Sveikas dāmas,
Vēlos uzzināt Jūsu pieredzi vai varbūt ir kāda, kura par to zin ko vairāk.
Neiedziļināšos savā stāstā, bet gribu zināt kā ir ar to drošibas naudu, kuros nosacījumos to atgriež?
Līgumā ir minēts par to, ka viņa ir kā zaudējumu vai parādu dzēšanai, ja tādi ir.
Un te izrit mans lielākais jautājums:
kādiem ir jābūt iemesliem, lai neatgrieztu naudu?
Jā, saprotams - salauztas mēbeles, bojāta elektroprece utt., bet kas vēl iet zem jēdziena "defekts"?
Piemēram, vai saimnieks drīkst neatgriezt naudu par putekļiem? Smieklīgi izklausās, bet domāju es to nopietni.
Ja dzīvoklis ir izberzts, nospodrināts un pat tīrāks nekā tika mums iedots (notīrījām visu to, kurā mūs apvainoja, kaut gan tur pat idiotam skaidrs, ka trijos mēnešos to nevar dabūt gatavu), bet viņš atrod smilšu graudiņu uz grīdas, vai to, ka logi nespīd, bet nav nekādu fizisku bojājumu, var arī neatgriezt naudu? Tiešām?
Mēs saimnieku atradām diezgan viltīgu - mēs kārtīga ģimene būdama, visu, protams, izberzām. Piekasījās zem poda vāka, kāpēc tur neesot tīrs, bet uz jautājumu "Jums parādīt kā vāku noņemt?' saņēmis negaidīto "jā, lūdzu" aizvērās. Lieki piebilst, ka mēs sievietes būdamas atskrūvējām un par spīti notīrījām.
Vēl nianse, pirmajā dienā mums tika pateikts "ja kaut kas notiek - sauciet!". Virtuves izlietne sāka pilēt - gaidījām ilgi; tagad veļas mašīna sāka pēc sviluma smirdēt - ūdens aizgāja utt., visticamāk drenāža jātīra. Zvanījām uzreiz saimniekam, paši neko - atcerējās tikai, kad tikšanās pirmspēdējā bija, tad viltīgi pajautāja "a kas Jums ar mašīnu?". Kad atbildējām, ka ūdens , jā, aiziet - viss, apklusa, jo vaina ir tehnikas, ne mūsu (kā būtu, ja ūdens neizietu).
Pasakiet kā trijos mēnešos dzelzs plaukts var sarūsēt? Nē, varbūt var, bet ne tad, kad ieej dzīvoklī un Tu jau viņu tādu "saņem". Gribēja, lai rūsu noberžam utt.
Par gultu es paklusēšu. Likām ķieģeļus apakšā, jo apnika jau gandrīz katru nakti pamosties no lielā būkšķa, ka gulta atkal iekritusi (nē, mēs esam slaidi, vieglie tipa cilvēki). Strīdīgajā tikšanās dienā neko neteica (viņš tak pats zina, ka tāda bija), bet kur garantija, ka nenovels uz mums pēd. tikšanās reizē? Nav.
Domu Jūs cerams saprotat, ka pēc šādiem gājieniem viņš visādi cenšas piekasīties, lai neatgrieztu naudu un vēl dubultā samaksātu.
Tāpēc pirms tikšanās pēdējās, cenšamies uzzināt max info, lai pacīnītos. Man nauda uz ceļa tāpat vien nemētājas un ja ir cerība atgūt (lai vismaz varam segt par pēdējo mēnesi) esmu gatava pacīnīties.
Un mans ieteikums - filmējiet vai uzbildējat visus defektus, visas sarunas ar saimniekiem pirmajās dienās, lai pašiem pēc tam mierīgāka dzīve. Esiet uzmanīgi :)
Paldies jau iepriekš!:-)