Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vīns

 
Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Jautājums virtuves guru - kur un kādos veidos var pievienot ēdienam vīnu? Manā īpašumā ir nonākušas pāris pudeles sarkanā un baltā vīna, dzert viņus netaisos, ciemiņiem arī nepiedāvāšu, tie izvēlas citas dziras :D Vai jums ir kādas labas un pārbaudītas receptes, kur šos varētu likt lietā? :)
06.01.2017 05:16 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
es leju pie chilli con carne! bet nu prakstiski visur jau var liet tos vīnus, paskaties taču receptes :)
06.01.2017 08:18 |
 
Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Pie jūrasveltēm, kuras pasniedzu ar pastu leju balto vīnu, risotto taisa ar balto vīnu. Citas receptes nenāk galvā.
06.01.2017 08:29 |
 
Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Jā, google māku lietot, bet gribētos reāla cilvēka pieredzi :D :) nu re, man pat prātā nebija ienācis vīnu pie chilli likt klāt! Kad tas notiek? Vnk visam katlam gāz klāt vai gaļu atsevišķi viņā sutini?
06.01.2017 08:30 |
 
Reitings 1075
Reģ: 22.07.2014
Pie Jēra gaļas pievienoju sarkano. Pie franču sīpolu zupas balto.
06.01.2017 08:39 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
lindadada, tad kad liek vāku un sautē pēdējās 20 min, tad pieleju un lieku sautēties! es lieku arī gaļas sautējumam sarkanvīnu! man baltvīns negaršo, to nelietoju ne ēdienam ne dzeršanai!
06.01.2017 08:44 |
 
Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Lietoju balto vīnu pie risoto un sarkano gaļas marinēšanai.
06.01.2017 09:23 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Baltais vins - juras veltes , zivis, risi , sautejumi ( bez galas ), marinade vistai
sarkanais vins - galas, desinas ( ne doktordesa :D , piemeram chorizo u.c tada veida desas ) , galas marinesana
abi vini ir vajadzigi , lai pagatavotu fracu sipolzupu...
Tas ta pirmais , kas ienaca prata
06.01.2017 09:30 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Man pirmā prātā šaujas Boloņas mērce.
06.01.2017 10:27 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Pievienojos visam iepriekšminētajam, vēl varu ieteikt bumbierus, ābolus sutināt baltvīnā kopā ar cukuru, garšīgi. :-)
06.01.2017 10:59 |
 
Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
Balto izmantoju risoto, sarkano lieku klāt lazanjai. Konkrētas receptes nav, pamatus zinu, pārējo izdomāju darot.
06.01.2017 14:37 |
 
10 gadi
Reitings 435
Reģ: 29.08.2011
Balto vīnu lieku klāt pastai Carbonara (l)
06.01.2017 14:44 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
nē, nu ja galīgi nevar tās receptes izdomāt, tad atsūti caur pakomātu man tās pudeles, man noderēs :D
06.01.2017 19:47 |
 
Reitings 47
Reģ: 13.07.2015
baltvīnā sanāk ļoti garšīgas tīģergarneles, kopā ar sweet chili mērci
sarkanvīnu pie steika kā mērci, vai arī cūkgaļai mērci, sarkanvīns+medus+plūmes
06.01.2017 19:54 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Dažas favorīt receptes no mūsmājām - mīdijas baltvīna mērcē (ņamma), klasikais bianco risotto, kārtīgs gaļas sautējums Boeuf Bourguignon, cālis krēmīgā šampanieša mērcē, liellopu aknu steiki sarkanvīna mērcē, mmmmm(l)
06.01.2017 19:58 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu viss jau atkarigs no tā kādi tev tie vīni ir.
Vīs var gan papildināt / atvērt / atdzīvināt ēdienu gan sabojāt to.
Kā lai pasaka, ēdienam būs tādas garšas nianses, kādu vīnu izvēlēsies.
06.01.2017 22:38 |
 
Reitings 382
Reģ: 29.05.2017
Lieldienās olas krāsot vīnā var. Ļoti smukas sanāk. Šogad pamēģināju. (l)
Cepot gaļu var sarkanvīnu pieliet,sulīgumu piedos klāt. :-)
03.06.2017 20:48 |
 
Reitings 16
Reģ: 19.04.2017
Sveika, Linda! Tu nepieminēji, vai vīni tev ir sausie vai saldie? Ja sausie - tad pievienojos pārējiem komentāriem, ka izcili derēs pie rizoto un gaļas sautēšanas, bet, ja saldie - tad man patīk iemērcēt tajā ogas un likt desertos, pīrāgiem pa virsu vai arī klāt pie saldējuma :) Pati, ilgi meklējot visos vīna plauktos, tomēr atradu sev ideālo saldo sarkano vīnu desertu pagatavošanai: http://www.vynoteka.lv/root/vynas/4850028000386 . Armēņu ražojums ar granātu pēcgaršu - iesaku visiem gardēžiem!(l)
19.06.2017 12:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits