Kā psihologs varu pateikt, ka esmu gana daudz ar izglītības mērķi bijusi psihoneiroloģiskās slimnīcās. Tur IR tieši zālīšpīpētāji. Bet mēs nevaram apgalvot, ka tas ir tas vienīgais un īstais cēlonis tam, ka viņi tur atrodas.
Piekrītu- psihoneiroloģiskajās slimnīcās ir arī "zālīšpīpētāji". Bet es uzstāšu, ka viņi tur ir nevis tāpēc, ka pīpē marihuānu, bet viņi pīpē marihuānu, tāpēc, ka viņiem ir psihoneiroloģiskas problēmas. Tieši tik vienkārši. Tieksme apreibināties nepiemīt tikai jauniešiem līdz 20mit. Cilvēki atrod visdažādākos veidus kā atslābināties, vai veidus kā (kā uzsver "pretinieki")- izbēgt no ikdienas problēmām. Un es uzstāju, ka marihuāna ir nekaitīgākais un uzdrīkstēšos teikt- veselīgākais veids no piedāvātajiem!
Ja par kaitīgumu no mana pirmā komentāra. Savulaik, apmēram pusgadu, manos darba pienākumos bija lasīt tiesas spriedumus. Reālus, Latvijas tiesas spriedumus, kas ir atrodami tiesu portālā-
https://manas.tiesas.lv/eTiesasMvc/nolemumiSekojoši es varu atklāt sevis prātā izveidoto statistiku.. Apmēram 40% no visiem tiesu nolēmumiem ir tiešā veidā par naudu. Kāds kaut ko aizņēmās, neatdeva, banka iesūdz klientu, procenti, sms kredīti, utt.. Nākamais- apmēram 40% !!! procenti tiesu procesu ir saistīti ar ALKOHOLU- kāds kko nozaga, kaut kur brauca, kādu nosita, izvaroja, kkur sakāvās, nokrita, sasitās-
alkohola ietekmē. Un pārējie desmit procenti ir par citām lietām. Tostarp - ir pāris kriminālprocesu, kas ir saistītu ar marihuānu. Pirkšana, audzēšana, tirgošana. Viss. Es visā šajā laikā neatradu NEVIENU kriminālprocesu, kur būtu minētas kādas sekas marihuānas(bez alkohola) ietekmē. Ā- varbūt no skaļas smiešanās traucēja kaimiņiem. :-D
Droši visi interesenti atveriet manis ievietoto hipersaiti un ievadiet atslēgvārdus, piemēram, "marihuāna" un pārliecinieties. Vēl varat ierakstīt arī "alkohola ietekmē".. Manuprāt, šis pārliecina. Un nav- nu nav tiesas spriedumos atsauce uz cilvēku hospitalizāciju pēc marihuānas lietošanas. Lai ko Jūsu psihologi un ārsti vis neteiktu. Tiesu spriedumos tādas lietas nav atrodamas. UN tur piemin visas sekas.
Chill pill! 8-)