Labvakar! Steidzami nepieciešams kāds padoms.
Situācija tāda-mans dzīvoklis nav apdrošināts, dzīvoju otrajā stāvā. Pirmajā stāvā ir ievācies jauns kaimiņš, kurš šobrīd aktīvi tur remontē visu un ir secinājis, ka stāvvads starp viņa stāvu un mūsu stāvu esot kritiskā stāvoklī un esot jāmaina. Saka man, ka mainīs to un maiņas laikā būs manā īpašumā arī jāizplēš attiecīgi tur grīdā vai sienā kaut kas ārā (paliks caurumi).
Ko man šādā situācijā darīt? Saka, ka viņam nekas nav jātaisa ciet pēc tam. Tas esot jādara man pašai par savu naudu. Par ko šajā brīdī ir atbildīgs apsaimniekotājs, kuram pašam šķiet tas viss bija jākonstatē un jānovērš? Vai viņam nav nekādas atbildības? Mēs apsaimniekotājam maksājam apsaimniekošanas maksu, kur tā paliek?! Plus no brīvas gribas māja ir vienojusies, ka katrs mēnesī maksā 2 EUR no labas gribas neparedzētiem gadījumiem.
Minēšu, ka jau iepriekš ir bijusi tāda situācija, kad atnāca santehniķis, konstatēja, ka kaut kas ir jāmaina, tekot ūdens- izplēsa man tualetē sienā LIELUS caurumus (pus sienu var teikt), kā arī vairākus mazus vannas istabā un aizgāja. Tā arī paliku ar pus izplēstām sienām.
KO DARĪT? Vai ir vērts skriet apdrošināt dzīvokli? Vai tas ko līdzēs šajā gadījumā? Lūdzu kādu padomu. :-(