Gada pārrunas grr :(

Reitings 273
Reģ: 03.12.2015
Vai ir kāds, kam riebjas gada pārrunas darbā tikpat ļoti cik man?
Pēdējās divās darbavietās tā ir ikgadēja prakse. Nu kāds tam visam mērķis? Man nepatīk, melot un izlikties, bet reāli ir cita iespēja?
Lasu es tos uzņēmuma mērķus un vīzijas "gribam sasniegt to un šito". Nu smieklīgi. Tie ir viņa mērķi. Tie ir uzņēmēja mērķi, un tas ir loģiski, viņš grib attīstīt savu uzņēmumu, nopelnīt naudu un čilot bahamu salās.
Bet tie jau nav un nekad nebūs mani mērķi.
Nesen tieši lasīju citātu, ka, strādājot kāda labā, tu reāli piepildi kāda cita sapņus. Bet kā paliek ar mūsu pašu sapņiem?
Ja es atklātu savas patiesās domas, droši vien tiktu atlaista uz vietas.
Vai daudziem ir līdzīgas sajūtas?
24.05.2017 15:00 |

Reitings 273
Diversija, vai vari paskaidrot, kā tieši tavi mērķi iet kopā ar uzņēmuma mērķiem?
Jo es nevaru atrast kopsaucēju.
24.05.2017 20:29 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
neaug ne zināšanās, ne pienākumos, ne amatā, ne algā.

Un ko tad, ja alga apmierina un papildus pienākumi un skanīgāks amata nosaukums neinteresē?
24.05.2017 20:29 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Taisi savu uzņēmumu

Varētu padomāt, ka tas visiem 100% ir kas interesējošs... Man personīgi negribētos savu uzņēmumu.
24.05.2017 20:30 |

Reitings 273
Bizness mani ļoti interesē, jau otro reizi mēģinu veidot biznesu... redzēs...
Algotā darbā mani tiešā nesaista ne augstāks amats, ne vairāk pienākumu. Nu, ok, lielāka alga vienmēr interesē, bet vai nauda ir tā vērta, lai vergotu citu labā? Tāpat tu strādā cita sapņu realizēšanai, nevis savu :(
Nu ko man teikt tajās pārrunās? Ka esmu šeit tikai naudas dēļ, jo man ir jāmaksā rēķini, bet jūsu mērķi mani neinteresē? Ka esmu te tikai tik ilgi, kamēr attīstu savus privātos projektus un kamēr tie nav sākuši nest peļņu? Ka es katru dienu jūtos ieslodzīta visos šajos pienākumos, ka zaudēju laiku, gadus, enerģiju, kad varētu darīt to, kas man ir svarīgs? Vai es redzu sevi pec 5 gadiem šeit? Es ceru, ka nē! Jo, es te būšu pēc 5 gadiem, tad tāpēc, ka mani projekti nebūs realizējušies un es būšu spiesta te strādāt, jo vajag naudu, bet būšu vēl nelaimīgāka?
24.05.2017 20:44 |

Reitings 273
Nepāprotiet mani, es esmu laba darbiniece, es patiešām visu daru perfekti darbā un šis darbs man padodas. Darbā visu laiku saņemu uzslavas, nesen saņēmu arī algas paaugstinājumu.
Bet tās iekšējās sajūtas... tās sajūtas... tās ir apslēptas tik dziļi, neviens par to nenojauš, jo domā, ka esmu perfekta darbiniece un ka man viss patīk, ko arī izrādu, ka patīk.
Bet kā lai melo sev? :'-(
24.05.2017 20:47 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
kā tieši tavi mērķi iet kopā ar uzņēmuma mērķiem?

Kaut vai tieši tik vienkārši, ka plānoju un domāju, piemēram, par biznesa procesu automatizāciju, izeju kursus, kurus uzņēmums apmaksā, rezultātā viens no uzņēmuma mērķiem (likvidēt manuālus procesus) tiek izpildīts un es tieku pie apmaksātām zināšanām, sertifikāta, ieraksta CV un bla bla, kas paver plašākas perspektīvas nākotnē augstākos amatos gan šajā uzņēmumā, gan citos (gan varbūt vēlāk savā). Mans mērķis ir būt kvalificētam speciālistam (pieredze, papildus izglītība etc.) - ja vien darbinieks dod ko pretim, tad arī uzņēmums darbiniekā investē (savu mērķu sasniegšanai).
v35, tad vienkārši jātur mute ciet, nevis jāčīkst, ka dzīvo kādam citam (it kā algu par to nesaņemtu?????). Paši vien esam atbildīgi par savām izvēlēm.
ziemiga, nevajag dzīvot arī iedomu pasaulē, kā jau augstāk minēja, ne visi saprot, ko nozīmē savs bizness un spēj to pavilkt. Vai varēsi vairāk sapņus piepildīt, ja būs savs bizness, kas iespējams nesīs mazākus ienākumus kā, piemēram, tagadējais algotais darbs (alga, ALGA, Tu par darbu saņem ALGU, nevis vergo). Godīgi varu teikt, ka izsacīt arī to slikto vadībai, kas sakrājies, ir daudz labāk par klusēšanu. Nevajag melot ne sev, ne citiem, izteiksi visu skaļi un varbūt arī ātrāk pienāks tas, ko gribi darīt.
24.05.2017 23:05 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Visi nav piemēroti strādāt algotu darbu kāda pakļautībā un visi nav radīti biznesam. Lieliski saprotu autori, viņas pārdomas tikai liecina par to, ka laiks intensīvāk attīstīt savas lietas, tur pārmetumi ir pilnīgi lieki
24.05.2017 23:18 |

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Oi es ar šitam esmu gājusi cauri, nu smieglīgi bez gala :D priecājos, ka man vairs nav jāiet ne uz kādām tādām pazemojošām sapulcēm
25.05.2017 10:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits