Ja nav attiecību ar otras puses mammu

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Ikdienā dzīvojam atsevišķi, taču brīvdienas pavadam kopā ar viņa mammu laukos. Mums abām nav izveidojušās attiecības tieši viņas attieksmes un rīcības dēļ. Sākot no balss pacelšanas, beidzot ar pazemojošām frāzēm bez iemesla, ja neskaita to, ka “es esmu sieviete, kas ir šajā pasaulē, lai visu viņai atņemtu, nozagtu un sabojātu viņas dēlam dzīvi, izpostītu to.” Viņasprāt, uz šīs pasaules neviena nebūs gana laba. Tikai viņa. Jāsaka, ka viņa ir pateikusi gana daudz, par daudz, lai spētu to tā vienkārši aizmirst. Šobrīd ir panākts tik daudz, ka viņa vairs neatļaujas mani aizskart ar vārdiem. Viņai dēls ir vienīgais, kas viņai ir. Es to lieliski apzinos. Ņemot vērā to, ka viņa dzīvo viena laukos, tad pavisam loģiski, ka brīvdienas pavadām ar viņu, taču mani tas nogurdina. Pavadīt brīvdienas klusējot, vien komunicējot ar draugu un arī ļoti minimāli, jo mūsu sarunas tiek noklausītas. Nosēžot pie viena galda ne vārda nepasakot un ik brīdi redzot viņas nicinošo sejas izteiksmi... Es nespēju ar smaidu sejā ar viņu uzsākt komunikāciju, ne arī ko kopā pasākt, jo joprojām atceros visu, ko viņa ir pateikusi. Kad varētu it kā palīdzēt atceros, kā viņa kliedza uz mani "Man nav vajadzīga tā tava palīdzēšana" un manas rokas nolaižas. Es nespēju viņai piedot. Un tas mani grauž katru reizi kā viņu ieraugu. It kā šobrīd viņa neko tāāāādu nedara, bet ieraugot viņas nopietno seju es visu atceros kā vakardien.
Un tomēr viņa ir viņa mamma. Es nevaru un negrasos aizliegt viņam braukt brīvdienās uz laukiem, bet vienmēr atrodoties tur es jūtos nogurusi un nomākta. Kāds ir risinājums šai situācijai? Es apzinos, ka mēs nekad nebūsim draudzenes, taču, lai kas arī notiktu, mums nāksies satikties un būt kopā. Nebraukt un vienmēr pavadīt brīvdienas atsevišķi, vienai dzīvoklī? Vai tā būs labāk?
28.12.2016 12:58 |

Reitings 123
Reģ: 17.04.2015
Es arī piekrītu visām, kas ir neizpratnē par to, kāpēc Tu vispār brauc uz turieni, kur Tevi negaida un KATRU REIZI cer, ka šoreiz nebūsi atvilkusies līdzi! Tev jau neskaitāmas reizes parādīja, ka Tu tur neesi vajadzīga, priekškam kā muļķei atkal un atkal braukt? Ļauj taču arī vīrietim no sevis atpūsties. Diez vai vīrietis katru reizi lūdzas, lai Tu brauc līdzi. Varbūt arī mātei būtu citi uzkati par Tevi, ja Tu nevilktos vīrietim līdzi ik uz soļa.
29.12.2016 11:57 |

Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Es pareizi sapratu? KATRAS brīvdienas divus gadus? Kad jums ir laiks pašiem pabūt kopā, kaut kur aiziet?
29.12.2016 12:13 |

Reitings 12
Reģ: 29.01.2009
Skarbi, bet ar savu taisnību DieKleineHexe saka...
Paliec pašpietiekamāka. Nodarbojies ar savām lietām. Nebrauc līdzi. Varbūt tad pusis sāks izjust nebijušas sajūas - ilgas pēc tevis. Sāksi šķist interesantāka, pašpietiekamāka...
A ja tu mūždien velcies līdzi, kur tev negaida, lai tikai būtu kopā ar čali, kurš tevi nevisai respektē... nu tur jau citu attieksmi arī diži gaidīt nevar..
29.12.2016 12:51 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Tas, ko Jūs piedāvājat autorei, nerisina problēmas sakni. Jūs vnk piedāvājat attālināties no sava vīrieša. Problēmas būtība ir vīrieša un mātes attiecībās.
Vīrietim būtu jāiet pie psihoterapeita un jāsaved kārtībā tas, ko viņa ķertā māte ir viņam galvā savārījusi n gadu garumā. Bet pirms tam viņam sarunā ar autori ir jāatzīst, ka tā ir problēma un jāgrib tas risināt. Un te autorei pirmkārt ir jāsaprot problēmas būtība, tāpēc jāizlasa attiecīga literatūra par šo tēmu, un tad jāsaprot kā to visu paskaidrot un atklāt savam vīrietim, lai viņam arī tas pielec.
Protams, ja vien tas vīrietis ir to vērts...
29.12.2016 12:58 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Tas, ko Jūs piedāvājat autorei, nerisina problēmas sakni. Jūs vnk piedāvājat attālināties no sava vīrieša. Problēmas būtība ir vīrieša un mātes attiecībās.
+
Vīrietim būtu jāiet pie psihoterapeita un jāsaved kārtībā tas, ko viņa ķertā māte ir viņam galvā savārījusi n gadu garumā.
Nedomāju, ka māte ir ķerta, tikai ļoti vientuļš cilvēks, kurai dēls jau ilgu laiku ir bijis vienīgais vīrietis un atbalsta punkts. Tā vietā, lai māte meklētu citu vīrieti viņa šo lomu uzlikusi savam dēlam un tagad uzvedās kā greizsirdīga sieviete (dzīvesbiedre), ne norūpējusies māte.
-
Kā jau sākumā rakstīju, ir jābūt atklātai sarunai starp meiteni un puiša māti, kur viņa pasaka savu nostāju un redzējumu par visu situāciju. No diskusijas sapratu, ka puiša māte vairs tā neuzvedās, kā sākumā, tas jau liecina, ka kaut kas iet pozitīvā virzienā. Izvēlēties nebraukt, un vēl jo vairāk, censties kopā ar puisi tur nebraukt, situāciju padarītu tikai sliktāku.
29.12.2016 13:15 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Šito es arī nesaprotu un nekad nesapratīšu! Ne to, kāpēc katru nedēļu jābrauc pie mātes un kāpēc ir jāvelkas līdzi, ja to nemaz negribas!? Tas viss jau būtu skaidrs - ģimene, māte un viss kas ap to saistās, bet vajag taču domāt par SAVU dzīvi, savu nākotni un pievērsties savām interesēm nevis katras brīvdienas skriet palīgā. Lai varbūt māte pati padara kaut ko nevis tikai gaida kad visi skries palīdzēt! Un ja man tā būtu, ka mani negaida un nicina, es savu kāju tur nespertu. Aizbrauktu varbūt vienreiz gadā, izpildītu pilsoņa pienākumu un visu pārējo gadu dzīvotu laimīga! Es kaut kādā mērā ļoti labi saprotu autori, jo man ir bijis līdzīgi. Nebija tik traki kā šeit, bet man arī ar to pašu pietika un es netaisījos palikt ar to mierā. Jāsaprot arī to, ka pilnībā nošķirt no ģimenes diez vai būtu prātīgi, jo tā tu vari panākt tikai pretēju efektu, bet klusēt noteikti nevajag un ir jārod kompromiss. Ja tavam vīrietim gribas visu savu brīvo laiku pavadīt ar māti un tēlot, ka viss ir burvīgi, tad labāk, lai turpina tur sēdēt. :-D
Tev jāliek arī mātei saprast, kur ir viņas vieta. Tev jau ar viņu nav jābūt labākajām draudzenēm, bet uz galvas sev kāpt arī nav labākā izeja!
29.12.2016 13:20 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Bet ne tikai vientuļas mātes tā dara, manam vīram vecāki dzīvo kopā, kopā ir 2 dēli, meita un mazbērni. Taču viņa abus dēlus nelaida vaļā. Pirmais atveda sievieti - ēda ārā, atveda mani - nosacīti ēda ārā.
29.12.2016 13:21 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Šādas mātes prot manipulēt , raud ar asarām un saka, ka dēls nemīl. Ceļ scēnas. Un, protams, mammītes paliek žēl, kāda vāja, kāda apbižota, lai gan PATI ceļ problēmu.
29.12.2016 13:25 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Protams, ka tā dara arī ne vientuļas mātes, dēls ir pats mīļākais un jaukākais, bet te pēkšņi viņa dzīvē sveša (cita) sieviete. Ja cilvēks (māte) nav gatava pārmaiņām, nav gatava šo cilvēku ielaist savā dzīvē, zaļa palikdamies vari censties un nebūsi laba, mīļa un jauka. Bet labāk tomēr atklāti šādai mātei pateikt savu nostāju un iespējams, ka cilvēks aizdomāsies.
Puiša māte visticamāk domā, ka ir nolikusi pie vietas gan dēlu, gan autori un jūtas labi, neviens taču nav viņai pateicis, ka viņa uzvedās, kā traka egoistiska, greizsirdīga maita, kura domā tikai par savu labumu!!!
29.12.2016 13:51 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Caloo
Nafig tu uzgrud atbildibu uz sievieti? Lai vecis pats apzinas problemu, lada atbilstosu literaturu un izrada iniciativu iesanai pie psihologa. Kas vel nebus!?!
29.12.2016 15:35 |

