Vai teikt par algas pielikumu?

Reitings 273
Reģ: 03.12.2015
Ja jums tagad pēkšņi paaugstinātu algu par vairākiem simtiem, vai jūs to teiktu savai otrai pusītei?
Ar mani tā ir noticis, un tagad domāju, teikt vai nē. Ne jau ka man būtu kas slēpjams, bet tomēr minstinos...
Liekas, ja pateikšu, ka tagad alga lielāka, tad otrs arī sāks rēķināties ar to lielāko summu, un tāpat jau viss tiks iztērēts, un labuma nekāda. Bet, ja neteiktu, tad varētu dzīvot kā līdz šim, un visu lieko naudiņu krāt, un līdz ar to paveikt lielākas lietas. Piemēram, sakrāt sapņu ceļojumam vai apmaksāt ātrāk kredītu. Citādi diez vai 'liekie' simti tiks novirzīti kredīta apmaksai vai pendantiski tiks krāti ceļojumam. Lielāka iespējamība, ka tiks vienkārši notriektsikdienas sadzīvē.
Ko jūs domājat par šādu stratēģiju?
06.03.2017 16:10 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Bet mīļā sirds, Tu zināji kādu vīrieti appreci :) ja nav kopīgu bērnu, mierīgi var šķirties un noteikti atradīsi vīrieti, kuram ir tādi paši uzskati par kopdzīvi kā Tev!
07.03.2017 16:14 |

Reitings 273
Reģ: 03.12.2015
Es taču nenožēloju, ka viņu apprecēju, viņš ir vislabākais vīrietis pasaulē :)
Es negaužos par viņu, bet par situāciju un to, kā mana dzīve iegrozījusies vispārīgi
07.03.2017 16:17 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Bija lielas pūles jāpieliek, lai es vispār pie vīra tiktu

Varbūt Tu savas pūles ieguldi tur, kur tās nenes adekvātu rezultātu?
07.03.2017 17:47 |

Reitings 1267
Un, ja es tik labi pelnu, protams, vīrs nepiedāvās man kļūt par mājsaminieci un nestrādāt algotu darbu un dzemdēt bērnus

WTF??? TU gribi teikt, ka Tev šajā jautājumā nav nekādu balsstiesību?
07.03.2017 17:50 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Nuuu, es domāju, ja man vecis paziņotu, ka viņš tagad būs mājsaimnieks un man pašai būs jāpelna, es arī nepiekristu :-D te otrādāka situācija. Tas normāli, manuprāt :-D
07.03.2017 17:51 |

Reitings 1267
Tas normāli, manuprāt

Profesiju klasifikatorā tagad ir iekļauti arī alfonsi?
07.03.2017 17:55 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
2 pelnoši cilvēki, precējušies un būvē savu ģimeni, neviens nemirst badā, neviens nedzīvo otram uz kakla, nevienam netiek nodarīts pāri. Un uz šī fona brīžiem vnk fascinējoši komentāri. :D
Autorei - nemeklē problēmas tur kur to nav. :D Un par lietām, kas Tev ir svarīgas, vnk izrunājies ar savu vīrieti...
07.03.2017 18:44 |

Reitings 815
Reģ: 29.01.2009
Ai, cik te atkal visas pareizas!
ziemiga, mans viedoklis ir tāds, ka neteikt par algas pielikumu nav nekas traks. Ja vēlies justies kā dāma, lai vīrs izmaksā un pats pie sevis negruzās par Tavu lielāko algu, tad nesaki un miers. :) Tā pat jau Tu to naudu pa kluso nenotrieksi, bet gan pataupīsi saviem kādiem jūsu ģimenes lielākiem pirkumiem.
Vispār mana ome vienmēr ir teikusi, ka sievai no sava vīra var būt mazie, "baltie" noslēpumi un nav viss jāatklāj kā uz delnas. Neesat taču siāmas dvīņi.
07.03.2017 19:21 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Tà kà man ir vīrs, ne draugs, mums ir kopīgs īlašums, kopīgi celjojumi utt, tad logiski, ka es nedomàjot teiktu.
Tavà gadījumà, varbūt var arī noklusēt. Vai arī informét, bet pie reizes pateikt, ka shis "pielikums" automàtiski ripo kràjkontà un nekà neietekmè esošo budzetu?
07.03.2017 19:31 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Lasu un saprotu, ka 9/10 cilvēkiem nav nemaz saskārušies ar naudas vampīriem (kuri tērē un nesaprot kur nauda "pazūd", kuriem katrs extra eiro ir nevis iekrāšanai, bet gan vairāk tērēšanai ), tādēļ arī nesaprot, kā var būt doma neteikt. Ai.. Neklausi ko tev citi saka, bet pati nospried. Ja tu zini, ka pasakot, tā nauda izkūpēs gaisā, tad nesaki. Nekas amorāls tajā nav. Ja viņš būs dusmīgs par to, ka tu pa kluso iekrāji kopīgiem mērķiem, tad nevis ar tevi kaut kas nav kārtībā, bet viņu.

Nu, es nesaprotu, kā tad tas naudas vampīrs pie tās naudas tiek? :-D Ar varu atņem? Vai vienkārši paņem pa kluso otra karti un dodas šopingā? Liekas savādi nevis izrunāt lietu un pastāvēt par savu viedokli naudas (ne)tērēšanā, bet kaut ko tur slēpt, noklusēt, jo savādāk viņš paņems un iztērēs naudu.
.
Nav īsti skaidrs arī tas, kā tā slēpšana reāli notiktu. Pieņemsim, ka autore lieko naudu krās, kafejnīcās vienmēr teiks vīram, ka naudiņas nav, lai šis izmaksā. Un tad pēkšņi - hei, es sakrāju naudu ceļojumam! Man būtu nepatīkami, tāda kā melošana sanāk. Varbūt tomēr to sievišķīgo sajūtu var kādā pozitīvākā veidā gūt?
07.03.2017 20:44 |

Reitings 2995
Ļoti vienkārši tas notiek. "Nu varbūt pasūtam uz mājām kaut ko ēst? Mums taču tagad vairāk naudas". "Ai, šodien braukšu uz darbu ar taksi, ne sabiedrisko - mums tač vairāk naudas tagad." Nu...tie ir daži no piemēriem. Naudas tērētāji, manipulēs un pārliecinās otru, ka tas taču nekas patērēties, jo nauda tak ir! Dažreiz vieglāk un labāk vienkārši noklusēt tās naudas esamību.
07.03.2017 20:56 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Jā, pateiktu. Kāpēc gan ne? Man tas būtu priecīgs notikums, kuru noteikti vēlētos darīt zināmu savam tuvākajam cilvēkam.
07.03.2017 21:02 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Ā, nu ja ir tāds kopīgā katla variants... Tieši tāpēc nekad neesmu apsvērusi tādu modeli - manuprāt, liela iespēja rasties domstarpībām, ja ir atšķirīgi naudas tērēšanas paradumi. Bet, cik saprotu, autorei ar vīru ir katram sava nauda.
07.03.2017 21:04 |

Reitings 2995
Jebkurā gadījumā, ja domā/jūti/baidies, ka otrs tevi iedrošinās nevajadzīgi vairāk tērēties, sava maciņa labad tomēr var arī noklusēt ko tādu. Pietam, ja ir mērķi iekrāt kopīgām lietām (kredīts, piemēram), tad tie noteikti ir mazie baltie meli (noklusēšana, pieņemsim), kas nav nekas nosodāms :) Dažreiz cēlākiem mērķiem ir jādara kaut kas, kas varbūt citā situācijā nebūtu īsti pareizi vai pieņemami.
07.03.2017 21:09 |

Reitings 67
Reģ: 03.01.2015
Man patīk tas modelis, kad kopā ar vīrieti sieviete vispār maku var aizmirst mājās

.
Proti, vīrieša nauda ir jūsu nauda un tava nauda ir tava nauda. Nabaga vīrs...
07.03.2017 23:29 |

Reitings 1267
Nabaga vīrs...

Interesanti, kamdēļ gan? Vīrietim noteiktā brieduma stadijā tas ir pats par sevi saprotams.
08.03.2017 09:46 |

Reitings 10
Reģ: 07.03.2017
Iespēja nopelnīt Vēlos padalīties ar iespēju nopelnīt neieguldot ne centu no savas naudas. Princips ir tāds,  ir doti 4 cipari un lauks kur tos ievadīt, par katru ievadīšanas reizi kontā ienāk 5 rubļi. Tā tas jāturpina līdz esat sasniedzis vēlamo summu, bet ne mazāku kā 7000 rubļu, jo tikai pie tādas naudas summas varēs izņemt naudu. Lai savāktu 7000 rubļus ir nepieciešamas aptuveni 2 stundas, protams tā ir minimālā summa kura jāsavāc. Iespēja krāt naudu ir neierobežota. Kad vēlaties izņemt savu sakrāto naudu to ar western union starpniecību nogādās jūsu kontā.   Ieej šajā saitā http://c710.dssfmd.us/556272101121/  piereģistrējies un sāc pelnīt. :)   Un vis labākais ka nauda tiešām ienāk kontā.:-):-):-)
08.03.2017 10:16 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
ziemiga, ja tavs vīrs tik sāpīgi uztver to, ka tev ir lielāka alga, kāds ir viņa attaisnojums, ka viņš pats nedara neko, lai viņa ienākumi augtu?! Protams vīrietim ir sāpīgi, ja sieva saņem lielāku algu, bet ja šāds stāvoklis jau ir ilgāku laiku un tam bonusā vēl nāk viņa komentāri par to, ka tu pati vari samaksāt, jo tev lielāka alga/ vai jūs varat braukt uz restorānu, jo tu samaksāji, jo tev lielāka alga/ kāpēc viņam kaut ko dāvināt, jo tev taču lielāka alga, pati nopirksi... Izklausās pēc čīkstuļa!
Es šajā situācijā pateiktu, ka būs algas pielikums, nenosauktu summu, un pateiktu, ka pielikumu liksi krājkontā. Un noteikti izrunātos ar vīru par to, ka tev nepatīk viņa attieksme, minot konkrētus piemērus, kurus jau te rakstīji, un skaidri norādītu, ka šī situācija ir jārisina.
Iesākumam vienotos, ka dodoties ārpus mājas, jūs maksājumus veicat uz pusēm.
Uzskatu, ka problēma jau nav tajā, ka viņš tevi nekur neved un neizmaksā, bet viņa attieksmē pret taviem ienākumiem un problēmas ar viņa paša zemo pašapziņu.
08.03.2017 10:41 |

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Es neteiktu. To naudu liktu kontā vai sev kaut ko pirktu.
Jā, esmu egoiste, jo kāpēc gan nevarētu SAVU nopelnīto naudu tērēt tā, kā vēlos.
08.03.2017 10:48 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
Jā, esmu egoiste, jo kāpēc gan nevarētu SAVU nopelnīto naudu tērēt tā, kā vēlos.

bet vai tad to nevarētu darīt, ja autore pateiktu vīrietim, ka vairāk pelna? :-D es nesaprotu, vai tiešām vīrietis ar varu viņai to naudu ņems nost? man šķiet apbrīnojami, ka mūsdienās cilvēki pat savas ģimenes starpā vairs nespēj/negrib normāli komunicēt.
autores gadījumā - es teiktu par pielikumu, kā arī PATEIKTU, ka šī nauda krāsies un lai viņš ar to naudu nerēķinās. viss. problēmas nav.
08.03.2017 10:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits