Sunny, atšujies tak tu ar savām anketām katrā diskusijā! :-D:-D:-D
Labrīt (labdien jau laikam) visiem :-D
Forši, man patīk, ka diskusija aizgāja jau interesantākos virzienos, nevis tikai balts un melns :-P
Caloo, vakar rakstīju atbildi tev, bet kaut kā man nesanāca pievienot un viss aizgāja nebūtībā... Tu iebildi par tiem sportistiem, kuri pīpē zāli. Ka tas neskaitoties kā pilnvērtīgs sportists. No "manējiem" tas sportists + zāle modelis ir šāds... Cilvēks pavada treniņos visu dienu, atbrauc mājās, paēd labas un veselīgas vakariņas, tad vai nu uzaicina kādus čomus vai viens pats, uztin, paspēlē pleisīti vai paskatās kādu filmu/seriālu, papīpē, tad ap 22 iet gulēt, lai nākamā dienā varētu agri pamosties un doties savās ikdienas gaitās. Nevienam tas netraucē, neviens to īsti ne redz, ne zina. Nu un paskatoties no šāda skatu punkta arī tas viss liekas TIK briesmīgi?
Man šķiet, ka tie, kas ir nenormāli pret zālīti, īsti neizprot to būtību, kad tu pīpē nevis tusiņos vai kaut kādos pagalmos/šķūņos/bomžatņikos pa kluso, bet mājās. Kad tu zini savu dīleri, tu zini ko pērc. Tu to dari lai relaksētos, atlābinātos, nevis "apdolbītos un būtu smieklīgi". Man reāli liekas, ka tie, kuri ir pret zālīti, ir iztēlojušies kaut kādus dredainus vai mazgadīgus sīkos, kuri no paštaisībām bongām šmoļī, bet normālā sabiedrībā tas notiek ļoti zolīdi! :-)
Plus, no marihuānas legalizācijas.. padomā kāds būtu labums LV ekonomikai, kriminālajos jautājumos. Ienākumi no nodokļiem (kurš teica, ka legalizējot pēkšņi zāle maksās 3eur/g?), akcīzes. Izskaudīs Lubančika un co pagalma nezāļu tirgotājus un mērcētājus. Cilvēkiem pazudīs vajadzība pirkt potenciāli nekvalitatīvu mantu! Pietam... tas jau sen pierādījies, ka legalizējot kaut ko aizliegtu, pēc laika par to pazūd interese! Tajā pašā Amsterdamā.. vietējie tur pīpē salīdzinoši maz un reti. Un arī ja pīpē, tad pārsvarā mājās vai kādā iemīļotā local coffee shopā. Un padomā kādi ieņēmumi būtu no tūrisma? Kaut vai uztaisot mazu mazītiņu kvartāliņu Vecrīgā vai jebkur, kur būtu kaut vai 5 coffee shops... Rīga atkal varētu lepoties ar tūristiem. Kas atkal ir papildus ieņēmumi! Coffee shopos arī tak neviens nepārdod tev uzreiz 100 gramus zaļā. Cik atceros, tad Amsterdamā pārdeva 2g uz cilvēku vai kaut kā tā... varbūt kļūdos. Jebkurā gadījumā, ja tev ir iespēja nopirkt legāli, tev nav vajadzības pa kluso pirkt kvantumos.
Es redzu šajā visā tikai un vienīgi pozitīvus aspektus. Bet lai kaut kas notiktu lietas labā, ir jābūt ļoti labam spīkerim un jālobē to pamatīgi, ir jātaisa kampaņas un jāveicina sabiedrības atbalsts. Pat tie, kas paši nepīpē un neatbalsta, lai saprot, kāds tam visam apakšā ir "greater good". Problēma ir tajā, ka mums pārāk daudz oficiālu pakaļu sēž uz kukuļiem, tādēļ būs grūti tās pakaļas izkustināt, bet viss ir iespējams!