot blondz007 komentāram. Ārprāts! Tādiem cilvēkiem dzīvniekus nevajadzētu ļaut turēt! Vai tiešām ir tik grūti painteresēties par lietām pirms dzīvnieka vešanas mājās?
Pirmkārt, kaķenes sterilizē ne jau tikai runču dēļ! Sterilizēšana pasargā no olnīcu, dzemdes un piena dziedzeru vēža, kā arī dzemdes iekaisuma.
Otrkārt, nepotēt kaķi - prātiņ, nāc mājās! (e) Jāpotē visi kaķi, neatkarīgi no tā, vai tie iet ārā.
Treškārt, barojot ar tādiem mēsliem, kaķa dzīves ilgums stabili tiks samazināts.
14.07.2017 11:44 |

Reitings 1249
Reģ: 10.08.2015
Nevis slēpt vajag, bet kaķi vajag audzināt, ko drīkst, ko nedrīkst.

Taisnība, un, lai arī mans kaķis saprot, ka nedrīkst, tomēr savam sirdsmieram neatstāju viegli pieejamā vietā :D:)
14.07.2017 11:45 |

Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
Piekrītu blackpoetry, ka blondz007 rakstītais ir NEdarīt piemērs. Pārtika, tas ir kā katru dienu ēst maķītī, čipsus, dzert kolas un tad brīnīties, kāpēc slimo. Protams, daži eksemplāri izvilks ilgu mūžu, bet kaķi ļoti ilgi var slēpt, ka viņiem sāp, var dzīvot mokās. Ja būs problēmas, pie vetārsta atstās daudz lielāku naudu kā ietaupīs barībā. Ja nav naudas kvalitatīvai paikai un potēm, tad nevajag dzīvnieku ņemt.
14.07.2017 13:12 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vieni paziņas gadiem baroja kaķi ar visādiem draņķiem, Friskies utml., teicu, ka varbūt nevajadzētu, par mani pasmējās un teica, lai labāk iemidzinu savu kaķi un nopērku luksus mašīnu, ko tur iespringt. Pirms kāda mēneša zvanīja man pilnīgā ārprātā - kaķim esot aknu un nieru mazspēja, Beinerta klīnikā atstājuši 800 eiro un nesaprotot, KĀ GAN TAS VARĒJA ATGADĪTIES!
14.07.2017 13:16 |

Reitings 197
un koijots, neviens kaķis aiz brīvas gribas nav "traks čībās mīzējs", ja ir problēma - risina un viss būs labi. kvalitatīva paika, savlaicīgas ārsta vizītes, nepieciešamās potes, uzmanība, rotaļas, mīļošanās, sava drošā vieta. un sākumā nevajag kaķi steidzināt draudzēties, ja mincis uzreiz nevēlas. ja kādreiz ir kādi jautājumi, var droši rakstīt, diezgan regulāri "ģimenē" ienāk jauni kaķi uz pagaidmājām, ejam cauri visiem iepazīšanās procesiem utt.
14.07.2017 13:18 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Nezinu cik tur patiesības,bet man reiz veterinārā klīnikā teica,ka RC, viņiem ir.cits,ne tas kāds ir zooveikalā, salīdzinājusi protams nēsmu,bet teica,ka veterinārā klīnikā viņiem ir ārstnieciskais RC,bet zooveikalā parastais. :-)
14.07.2017 13:32 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Mēs paņēmām kaķenīti no dzīvnieku aizsardzības biedrības. Tagad viņai ir apmēram 9 mēneši, sterilizēsim kaut kad augusta otrajā pusē vai septembrī.
Pagaidām baroju ar RC kaķēniem (sausā), bet pēc gada tad domāju pāriet uz kādu no no-grain sausajām barībām, jo mammas kaķene pēc sterilizācijas tā uzblīda, gan jau barība arī savu lomu spēlēja.
Konservus vēl meklēju īstos, jo ļoti reti kuri garšo, bet prasa katru dienu. Draugs reizēm nopērk wiskas, tie nenormāli garšo, bet nu es tādus nedodu, jo zinu, ka tas ir kā kaķu fast-food.
Garšo svaiga vistas fileja, vistas sirsniņas, ļoti garšo siers, to mēdz nozagt, ja atstāts uz galda :D
Mēbeles un tapetes neskrāpē; ir atsevišķs slieksnītis, uz kura asina nadziņus. Kad pārvācāmies, draugs salīmēja viņai divstāvu māju no kastēm, ar lodziņu. Es aplīmēju ar krāsaino papīru un iekšā saliku spilvenus. Patīk, bieži tur tusē, it sevišķi, kad atnāk ciemiņi - izguļas ar taisnām ķepām kā tāda melna sfinksa, uzslien degunu gaisā, lai viņu apbrīno :D
No mantiņām mīļākās ir pelītes, it sevišķi pelēkas. Nēsā, mīļo, plucina :D Pati iemācījās kā suns nest man pelīti, kad aizmetu prom. Saprata, ka tā interesantāk viņu ķert,ja lido prom :D
14.07.2017 14:08 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Pirms lecat divu dirsu augstumā, vajag pajautāt :-) ja nav naudas normālai pārtikai,neņemt kaķi vispār? Comoon,un tā huiņa Royal Canin būtu tā super barība? Es pēeku to sauso,ko mana kaķe ēd. Ir piedāvātas daudzas,pa dažādām summām.
Par kastrēšanu- vai es neteicu, ka kaķe IR kastrēta? Iedzer baldriānus un lasīt iemācies.
Un kurā vietā jūs izrāvāt, ka viņa slimo? Veselāka par veselu.
14.07.2017 15:46 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Un slapjā barība būtu tā veselīgā? Tāds pats mēsla vien ir.
Starp citu, lielās gudrinieces, ko tad pašas nerakstat par saviem kaķiem? Varbūt tādu nemaz nav, tik mākam gudri dirst uz kādu,jo nebaroju ar dārgiem, izsmalcinātiem mēsliem, kas manam kaķim negaršo?
14.07.2017 15:50 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
manai omei arī bija kaķis, kuru visu mūžu baroja tikai ar friskies un wiskas utt. nodzīvoja 15 gadus. Tā kā ļoti individuāli. nekas labs jau tajā barībā nav, bet nav jau tā, ka jālec augumā, ka baro ar friskies, jo gadījumi ir dažādi.
14.07.2017 15:54 |

Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Nedomāju, ka friskies ir tas ļaunākais (lai gan nav arī nekas labs - samalti blakusprodukti, dažādas slimības utt).
Mums vecais kaķis nomira no audzējiem, salipušiem orgāniem - pamatā tika barots ar zivīm, svaigu gaļu, jā, pienu, krējumu un sauso barību (labu sauso barību, ne pa 2 EUR/kg). BET - viņš arī tika regulāri vakcinēts pret trakumsērgu un ar komplekso poti (skaustā un netālu no astes vakcinēšanas vietas) un pāris gadus , pirms nomira, viņam metās smirdīgi augoņi tieši vakcīnu vietās. Vienu izspieda (un izspiedās ātri, smirdēja drausmīgi), nākamais pēc kāda laika uzmetās. + vēl šaubas par vakcinācijām radīja vīra māsas kaķim piedāvatā trakumsērgas vakcīna pa 14 EUR ar iespēju,ka uzmetīsies bumbulis vai vakcīna pa 30EUR ar lielāku garantiju,ka bumbulis neuzmetīsies un tas viss Beinarta klīnikā.
Savējo kaķi nevakcinējam - istabas kaķis, tā pat rīkojas arī daži draugi.
Barojam ar sauso - 1st choice (pagaidām pēc sastāva viena no labākajām, nav kukurūza pamatā), konservu dodu 1/4 daļu no bundžiņas 2x dienā, bet skatos, lai konserva sastāvā pamatā ir gaļa (90%), nav pelnu, kukurūza utt. Dodu arī svaigu gaļu. Manējais, diemžēl, neēd piena produktus - ko redzu viņa zobos, 4 gados ir dzeltenīgi, savukārt vecajam 13 gadīgajam runcim zobi spīdēja un laistījās - pēc zobiem viņa vecumu vetārsts nevarēja noteikt.
Tā lūk - cik cilvēku, tik viedokļu. Un vetārsti ir kategoriski pret pienu, zivīm, svaigu gaļu kaķiem. Arī suņiem pamatā iesaka tik sauso. :(
14.07.2017 16:30 |

Reitings 101
Ar Royal Canin jābūt uzmanīgiem. Barība ir laba, ja tā ražota Itālijā, bet tagad viņiem atvērušās arī citas ražotnes. piem. Polijā un no Polijas nākusī Royal Canin barība nemaz nav tik laba, jo sastāvā parādās visādas nevajadzīgas papildvielas!
Man patīk kaķu barība un konservi no Applaws. Konservi izskatās labāk kā cilvēku konservi. :-D Piemēram ir tādi, kuros var redzēt veselas garneles, lasi! lasot sausās barības sastāvu arī nav nekādu papildvielu.
Kaķis arī priecīgs.
Teiktu, ka nav ne dārga, ne lēta tā barība. Līdzīgi kā Royals.
14.07.2017 16:42 |

Reitings 101
Ā un manam kaķītim vispār problēmas ar punčuku un no daudzām barībām ir slikta dūša. Tā bija ar Royal.
Bet tagad kopš dodam applaws tfu tfu tfu viss ir labi!
14.07.2017 16:43 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
ja nav naudas normālai pārtikai,neņemt kaķi vispār?

Jā, neņemt!!!!!! Kaķis ir luksuss, tā NAV pirmās nepieciešamības prece!
14.07.2017 17:59 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
kaķis vispār nav prece, bet dzīva radība.
14.07.2017 18:03 |

Reitings 197
Tika pieminētas daudzas bezgraudu barības, RC ir laba reklāma, ne laba barība. Un jā, neņemt, ja naudas nav. Es pat ielas kaķus baroju ar Applaws. Tas, ka pirmās dienas kaķis ēd ar gariem zobiem, nenozīmē, ka neēdīs tālāk normāli, vajag tikai pārejas procesu. Ja visu laiku ēd kūkas un frī, pie dārzeņiem būtu jāpierod, bet tas nenozīmē, ka tie dārzeņi ir slikti.
Es katru dienu strādāju ar kaķiem, zinu, par ko runāju un redzu no mājām izmestus, slimus kaķus, kurus nākas ārstēt, jo kādam bijis pie pakaļas, ar ko barot un/vai nav bijis naudas ārstēšanai, nemaz nerunājot, kas var darīties cilvēka galvā, ja izmet savu dzīvnieku atkritumos.
14.07.2017 18:42 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Varbūt kādai no jums ir Britu īsspalvainais? Vai varat padalīties pieredzē?

Ir! Ko tieši vēlies zināt? :) Bet nu varu teikt, ka riktīga mīļuma bumba (un bieži vien ne pēc rakstura), bet pēc būtības.. Vismaz manējais ir kā mazs suns - uzvedība līdzīga, staigā pa pēdām, sūdzās, kad ar viņu neviens nedarbojas, "runā" dažādās intonācijās un pilnīgi zinu, kad viņš dusmojas, kad lamājas, kad viņam ir labi un kad vienkārši čīkst :D
Un par blondzh... nevajag klūpt meitenei virsū. Atceros, bērnībā mums bija parasts kaķis, paņēmām no laukiem. Nodzīvojis ar mums daudzus gadus, un arī baroja vecāki ar lētu kaķu barību un ēdienu no cilvēka galda (ne ar saldējumu vai čipsiem, bet nu anyway). Un mira cienījamā vecumā. Ar to es vēlos teikt, ka jebkurā gadījumā kaķim ir labāk pie kāda, kas viņu mīl, nevis ložņājot pa miskastēm. Nu, nav viss tik viennozīmīgi!
14.07.2017 18:54 |

Reitings 146
Reģ: 16.04.2016
Daenerys1 - paldies par sniegto informāciju saistībā ar barību, daudzus nosaukumus pirmo reizi lasīju, būs savējam arī kaut kas no tā jānopērk. :-)
Ko vari iekomentēt par Hill's barību?
14.07.2017 19:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits