Tam jau ir domātas prakses augstskolās un profenēs, lai iegūtu ierakstu CV. Ideālā gadījumā - pierādi sevi prakses laikā un dabū darbu turpat. Par praksi reti kur maksā. Tāpēc prakses izvēlei jāpieiet gana nopietni. Viens kursabiedrs pabeidza skolu ar sarkano diplomu, visur 9,10, bet viņš nevienā praksē nav gājis, abas reizes atrada paziņas vai radus, kas parakstīja papīrus (visādus kreisos uzņēmumus), ka viņš tur it kā ir gājis. Pirmo darbu pēc augstskolas meklēja ļoti ilgi.
-
Es nepiekrītu, ka jebkāda darba pieredze ir labāka nekā nekāda. Piemēram, ja man būs 2 kandidāti no vienas augstskolas, no viena kursa, viens bez nekādas pieredzes, otras ar kasiera pieredzi Maximā, tas man pilnīgi neko nenozīmē, es vērtēšu pēc a) darba intervijas performances t.sk. uzdevumu izpildes tās laikā, b) ja students - pēc sekmēm. Jo nesaistīta pieredze manā darbā nedod pilnīgi precīzi neko, bet tas, vai cilvēkam matemātikā ir 4 vai 10 balles, gan ir ļoti izšķiroši. Turklāt manā darbā pieredze bieži ir traucēklis, nevis bonuss, jo cilvēks ir jāpārmāca un ir grūti iestāstīt, ka tas, kā viņš ir darījis līdz šim, nav pareizi.