Daenerys, Tavs vārds mani saintriģēja tagad, vari pateikt pirmo burtu? :-D:-D
Pie mums vārdiņi bija atnākuši labu laiku pirms bērna. Visapkārt izdzirdot visādus vārdus, skatoties šovus, raidījumus, filmas utt., ja kādam no mums iepatikās kāds vārds, apspriedām to. Meitenes vārds atnāca ļoti viegli, nebija nekāda lielā apspriede. Vārds labi izklausās latviešu valodā, taču nav tik izplatīts, ir starptautisks (jāpamaina tikai galotne), arī "tulkojums" ir ļoti jauks, man nepatīk tikai skaidrojums latviešu valodā (tas, kas ir PMLP lapā), bet tas man tāpat šķiet pilnīgas muļķības, tāpēc vienalga. Ar puišu vārdu gāja grūtāk, no latviešu puišu vārdiem man liekas daudzi ok, bet ne tik ļoti ok, lai savam bērnam tādu liktu. Vīram iepaticies bija Markus, man, savukārt, nepatika, ka tagad jau pilns ar maziem Markusiem...beigās izlēmām, ka Marks ir tīri ok. Palikām pie šī varianta, līdz es uzzināju, ka manu pusbrāli tā nosaukuši. :-D Automātiski svītroju ārā to vārdu (kaut gan pats vārds man joprojām patīk). Tajā laikā jau biju gaidībās, bet iespringt uz vārdu vairs negribējās, tāpēc vienk cerēju, ka būs meitene un nebūs jālauza galva par vārdu. :-P
Vispār te minēja par to, ka domā vārdus pēc tam, kad ierauga - man uzreiz atsauc atmiņā gadījumu, kad radinieki bija izlēmuši par vienu vārdu, piedzima bērniņš, un viņi saprata, ka galīgi neder tas vārds, uz vietas domāja citu. Tagad ir pagājuši vairāki gadi un liekas, ka tiešām esošais piestāv daudz labāk nekā plānotais. :-)