Kā atbrīvoties no krāmiem?

Reitings 67
Reģ: 03.01.2015
Jautājums principā sastāv no vairākām daļām :-)
.
1. Kā lai sevi attur no "sūdu" pirkšanas, piemēram, visādi žurnāli, dekori, virtuves priekšmeti, lielos vilcienos 50% ebay?
2. Kā lai izmet jau mājās savilktos nevajadzīgos, bet varbūt totāli kādreiz iespējams saimniecībā noderīgās lietas?
3. Kā lai izaudzina vīrieti no krāšanas sindroma?
.
Varbūt šeit ir kāda ex-krājēja, kas sevi pāraudzinājusi par minimālisti un var dalīties gudrībās? Varbūt kādai ir pieredze ar Otro Elpu? Kāda ir viņu latiņa? Bail, ka aiziešu ar saviem "sūdiņiem" un tikšu ratā pasūtīta, otra baile,ka ieejot viņu bodē, ārā iznākšu ar divreiz lielāku maisu :'-( :-D
30.12.2016 16:07 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Man līdz nesenam vispār likās, ka jauni cilvēki nekrāj un neapkraujās ar mantām, bet nesen paziņa pārvācās un nācās vairākas reizes iegriezties dzīvoklī - nu moiiins, nes nezinu kā tā var būt?! Visādi sūdiņi, senas, nesenas, aizvēsturiskas, nelietojamas, utt mantas. Tā pārvākšanās šķiet ilga kādas 2 nedēļas. Runājām ar draugu, mēs ar visu bērna esamību varētu 1 dienā easy pārbraukt. Un man tāpat šķiet, ka jātaisa drīzumā revīzija un jālidina mantas ārā. Viens no besīgākajiem ir mājas drēbes. Vienmēr šķiet, ka vēl noderēs. Te nav runa par izstaipītām trenuškām, bet krekliņi/džemperi. Ir pārāk liela kategorija ar drēbēm, ar kurām cilvēkos īsti vairs nevajadzētu iet (zinu, citi noteikti vēl vilktu arī cilvēkos), bet mājās ir ok. Tā nu 60% skapja satura ir tāds.(t)
31.12.2016 13:31 |

Reitings 67
Reģ: 03.01.2015
Vispār domāju, ka grāmatas arī var būt krāmi. Visādi absolventiem paredzētie domu graudu krājumi, ezotērika, diētu grāmatas, dāmu romāni, zema līmeņa mācību grāmatas u.c. manās acīs ir krāmi, tas gan, protams, ir superindividuāli un manā plauktā gandrīz tādu nav. No vecāku mājām gan kādu kravu varētu izmēzt :-D
31.12.2016 16:52 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Man sirds sāp par grāmatām kā krāmiem :-/ Labi, saprotu, vecās grāmatas vai lētās lubenes, bet pārējās ... Žēl, ka maiņas ar tām nav pārāk populāras, bet, ja kāds grib nopārdot, uzliek milzu cenas.
Es agrāk gribu izteikta specifisku žurnālu, avīžrakstu u.c.preses materiālu krājēja. Gāja laiks, vērtības pamainījās (tagad izglītojos par citām tēmām) un pamazām, ar vairākiem piegājieniem atbrīvojos no preses kalniem. Tagad man dators pilns ar digitāliem krāmiem :-D
31.12.2016 18:29 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
1. Pieņem sev par noteikumu neko nepirkt uzreiz. Tā vietā iepauzēt kādas dažas dienas, lai redzētu vai tā manta Tev vēl joprojām liksies tik iekārojama un neaizstājama.
2. Nemet visu ārā uzreiz, bet gan vispirms pārvieto uz šķūni/bēniņiem/pagrabu.
3. Atgriezies pie primiem diviem punktiem.

1. Pilnībā piekrītu. Ali/eBay ieliec wishlistā un paskaties pēc nedēļas, vai Tev to tiešām vajag un vai to naudu nebūtu prātīgāk iztērēt kur citur.
2. Ja novieto kaut kur citur, pēc gada, diviem pārcilā un saproti, ka tiešam tās mantas tikai stāv un atbrīvojies!
3. Man nedaudz palīdzēja sākt visu lieko pārdošanā portālos. Tad lēnām sāc saprast, cik naudas tur izmest un pārdomāt pirkumus.
Nav tā, ka man ar pālieku pirkšanu ir problēmas (nevēlēšanās parmaksāt par lietam dara savu), bet šie punkti tiešām palīdz neiztērēt vairāk kā vajadzīgs un liek pārdomāt par nākotnes pirkumiem.
01.01.2017 05:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits