Nesmēķēju 3 mēnešus. Arī iepriekš mēģināju atmest, bet padevos. Šoreiz kaut kā ļoti apzināti pateicu sev nē.
Uzliec telefonā aplikāciju, kur rāda, cik cigaretes neesi izsmēķējusi, cik naudas ietaupīts, kādas izmaiņas notiek veselībā. Man ir Drop it, bet ir visādas.
Pirmo laiku ieteiktu izvairīties no alkohola lietošanas un tusiņiem, kur cilvēki smēķē.
Ieteiktu pastāstīt draugiem, ka atmet (es tā saprotu, ka jūs ar draugu abi kopā metīsiet?), lai nepiedāvā tev iet kopā smēķēt (ja ir draugi, kas smēķē) un lai ir bišķi kauns, ja gribēsies atsākt.
Paskaties, kas ir tie izraisītāji, kas liek tev domāt par cigareti - vai ar kolēģiem darbā ej pīpēt, vai ar rīta kafiju, padomā, ar ko to aizvietot. Apzinies šo savu izraisītāju, mēģini pieķert, kad tev ienāk prātā doma par cigareti un pasaki sev- nē, es nolēmu vairs nepīpēt, es negribu pīpēt, tas ir tikai ieradums.
Par cepienu un stresu - arī mēģini cigareti aizvietot ar kādu veselīgu risinājumu (nevis ēšanu). Iedzer ūdeni, piemēram.
Es fiziski atmešanu baigi neizjutu, tādēļ par to nevarēšu neko teikt, bet psiholoģiski bija pagrūti kādus divus mēnešus. Bet vairāk dēļ tā, ka bija izstrādājies ieradums, kādos brīžos eju pīpēt. Tagad ir kļuvis vieglāk.
No plusiem - nesmird mati, āda, drēbes, baltāki zobi, āda mazliet uzlabojusies, bet ne baigi. Elpot ir vieglāk, klepus nav. Par vieglāku elpošanu, kāpjot pa kāpnēm, vēl nejūtu. Bet kopumā esmu ar sevi apmierināta. Lepnums, ka nepadodos - man draugs smēķē, draugi lielākā daļa smēķē, bet es arī ballītes esmu izturējusi, kad palieku viena pie galda sēdēt, kamēr pārējie iet uzpīpēt.
Svarā neesmu pieņēmusies, bet es neaizstāju pīpēšanu ar ēšanu. Vairāk dzeru ūdeni.
Laiku pa laikam doma par cigareti ienāk prātā. Tagad arī - sēžu, rakstu un iedomājos: "Mmm, cigarete, uzpīpēt!" Bet tad sevi apturu un padomāju: "Kas, Tu stulba?" :D