Reitings 3267
Beibe.Marta
:) Ja tas vīrietis viņai ir svarīgs (skat. pēdējo rindiņu manā komentārā), tad tas ir tas ceļš kā viņa var visu saglābt.
Ja vecis būtu tik advancēts, ka ir spējīgs pats to visu saprast, tad viņai nemaz nebūtu tādu problēmu. Līdz ar to, vai nu autorei jāizbeidz attiecības, vai nu jārīkojas pašai, lai vecim šo saprašanu radītu.
Man lasot autores rakstīto radās iespaids, ka viņa, lai arī maigas dabas, bet ir diezgan saprātīga, tā ka gan jau zinās ko darīt. :)
29.12.2016 15:55 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Tas ir mūsdienu tāds... kā lai saka... universālais ieteikums (?) visiem par jebkādām problēmām - iet pie psihologa? Nezinu nevienu normālu VECI, kurš par šādu ieteikumu sistu plaukstiņas un skrietu uzreiz. Un tāpat arī ar sievietēm. Lai ietu pie profesionāļa pēc palīdzības, vajag lielu drosmi un apzināšanos par savām problēmām. Šaubos, ka šis vīrietis vispār redz te kādu problēmu, kur nu vēl vajadzību šo problēmu risināt...
29.12.2016 16:13 |

Reitings 7682
Caloo
Nop, nepiekrītu! Es protams saprotu, ka ir cilvēki kuri ir kā radīti partnera stutes darbam. Man vajag lai cilvēks pats sāk kulties ārā no tās bedres, pašam līdz tai apziņai jānonāk un jārīkojas. Jo visādi citādi, tukšs numurs, otra vietā domāt un rīkoties nav iespējams. Un kamēr PATS nesapratīs, pa īstam nekas nenotiks
29.12.2016 16:34 |

Reitings 7682
dr5
A kas ir normāls vīrietis? Nē, tiešām. Šis apzimējums ir tik truls un tukšs.
29.12.2016 16:35 |

Reitings 3267
dr567309
Kur Tu autores uzrakstītajā redzi normālu veci? :)
Es nesūtītu kuru katru pie psihologa. Bet, ja autores čalis, vīrietis būdams var sēdēt un nekādi neiejaukties, kad viņa māte pazemo viņa sievieti, tad imho bez psihoterapeita, kurš palīdzēs viņam salikt visu pa plauktiņiem un izlīst no mātes brunčapakšas tur nebūs aršana.
Protams, ka tā arī izskatās, ka vīrietis pats nevar/neredz ko risināt. Viņš vnk pakļaujas mātei un izvēlas nekonfliktēt un neko nedarīt. Tāpēc jau es rakstīju, ka jau autore grib kaut ko labot, tad tas ir viņas rokās.
29.12.2016 16:38 |

Reitings 2995
imho... tā riebj šitas :-D atgādina basic bitches on instagram :-D bet labi tas tā.. :-D
Par psihologu izteicos tādēļ, ka tas jau ir kaut kāds modes pasākums visiem vienmēr piedāvāt "nu bet tad jāiet pie psihologa"! Realitātē, cik daudzi tiešām arī iet? Stilīgāk ir pateikt, nekā aizdomāties vai tiešām cilvēks ietu pie tāda ārsta. Pirmkārt, jo neērti un līdz šādam atzinumam vispār ir vispirms jānonāk, otrkārt, ne visiem pa kabatai 30eur stundā maksāt.
29.12.2016 16:45 |

Reitings 3267
Beibe.Marta
... pašam līdz tai apziņai jānonāk un jārīkojas. Jo visādi citādi, tukšs numurs, otra vietā domāt un rīkoties nav iespējams. Un kamēr PATS nesapratīs, pa īstam nekas nenotiks

Es jau Tev piekrītu. :D Paskaties ko es rakstīju - es nesaku, ka autorei ir jārisina problēmu vīrieša vietā! Es saku, ka autorei ir jāsaprot ar ko viņai ir darīšana (jāizlasa par tēmu), un tad viņa sapratīs kā runāt ar savu vīrieti, lai paskaidrotu viņam, kur ir problēma (viņa un mātes problēma) un, lai viņam pielektu, ka šī problēma ir jārisina, ja viņš vispār grib normālu dzīvi un attiecības!
Tu taču saproti, ka ja 2 gadu garumā viņam vēl nav pielecis, tad viņam ir nepieciešama palīdzība savas problēmas apzināšanā?
Ja autore viņam nepalīdzēs, tad imho tik pat labi viņa var vnk šķirties, jo pretējā gadījumā viņa laika gaitā vnk sabeigs savus nervus un nokaus visas jūtas pret to vīrieti un tad, kad viņam pieleks un viņš kaut ko izdarīs (vai māte atdos galus), sen jau kā būs par vēlu.
29.12.2016 16:50 |

Reitings 3267
dr567309
atgādina basic bitches on instagram
Apgaismo mani, kas tas tāds? :D :D
29.12.2016 16:53 |

Reitings 2995
google!
29.12.2016 17:00 |

Reitings 190
Reģ: 05.12.2016
Es mazliet palasīju, izskatās, ka viņam tās mājas (garantētas jau sen, ka dabūs) ir svarīgākas nekā jūsu attiecības. Parasti, kad sievietes ar riebīgu raksturu tā saka, ka draudzeņu var būt daudz, bet māte, vecmamma tikai viena un ja vīrietis neko pretī neatsaka, tur visticamāk nekas neiznāks. Piedod, ka tas skanēs kā apvainojums, bet tavs vīrietis izklausās drusku gļēvulīgs. Lai cik viņš strādīgs, mīļš, bet ja tev viņam pat jāiestāsta, kas viņam mātei jāatsaka pretī, itkā pašam savu domu nebūtu, nu tad tur ir dimbā. Ēdīs tevi bez sāls kamēr nomirs. Tu pati vispār jūties savam vīrietim svarīga? Vai jūs savas lietas (atpūta, ēdiens, romantika) darāt tikai pēc tavas iniciatīvas? Iedomājoties sevi tavā vietā es tur nākotni neredzētu. Uzskatu, ka vīrietim ir jābūt stipram mugurkaulam nodalīt dēla-mātes un savas attiecības ar tevi.
29.12.2016 17:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits