Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

izbraukum tirznieciba par un ap to

 
Reitings 124
Reģ: 26.01.2013
Labvakar!!:)
Kāda ir personīgā pieredze ar izbraukuma tirdzniecību - brīvdabas pasākumos, kocertos, citos svētkos - cik viegli/sarežģīti to uzsākt un pēc tam ar papīriem un nodokļiem norēķināties?
Interesē konkrēti ēdamlietiņu pārdošana brīvdabas pasākumā (gatavots uz vietas) un arī kādu neēdamu lietu/priekšmetu tirgošana. Vai var kaut ko gatavot mājās (bulciņas, cepumi vai piemēram salāti) vajadzīgi kādas atļaujas no PVD, ja jā, tad kādas? Kādas atļaujas vajadzīgas, lai gatavotu kaut ko uz vietas, t.i.-tirdzniecības vietā?
Mēgināšu strutkturēt jautājumus, kas varētu rasties, domājot par izbraukuma tirdzniecības uzsākšanu.
kādi ir normatīvie akti, kas regulē izbraukuma tirdzniecību?
Kādi noteikumi regulē pārtikas izbraukuma tirdzniecību? (vai var pārdot kaut ko, kas gatavots mājās vai uz vietas -kādas atļaujas vajadzīgas)
Cik aptuveni varētu maksāt tirgošanās atļauja piemēram Līgo pasākuma vai Zvejnieksvētku pasākumā? Cik maksā tirgošanās atļauja pašvaldību un cik privātos pasakumos? (jautājums ir plašs, bet tīri priekštatam, vai kāds piemērs no pieredzes)
Alkohola tirdzniecība - cik maksā izbraukuma tirdzniecības atļauja? Cik pēc tam no pārdotā alkohola peļņas jāmaksā nodokļos (akcīzes nod.?)
Kādu uzņēmējdarbības formu izvēlēties? Vai ir kāda uzņ.darb.forma, kuru var izveidot uz laiku (piem.2.mēn.vai līdz projekta beigām)
Kāda grāmatvedība ir jāveic?
Kases aparāts - kādos gadījumos vajag/nevajag?
Nodokļi - no peļņas- cik tas ir %? Vai jāmaksā sev fiksēta un dokumentēta alga+visi ar to saistītie nodokļi?
8. Veiksmes stāsti iedrošinājumam utt:-):-)!
17.05.2017 21:06 |
 
Reitings 124
Reģ: 26.01.2013
Ev tiesam neviens neko nezin???
17.05.2017 21:18 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Cik maksāsi par konsultācijám tava biznesa izveidei ? :D
Padomá vai varēsi nodrošināt visus nepieciešamos higiénas ierobežojumus un pàrtikas preču uzglabàšanas ierobežojumus. Plus kaudze papīru un atljauju. Nu, kkàdos mazàkos pašvaldību tusinjos varbūt neviens neko nepàrbauda un neprasa, bet ja gribi nopietni- chakars buus paliels. Vispàr te ir jànjem normàla konsultàcija, par ko jàsamaksà, jo diez vai kàdai sagribèsies rakstīt visus noteikumus, likumus utt . Lieka laika térèšana ;)
17.05.2017 22:37 |
 
Reitings 623
Reģ: 16.10.2013
Pirms vispār sāc,padomā vai vispār "pavilksi". Konkurentu pietiekoši. Ar vakardienas,sakaltušajām bulciņām nepārspēsi blakus treileri kas tirgos šašliku+frī,arī Aldara teltī cena būs pievilcīgāka,kā tava "kaste ar stikla aliņiem".
Un neaizmirsti,ka tirgus vietas lielākos pasākumos izķer,nav teikts,ka tu vispār tiksi iekšā tirgoties un summa par vietiņu arī ir ap ~1500e
17.05.2017 23:01 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Es domāju, ka jābūt PVD atļaujām, jābūt formētam kā mājražotājam, alkoholu tirgojot vajag licenci un par vietu ir jāmaksā pasākumos.
17.05.2017 23:05 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits