Ko domājat par Latvijas nākotni?

Reitings 979
Reģ: 03.01.2015
Kad palasu ziņas, komentārus kaut tai pašā TVnet, facebook. Sliktais VID, politiķi zog, nodokļi. Nekas labāk jau nepaliek.
Mums pagaidām viss ir labi. Pagaidām! Ģimenē esam 3 un par naudām nesūdzamies, ir pašiem savs īpašums, abi strādājam, bērns apmeklē pirmsskolas iestādi, atļaujamies ceļot, auto, visu vienmēr no'maksājam, nav kredīti un parādi. Esam pie labas veselības. Tad,kad tā dzīvojam savā pasaulītē viss jau liekas,ka ir labi, bet kad lasu,kas notiek apkārt bail iedomāties kas būs pēc gada,diviem.
Kā jūs domājat,kas saigaida Latviju nākotnē? Es domāju tuvākos 5 gadus.
Ja godīgi, man reizēm gribas aizbraukt. Esmu darbojusies arī citās valstīs Latvijā un ja godīgi, tad tieši man kā pašnodarbinātājam visgrūtāk ir Latvijā, savā dzimtenē. :-/
Vai esat domājušas par aizbraukšanu, jo nesaskatat labāku nākotni LV?
03.01.2017 20:04 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Aizbraukšana ir bēgšana

Kāpēc vienmēr tiek uzskatīts, ka aizbraukšanas vienīgais mērķis ir nauda? Es pati esmu tikko pārvākusies uz citu valsti, bet mani iemesli ir pavisam citi. Ja godīgi, es dažreiz lasīju ziņu portālus un cosmo un man likās, ka es esmu paveikusi kaut kādu neiespējamo misiju, ka, dzīvojot Latvijā, varēju atļauties apmierināt savas vēlmes, izklaidēties un ceļot. Manuprāt, ļoti daudzi cilvēki dzīvē pieņem nepareizos lēmumus, un beigās vaino citus.. Vai tiešām vidējā skolotāju alga nav publiski pieejama, lai pēc tam sūkstētos par studiju kredītu un parādiem? Es nesaku, ka skolotāju darbs ir slikts (vēl pietam, tas noteikti nav novērtēts), bet nekāda zelta bedre arī nebūs!
03.01.2017 23:08 |

Reitings 27
Reģ: 09.06.2013
Katya, neuzskatu, ka vaina sevī jāmeklē, kā minēji vienā no saviem komentāriem, jo ne jau viens cilvēks var mainīt visu valsti kopumā. Atklāti sakot, nekad neesmu bijusi savas dzimtenes patriote, bet pirms gadiem 10 tiesām viss bija daudz labāk, nekā pašlaik. Ir daudz veidu, kā pašam izdomāt, kā labāk dzīvot. Arī Latvijā. Izmēģināju dažādus, taču tomer dzimtene burtiski spieda aizbraukt, pamest savas bērnības mājas un sākt dzīvi citur. Kamēr dzīvoju Latvijā, draugs brauca uz Norvēģiju pelnīt ik pa pāris mēnešiem, un, tiešām - dzīvojām labi. Bet arī tikai tāpēc, ka dzīvojām no viņa algas, jo mana, šeit Latvijā, bija vienkārši smieklīga, salīdzinoši ar viņa, kura bija vismaz 10 reizes lielāka. Līdz ar to, viss bija labi. Bet, pirms tam, kad dzīvojām Latvijā abi un bija laiks, kad strādāja tikai viņš, bija šausmīgs. Protams, izglītība ir svarīga, utt, bet ar visu to nespējām izdzīvot. Daži mēneši likās vienkārši šausmīgi un dažreiz galus vispār nebija iespējams savilkt. Nesaku, ka vaina ir valstij vai cilvēkiem, bet gan tajos, kas šo valsti pārvalda. Jo, diemžēl, citās valstīs strādā uz pusi mazāk un saņem vismaz 5 reizes lielāku algu. Nesūdzos, tagad mana dzīve ir lieliska un tiesām dzīvoju attiecīgi tam, kā vienmēr esmu vēlējusies dzīvot, man pietiek visam - dārgam auto, mājai un sev, protams, tas nenosaka laimi, bet tomēr kaut kadu statusu un ērtības sajūtu tas dod. Nez, vai Latvijā dzīvojot tas jebkad notiktu, ja katru gadu ar jauniem nodokļiem un visu pārējo, cilvēku vienkārši cenšas Iznīcināt. Plāni ir lieli un daudzas no lietām esmu sasniegusi un sasniegšu par spīti visam, jo ir spēcīgs raksturs un motivācija, bet nezinu vai jebkad dzīvē tas notiks Latvijā. Pašlaik domājam braukt un turpmāko dzīvi pavadīt Arābu emirātos. Protams, ir skumjas pēc mājām, bet nezinu, vai tas ir iemesls, lai atgrieztos majās, kurās, patiesībā, tevi negaida.... Bet, šis ir subjektīvs viedoklis un saprotu tos, kuri nekad nepamestu Latviju, lielās mīlestības dēļ pret to. Bet, atklāti sakot, mes jau nekad nezinām, kur nonāksim, dažādu apstākļu spiesti. Ja situācija jebkad dzīvē uzlabosies, noteikti atgriezīšos!
03.01.2017 23:22 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kad valsts palika neatkarīga, uzņēmumus mistisku iemeslu dēļ kaut kādi indivīdi privatizēja. Piemēram, Latvenergo ieguva visus elektrotīklus bez maksas bet tagad, kad tie jāatjauno, par to jāmaksā būs Latvijas iedzīvotājiem. Kāpēc valstij netika maksāts par tīkliem, kad tos privatizēja? Valdība ir zagļu un noziedzinieku bars. Lai notiktu kaut kāda pārmaiņas, ir jātiek vaļā no tiem parazītiem.
04.01.2017 10:26 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Cilveka daba ir cikstet par visu un vienmer ,zale ir zalaka kaiminu darza .... , kopuma skatoties , dzives limenis tikai pieaug , paldies maniem vecakiem , ka es ari 90-tajos nezinaju , kas ir tuks ledusskapis un ka ir tad kad nav ko vilkt. Man jau skiet , ka mes esam daudz paveikusi so gadu laika. Es ticu Latvijai , neticet savai dzimetenei butu , ka neticet sev pasai. Ir jaied un jadara , si nav vieta kur stradasi no zvana lidz zvanam un brauksi 2x gada celojuma. Ir jastrada un ta ir bijis visos laikos, man tas patik , es neuzskatu , ka valstij ir jauztur mani vai manu bernu. Tapat es iestajos par maksas medicinu un izglitibu, jo tas viennozmigi uzlabotu tas kvalitati.
Es uzskatu , ka mes pasi esam Latvija un tie kas brauc prom , lai brauc , paliks tie kas ir gatavi stradat un gatavi ieguldit . Skiet mes aizmirstam cik gadus esam briva valsts , mes gribam visu un uzreiz , bet ta nekur nenotiek. Palasiet vesturi , no lielas dalas valstu , kur tagad ir tik jauki un multikulturali , cilveki pirms vairakiem gadu desmitiem , bega no nabadzibas ....
Un es no visas sirds ceru , ka Latvija paliks tik pat drosa cik ta ir tagad .... nu negribetu es dzivot kada valsti , kur man butu bail braukt ar metro vai ko citu , jo katra diena varetu but pedeja ....
04.01.2017 10:44 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
apple_pie? tavs komentārs šeit? gaidu:-D
piekrītu katram Ophelie_ vārdam!
04.01.2017 10:49 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es uzskatu un zinu, ka Latvijā var dzīvot labi. Reizēm tiešām kaitina un rada neizpratni tā nemitīgā čīkstēšana. Manuprāt, lielākā kļūda ir kaut ko gaidīt no citiem-no līdzcilvēkiem, valsts, sistēmas. Par sevi ir jāgādā katram pašam! Nu, kā, kā var piedzemdēt bērnu un tad sūdzēties, ka pabalsts mazs? Kam to bērnu dzemdē-sev vai valstij? Valsts solīja, ka uzturēs to bērnu? Vispār saskaņoji ar iestādēm to, ka taisies ieņemt bērnu un gaidi par to naudu? Taču nē! Pati gribēji, pati piedzemdēji-sev! Un tādu piemēru ir daudz.
Es nesaku, ka te viss ir kārtībā, protams, nē, bet, ja meklē iespējas, strādā, domā, tad ir iespējams sevi, ģimeni nodrošināt, var veidot arī uzkrājumus, bet jāsaprot, ka ne par ko neviens neko nedos, nemaksās, ir jāstrādā, ja izglītība, zināšanas neļauj gūt tādus ienākumus, kādi vajadzīgi, tad jāmeklē iespēja izglītoties, mainīties līdzi pieprasījumam. Jāsaprot, ka neviens tev neko nav parādā.
04.01.2017 10:50 |

Reitings 8968
Ir jastrada un ta ir bijis visos laikos, man tas patik , es neuzskatu , ka valstij ir jauztur mani vai manu bernu.

