Par skaudību.

Reitings 76
Reģ: 10.05.2017
Paskatījos bijušo klasesbiedru facebook profilus, lielākai daļa veiksmīgi ieguvusi augstāko izglītību un vispār tajā jomā daudz ko ir sasnieguši, izlaiduma bildes, visi priecīgi, un tad tāda skaudība pārņēma mani un vienlaicīgi kauns, visi tik laimīgi un perspektīvi, labi izskatās, bet es te tada čukča tupu mājās un neko nedaru. Protams, es nevienu nevainoju, pati esmu pie visa vainīga, itkā sadomāju iet mācīties, bet tagad vnk gribās zemē ielīst.
Iesakat kaut ko, kā pārstāt apskaust cilvekus? Spēka vairs nav, paskatoties uz viņiem un tad uz sevis, gribās nošauties, saprotu, ka 25 gados nav dzīve beigusies, bet nevaru saņemties...:(((
30.06.2017 19:13 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
te viens dodas uz Kembridžu vai UCL

Man vistrakākais likās tā nervu bojāšana ar konstanto neziņu. Ja Latvijā varēju visu iemācīties eksāmenam/uzrakstīt labu eseju un dabūt 8-10 balles, tad tur tādas sistēmas nebija. Varēja visu izdarīt labi, bet stresot par iespējamo fail. Nav arī tādas pārkārtošanas sistēmas, ja kaut ko nofeilo, tad izlido no skolas. Kas vēl - ja rakstu darbu atzīmes dabūjām 4 nedēļu laikā, tad eksāmena rezultātus nezinājām vairākus mēnešus. :-D
Ā, un pašapziņas pacelšanu arī var negaidīt, feedback parasti ir diezgan nežēlīgs.
01.07.2017 13:34 |

Reitings 145
Reģ: 21.09.2015
'' Travel and tell no one,
live a true love story and tell no one,
live happily and tell no one,
People ruin beautiful things.''
Jo mazaak raadiisi citiem , jo mazaak kaadam noskaudiis.
01.07.2017 14:00 |

Reitings 145
Reģ: 21.09.2015
Viens no galvenajiem noteikumiem Tavai laimei - Priecaajies par citiem! Tu nevari veeleeties visus dzives labumus , sasniegumus utt kameer noskaud citu cilveeku priecinjus.
Tie cilveeki kuri patieshaam no sirds priecaajaas un apbriino draugu / sveshinieku laimi - Tici man, tiem arii tiek !
01.07.2017 14:05 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Man vistrakākais likās tā nervu bojāšana ar konstanto neziņu. Ja Latvijā varēju visu iemācīties eksāmenam/uzrakstīt labu eseju un dabūt 8-10 balles, tad tur tādas sistēmas nebija.

Topics par ko var gausties mūžīgi.
Vismaz LV vidusskolas līmenī tie eksāmeni bija izsmiekls salīdzinot ar to kas tagad. Pietika ar 2-3 dienām pāriet vispārējai vielai, papildīt uzdevumus pāris stundas, varbūt izmeģināt vienu mock-exam. Pēc tam eksāmenos parasti rezultāts 80% vai uz augšu (vienīgie izņēmumi bija fizika un ķīmija). Un pats galvenais - laika pārpilnība.
Tagad man ir pilnīgi iespējams izprast vielu, pāriet ducim iepriekšējo gadu eksāmeniem, bet tik un tā izgāsties. Vismaz tehniskajos priekšmetos gala eksāmens nosaka 80% no moduļa atzīmes, tāpēc tas viegli sagandē gada rezultātus. Kursadarbu feedbacks man īpaši graujošs nav bijis, bet ir tendence dabūt pat mērenas uzslavas bet pazaudēt daudz punktu dēļ sīkām tehnikalitātēm, tāpēc ir jāztur diezgan konsistīvs pedantims. Pirms eksāmeniem savukārt ir kādu nedēļu jāpavada speedtestingos, ko neesmu piespeidis sevi darīt. Oxbridge līmeni noteikti nepavilktu, studēju citā Russel group universitātē un tā jau šogad knapi izvilku 2.1.
01.07.2017 14:34 |

Reitings 241
Reģ: 24.08.2016
Izklausās akurat tāpat, kā ir man, un arī tie 25 gadi, kas laikam tomēr ir kaut kāda robeža, kad pēkšņi atskārt, ka tie tomēr nav 18. Ko es daru - sāku transformēšanās procesu, instagram aplikāciju no telefona jau izdzēsu, jo tur katra nākamā bilde ir labāka par iepriekšējo, pludmales, skaistas vietas, skaisti atlētiski cilvēki, kuriem ir lieli ienākumi vienlaicīgi ar brīvā laika iespējām - priekš kam sevi mocīt un uz to visu skatīties?
Iesaku izdomāt, ko konkrētu vēlies darīt un aizmirst par tiem 25, jo laiks visu laiku iet uz priekšu visiem. Un kas galvenais - netērēt enerģiju un resursus tur, kur tas ir bezjēdzīgi, it īpaši tas attiecas uz cilvēkiem. Par sevi varu pateikt, ka, galvenokārt, tādēļ, ka līdz galam neizpratu sevi un savos 20 vēl bija naivs skatījums uz dzīvi, iepazinos ar neīstajiem cilvēkiem, kuri laika gaitā visu manu attīstību ne tikai sabremzēja, bet nolaida līdz kliņķim. Tad kamēr paiet recovery process, tiek zaudēts atkal jau laiks.
Tāpēc mana recepte - mērķis, sevis (savu prasmju attīstīšana un rakstura trenēšana) attīstība un attiecīgu resursu veidošana sev apkārt šī mērķa/u sasniegšanai būtu tās pamatlietas, kas primāri vajadzīgas.
01.07.2017 15:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits