Viens no pamatiemesliem, kas deva motivāciju pārcelties uz UK bija uzskats ka pastāv lielāka iespēja utilizēt manu potenciālu un nenonākt iespējamā bezizejas situācijā ārpus Latvijas.
Pabeidzot vidusskolu LV, nebija ne jausmas par to kā varētu potenciāli uzsākt karjeru man interesējošā tēmā, kā kļūt konkurētspējīgam un zināt uz kurām konkrētajām tēmam un spēju attīstīšanu man būtu jākoncentrējas. Loģiski, augstākā izglītība (RTU) var dot nosacītu daudzumu tehnisko zināšanu, bet kā ar soft-skills, kontaktiem, pieeju advancētākiem fiziskiem resursiem? Ar pliku rukāšanu, kāda līdz šim norisinājās vidusskolā, drošības izjūtas pat par tūlītējo nākotni nebija nekādas, varēju cerēt tikai uz kādu darbu maksimā, kamēr, dzīvojot pie vecākiem, studēju līdz absolvēšanai... un ko tad?
Neviens ģimenes loceklis, skolasbiedrs vai jebkura zināma paziņa neko par man interesējošām tēmām nezināja, skolā ārpusklases nodarbības saistītas ar dzīvē noderīgām prasmēm pieejamas nebija, dzīvoju insulāri savā mazajā guļamrajona burbulī, kur ar niecīgu piepūli un mazu konkurenci vienmēr varēju dabūt 7-10 lielākajā daļā priekšmetu.
Par laimi pirms absolvēšanas sanāca uzsākt pašnodarbinātā gaitas, kuras paildzināju līdz emigrēšanai, tad pusgadu paknapinājos līdz bija iespēja apvienot studijas ar financiālo neatkarību (protams, ar koncesijām no valdības budžeta). Pa šo laiku sapratu cik dažāda pieredze man ir ar daudziem indivīdiem, kas šeit studē - vecāks inženieris vai strādā tehnisku darbu starptautiskā aģentūrā, ja ne tas, tad interešu klubi un iespēja darboties pie projektiem jau no agru pusaudžu vecuma vai vienkārši uzturēšanās vidē kas ļauj interesei par šīm tēmām tikt bīdītai tālāk. Sapratu, ka reālu problēmu risināšanas spēju, man praktiski nebija. Nebija izpratnes par to, kas reāli ir sasniedzams/pieejams, un neziņa par to kādus soļus veikt. Nenozīmēja, ka nebiju gatavs strādāt priekš savām ambīcījām, bet tādā kondīcijā, bāzēt savu nākotni tīri uz veiksmes faktora negribēju.
Tagad, protams, ir internets, pieejami online kursi, un IT resursi, indivīds var daudz ko darīt, lai papidinātu savas prasmes, jo īpaši programmēšanā, softa dizainā, matemātikā, utt. Kā jau šeit minēts iepriekš, vairākas kvalificētās profesijās (jā, IT, bet pēc tā, ko esmu lasījis, labi apmaksāts gandrīz visās 1. un 2. pasaules valstīs), nišas profesijās dēļ mazā tirgus/konkurences, kas savukārt ir slikti konvencionālākām nozarēm. Par uzņemējdarbību esmu diezgan ignorants, jau kādu laiku ir minimāls kontakts ar LV.