Apple_pie,
Ir visāda apšaubāma literatūra, un, ja Dievam tādas "izpausmes" kā Māra un Laima patiešām būtu, tad tas būtu rakstīts Bībelē, taču nav. Kā arī Dievs nav tikai latviešiem, bet visām tautām, un citas tautas par tādu Māru un Laimu nezin... tas tā, loģika.
Cynthia,
Dievs un Jēzus tomēr ir ļoti saistīti... galu galā Jēzus ir Dieva Dēls. Bet es te neesmu, lai pārliecinātu kādu par kaut ko, jo tas būtu bezjēdzīgi, lai gan es varu pastāstīt, ja ir atvērtas ausis un sirdis klausīties nevis jau iekalta pārliecība par savu vienīgo un pareizo uzskatu.
Dievs ir visa Radītājs.
Lai pierādītu Dieva eksistenci, bieži vien kā pierādījums tiek minēts tas, ka ir tik daudz cilvēku, kas Viņam tic. Bet, manuprāt, tam vajadzētu būt otrādi. Dieva eksistenci nevar ne pierādīt, ne noraidīt. Bībele saka, ka mums ir jāpieņem ticībā tas, ka Dievs eksistē:
„Bet bez ticības nevar Dievam patikt. Jo tam, kas pie Dieva griežas, nākas ticēt, ka Viņš ir un ka Viņš tiem, kas Viņu meklē, atmaksā.” (Ebrejiem 11:6)
Ja Dievs tā gribētu, Viņš varētu vienkārši parādīties visai pasaulei, tā pierādot to, ka Viņš eksistē. Bet, ja Viņš to izdarītu, tad nebūtu vairs vajadzīga ticība.
„Jēzus viņam saka: „Tāpēc, ka tu Mani redzēji, tu ticēji. Svētīgie tie, kas neredz un tomēr tic!”” (Jāņa ev. 20:29)