nu wee, kādas muļķības tu runā, strādā pilnīgi visur, visi cilvēki, jebkurā nozarē, bosi, zagļi un pārējie, tikai algu līmenis ir neadekvāts! kāpēc manai tante ir 14h dienā jastrādā, lai saņemtu 500 eiro mēnesī, bet deputāts atnāk uz vienu sēdi un saņem 6000 eiro? un izglītības līmenis abiem ir vienāds? khm khm khm.. te nav runa par strādāšanu, bet par cilvēku acīmredzamu apzagšanu! visās lielākajās Eiropas valstīs zog, bet dod arī pretī. un par neatkarību un ko tur vēl, bulshits pilnīgs, arī LV ir bijusi labā ekonomiskā stāvoklī, tikai tie, kas bija pie varas visu nozaga, lai tagad būtu tā, kā ir...
04.01.2017 10:55 |

Reitings 8968
un jā, joprojām uzskatu, ka katrs ir pats savas laimes kalējs, un ja grib, tad var atrast iespējas, bet nesakārtotība, kas valda valstī to vnk velk uz leju! nedomāju, ka būs labāk, visdrīzāk būt tāpat, tikai ar mazāk iedzīvotājiem.. ir vērts padomāt..
04.01.2017 10:57 |

Reitings 4962
hellish, bet kāpēc ir jāskaita nauda citos makos? Piemēram, (nu nezinu gan, vai tas, ko saki ir fakts, vai vienkārši atkal uzpūsts zilonis no mušas), tas deputāts saņem tos 6000, domā, ja nesaņemtu viņš, tiktu Tev un man? Nē taču! Nu nav jādomā, kāpēc kāds saņem tik, cik saņem, jādomā, ka jādara pašam, lai saņemtu tikpat vai tik, cik vajag, gribas.
04.01.2017 10:59 |

Reitings 11162
kāpēc manai tante ir 14h dienā jastrādā, lai saņemtu 500 eiro mēnesī,

es tiesam negribu tevi aizvainot vai tavu gimeni , bet nu katrs pelna un strada ka var + ir jabut zinasanam cujam, njuham un ponjai .... cilvekam ir macas un jaatistas visu muzu ... nevar pabeigt augstskolu un ceret uz milzu algu. Ar to ir par maz . нет предела совершенству.
Es teiktu , ka lielaka problema ir taja , ka cilveki negrib domat un negrib ieguldit , grib tikai sanemt un teret. Ka ari , es neuzskatu ka pilnigi visiem cilvekiem ir jabut savam ipasumam , masinai , un jabrauc 2x gada celojuma. Protams , tas ir forsi ja ta ir , bet ta nav absoluta norma visiem cilvekiem , tas nav iztikas minimums.
Man skiet , ka ta ir tada PSRS domasana ka visu iedos valsts un visa vainot valsti vai vienalga kuru , tikai ne sevi pasu un savu nespeju domat.
04.01.2017 11:05 |

Reitings 8968
marissa, nu es mēdzu pārpīlēt, nenoliedzu:-D, bet nu valsts kasē ir tadas algas, laikam, lai nezog vēl vairāk:-D:-D
nu vispār, jau, ja viņš nesaņemtu, tad tiktu vai nu tev vai man vai pugačovai, vienalga kam, jo tā nauda paliktu budžetā, kuru piemēram varētu pievienot, lai palielinātu minimālo algu!
es neskatos svešos maciņos, to nu es tiešām nedaru, es vairāk skatos kā kaut kāda dīkdieņa alga ir tūkstošos, kamēr pārdevējas darbs, kur tiešām ir nogurdinošs, novērtēts, smags darbs tikai atalgots, labākajā gadījumā, ar 500 eiro mēnesi (ja tas vēl ir uz rokas)!
04.01.2017 11:06 |

Reitings 4962
Man skiet , ka ta ir tada PSRS domasana ka visu iedos valsts un visa vainot valsti vai vienalga kuru , tikai ne sevi pasu un savu nespeju domat.

++++
04.01.2017 11:07 |

Reitings 11162
strādā pilnīgi visur,

beidz , liela dala atsez savu darbu , dara tikai to ko liek un pat tad ar sakostiem zobiem, bez jebkadas iniciativas un ieinteresetibas. Cilveki ir slinki , es to redzeju , ka darba devejs .... Atnak skukis , grib stradat , vajagot naudu , bet vinai ir slinkums pat glazes nopulet... un tads nav viens no 100 .... Atrast labu , ienteresetu darbinieku ir liela problema ....
04.01.2017 11:08 |

Reitings 638
esmu jau aizbegusi!8-) ne, isteniba, tam nav nekada sakara ar Latviju kapec es tur vairs nedzivoju!
Ar skatu no arpuses varu tikai pateikt dazas lietas: 1) Latvija, Latvija,Latvija... ta nav tada puspieaugusi meitne, kas klaino apkart un izskiez vecaku naudu, kura tagad butu visiem jaker un jastroste! Latvija ir tikai valsts vards! Man briziem liekas, ka pagatnes "cinas gars" par kulturas saglabasanu un uzturesanu tiek vilkts cauri ari uz musdienu ekonomikas problemam! un, manuprat, ta nu glusi nevar: ar to ka esam latviesi, kas zina latviesu valodu un dzivo Latvija ir par maz, lai sobrid teiktu, ka Latvija mums ir ko parada! Neviens nevienam neko nav parada! Katram ir tiesi tik daudz cik vins dara, skarbi, jo maksimas kasierem ari gribas iet uz operam, restoraniem un gerbties zimolu drebes, dzivot privatmaja un labak nestradat! Piekritu, ka ir daudzi robi daudzas jomas un loti daudzas nepilnibas likumos un lidz galam neizdomatas lietas, jo tas neintrese vairakumu! bet
2) jebkura valsti ir tiesi tadas pasas problemas! mes nessam unikali, lai tagad peksni mums visi likumi butu sakartotui, valsts naudu butu lietderigi izmantota, veselibas un izglitibas sitemas butu vislabakaja limeni! panemiet jebkuru eiropas valsti un iedzilinieties tas problemas un jus atapsieties, ka vinas ir sasoditi lidzigas Latvijas!
nesaku ka ir jadzivo ar nolemtibas sajutu, bet man liekas ir divas opcijas: vienkarsi blaut, ka viss slikti vai balut un darit, lai butu labak! es personigi gribetu, lai butu vairak to otro, kuriem ir risinajumu, ka uzlabot situaciju!
04.01.2017 11:08 |

Reitings 8968
wee, ceļojumu, mašīnu un māju ir pelnījuši kaut kādi izredzētie? šleseram, kad viņš ienāca politikā bija 9. klašu izglītība, viņš godīgā ceļā tika pie visa, kas viņam ir tagad?
man tomēr šķiet, ka tie, kas nav īsti godīgi, arī saņem tos lielos attalgojumus! protams, ir nozares, kur par smagu darbu arī maksā, man piemēram šķiet, ka programētājam, grāmatvežiem ir traks darbs, un viņi ir pelnījuši to, ko saņem.. bet nu deputāti, lol, pilnīgi noteikti nē:-D
bet nu kā mēs zinām, poliktika, ekomomika un reliģija ir nozares, kur bez kašķiem diskusijas nenotiek:-D:-D
04.01.2017 11:09 |

Reitings 11162
visdrīzāk būt tāpat, tikai ar mazāk iedzīvotājiem..

nedomaju , ka iedzivotaju paliks mazak , bet latviesu gan
04.01.2017 11:09 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Par sevi ir jāgādā katram pašam!

Tieši šādas domas gan jau ir arī politiķiem, kad viņi zog iedzīvotāju maksātos nodokļus :-D
04.01.2017 11:10 |

Reitings 8968
bet kā uzlabot situāciju, es meklēju atbildes, nevaru atrast...
04.01.2017 11:10 |

Reitings 8968
Par sevi ir jāgādā katram pašam!
Tieši šādas domas gan jau ir arī politiķiem, kad viņi zog iedzīvotāju maksātos nodokļus

dod pieci:-D:-D
04.01.2017 11:11 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Pilnīgi piekrītu iepriekš teiktajam, ka no vienas puses cilvēki prasa ļoti daudz no valsts (no valsts budžeta līdzekļiem) un no otras puses besās, ka tiek celti nodokļi. Kur tad lai valsts dabon naudu valsts budžetā?
Problēma ir tajā, ka algas līmenis neseko tik pat progresīvi līdzi. Bet no vienas puses tā ir arī iedzīvotāju vaina - kāpēc piekrītat aplokšņu algām? Lai pašiem maciņā vairāk naudas, bet redz kā valsts nesaremontēja ceļus un atkal viss ir slikti. Ja nebūtu tik liela ēnu ekonomika, arī būtu cita lieta.
Protams, vēl problēma, ka tie, kas ir Saeimā, bieži vien neko nejēdz. Un tajā pašā laikā gudri, adekvāti cilvēki nelien Saeimā. Labāk izveidot pašam savu biznesu un to gudri vadīt.
Ir tik daudz iemeslu, kāpēc šobrīd ir tā kā ir un kamēr sabiedrība neizaugs (ja tas vispār kādreiz notiks), tikmēr daudziem būs slikti. Un tie, kuri nemāk dzīvē, kā wee saka - kruķīties uz priekšu ar ņuhu, čuju un poņu, tiem būs viss grūtāk.
04.01.2017 11:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits