Man ir tā, ka uz svariem vispār nekāpju un ik pa laikam ar lenti nomēros un , protams, tagad iet lēnāk nost, bet tie "blakus efekti" (pašsajūta, mazāka apetīte (nav, nepiepūsta sajūta, vairāk enerģijas) man kompensē to "lēnumu". Vienīgaiss "gribu kaut ko Fa*ing saldu" ir nedēļu pirms MR.
Par ēšanu - piekopju drīzāk "lazy keto" un cenšos atrasties līdz 30 g OH diapazonā, skaitu līdzi "uz sajūtām". otrkārt, skaitu neto OH . Respektīvi - ja 100g avokado ir 9g OH, no kuriem 7g ir škiedrvielas, tad sanāk 2 neto OH. Tātad: OH mīnus škiedrvielas. Ir ļoti svarīgi uzņemt daudz šķiedrvielu (zaļie dārzeņi uz urrā) un arī nepieciešamās olbaltumvielas.
Par to, ko ēdu ikdienā:
1. Dārzeņi - gurķi, tomāti (lai gan relatīvi vairāk cukura, dienā ap 3 ēdu un man viss kārtībā), visi zaļie salāti, kabači, cukini, briseles kāposti, puķkāposti, pākšu pupiņas, redīsi, avokado, paprika, sēnes, olīvas. Respektīvi - viss, aks virs zemes aug, ir ok, var un vajag ēst! Visādi sacepumi ar dārzeņiem, gaļu, sieru ir forši!
2. Augļi - pamatā ogas ierobežotos daudzumos, (dzērvenes, mellenes, zemenes), citroni.
3. Es dievinu ceptus redīsus - tekstūra tuvu kartupeļiem. Piemēram, cepti redīsi, pākšu pupas, plus kaut kāda saldā krējuma vai sviesta mērce ar gaļu, zivi utt.
4. Ļoti daudz ēdu salātus - šobrīd topā tunča (tuncis, da jebkādi zaļumi, olas, kvalitatīva majonēze).
5. Dresingi - krējums, majonēze (čekojiet transtaukskābes utt.). Man patīk tā, kas veikalos ir ar paipalu olām uz iepakojuma.
6. Eļļas - cepu olīveļļā, sviestā vai kokoseļļā, (augsts dūmošanas slieksnis, līdz ar to izcili piemērota cepšanai un iedos papildu taukvielas).
7. Gaļas - visa veida gaļa un zivis. Bieži ēdu cūkgaļu, vistu, zivis, t.sk. malto gaļu utt. Karbonādes olā, ar sieru, franču gaumē utt. Brokastīs bieži omletes ar sieru. Dažreiz grēkoju ar kaut kādiem cīsiņiem.
8. Vāru zupas - atļautie dārzeņi, buljons, gaļa un viss forši!
9. Piena produkti - visvairāk cukura ir pienā un kefīrā (šos nelietoju), savukārt saldo krējumu var, krējumu var (skatieties zemākos OH un labāko sastāvu), sieri - uz urrā (dzintariņš, piem.) ir ļoti ok)
10. Saldumi (ja nenormāls cravings) - Maximā ir vafeles bez cukura, net OH vienā pakā 14g, putkrējums ar stēviju un zemenēm, šokolādes diabētiķiem - pobeda, torres (polialchocols arī var skaitīt nost no kopējā OH skaita un dabū net OH), zemesriekstu sviests.
11. Alko - stiprajos dzērienos ir 0g OH, dzeru visīti un zero kolu, sausais vīns mēreni arī ok - 1 glāze vidēji 6g OH. Ātrāk dod galvā - ar to gan jārēķinās! :D
12. Kafija ar saldo krējumu ir ok, bet dzeru melnu. No sākuma dzēru tā saucamo bulletproof kafiju ar kokosriekstu eļļu un sviestu, bet sapratu, ka nav nepieciešams mākslīgi pielasīt taukus, jo pa dienu pietiekami uzņemu.
Svarīgi sekot elektrolītiem, uzņemt papildu sāli (piem. buljonu), jo nieres strādā aktīvāk, magniju, kāliju (lai nerauj kājas krampjos utt.
Ir daudz ko stāstīt!(l)