!

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es aizsāku šo diskusiju 17. decembra beztēmā, tur ir vairāki mani komentāri.
man sāk parādīties aizdomas, ka tagadējam draugam ir problēmas ar alko, alkoholiķis nav, bet man šķiet, ka uz to sāk lēnām iet ja neapstasies. nepatīkami un skumja šī apziņa jo mīlu un tik mīlēta neesmu jutusies, viņš ir burvīgs vīrietis.
es vēlos šīs attiecības pārtraukt, bet trūkst drosmes. es visu dienu bimbāju un nespēju saņemties, bet es baidos no to attiecību nākotnes, tās ir jābeidz, bet nav drosmes. Man vajag jebkād atbalstu, var arī spert pa pakaļu. Lūdzu!
19.12.2016 19:39 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
NordicBelle, cik es apzinos, cigaretēm reklāmas nav un tā es to arī biju domājusi attiecībā pret zālīti,ka reklāmas nebūs jo īpaši arī vajadzība priekš tām nav, visi zinātu kas gribētu zināt.
Sen neesmu skatījusies TV (pus gads?), bet cik es atceros, ja bija alko reklāmas, tad vēlās stundās un principā ļoti maz.
20.12.2016 22:31 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tad jau heroīnu arī vajag legalizēt... būs tīra manta :D
20.12.2016 22:58 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Kaut kaa neesmu manijusi nevienu cigaresu reklaamu.
20.12.2016 23:05 |

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
Tā nav norma katru dienu vai reizi nedēļā, vai divās apreibināties. Ja jūs vai jūsu draugi/paziņas to dara, tā vēl nav norma.
Alkoholu un narkotikas lieto, lai justos citādāk, kā pašlaik jūtas. Ne labāk, bet citādāk. Tàtad jādomā, kas ir tas, kas liek justies slikti. Būtībā tā ir destruktīva uzvedība, kurai var atrast alternatīvas.
21.12.2016 00:05 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
NordicBelle
Es atļaušos atgādināt, ka akcīzes preces joprojām ir valsts kontrolē, dažās valstīs (piemēram manējā) arī valsts monopola kontrolē, tai ir kvalitātes standarti un preču kontrole, to reklāma ir stipri limitēta un tirgošanai ir vecuma ierobežojumi. Neviens no šiem ierobežojiem melnajā tirgū diemžēl nepastāv.

Apžēliņ, LV līdz tavai valstij ir kā līdz Ķīnai rāpus, sākot no korupcijas tiesībsargājošo institūciju pusē un beidzot ar pilsonisko pozīciju apkārtējos. :D
Anyway - kāpēc bērniem būtu jānodrošina iespēja tikt pie zāles? Tas viņiem neiemācīs kā tikt galā ar stresu, kā produktīvi strādāt, kā uzvarēt vai kļūt labākam, tas vnk ļaus tupa nosist savu vērtīgo laiku paralēlajā realitātē.
Pieauguši cilvēki ir cits stāsts. Bet Spice maisījumu piemērs labi parādīja, kas notiek, kad visādu drazu var brīvi nopirkt. Ja šis pasākums nav krimināls, tad ievērojami paplašinās lietotāju loks, jo pusaudžus zināmā mēra attur tas, ka lai nopirktu ir jāzina dīleris, to nevar darīt atklāti, tāpat arī iesaistīt viņus krimināli sodāmās darbībās ir krietni grūtāk utt. Cik ievērojami pieauga gadījumi, kad ar to drazu saindējās pusaudži tajā laikā kad tā bija brīvi pieejama?
Tāpat pieaugot lietotāju skaitam, pieaugs arī melnā tirgus apjomi. Kurš ies un pirks pa 15 EUR, ja no dīlera, kuram dzīve kļūs ievērojami vieglāka, to pašu var nopirkt pa 3 EUR.
21.12.2016 11:48 |

Reitings 17203
Anyway - kāpēc bērniem būtu jānodrošina iespēja tikt pie zāles? Tas viņiem neiemācīs kā tikt galā ar stresu, kā produktīvi strādāt, kā uzvarēt vai kļūt labākam, tas vnk ļaus tupa nosist savu vērtīgo laiku paralēlajā realitātē.

Bērni arī tagad tiek pie tās kreisās "zālītes", kura var būt daudz kaitīgāka. Tad jau es labāk zinu, ka tie muļķa bērni uzpīpē īsto nekā kaut kādus spaisus vai ko tur vel, jo vienkārši neatšķir. Un ja domā, ka tagad tik vienkārši nevar atrast dīleri, tad es pat nekad mūžā nemeklējot dīlēri esmu uzskrējusi virsū jauniem cilvēkiem kuri tādus pazīst vai no tādiem pērk. Ja man, cilvēkam kam šis prodoukts neinteresē ir skaidri zināms pie kuriem cilvēkiem iet lai tādu iegādātos, tad lielai daļai jauniešu tas ir tik pat pieejami. Padzīvo nedēļu kojās un ne to vien uzzināsi kur iegūt.
21.12.2016 12:10 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es nesaprotu, kapēc vajag visu jaukt vienā putrā - zāli, heroīnu, spaisu? Tiešām neredzat atšķirību? :-O
Runājot par heroīnu un legalizēšanu. Vietās, kur ir pieejams legāls heroīns, sabiedrības izmaksas narkomānijas kontrolēšanai ir mazākas. Man ļoti patīk šī filmiņa no mana mīļākā multeņu kanāla "Kurzgesagt" - https://m.youtube.com/watch?v=wJUXLqNHCaI
Kas attiecas uz Calloo iebildēm par "zāli bērniem", tad bērniem zāli nevajag, nē. Šņabi arī bērniem nevajag. Tas, ka bērni pie šīm mantām tomēr tiek nav zāles vai šņabja vaina, bet gan pieaugušo. Varbūt jāsāk ar to, ka pieaugušajiem būtu jābūt pieaugušajiem, nevis jāaizliedz kaut kas, kas īstenībā ir galīgi neracionāli?
Par to melno tirgu - zini daudzus, kuri melnajā tirgū pērk alkoholu un cigaretes, kas, lai gan dārgākas, bet ir legāli pieejamas?
21.12.2016 12:11 |

Reitings 17203
Es nesaprotu, kapēc vajag visu jaukt vienā putrā - zāli, heroīnu, spaisu? Tiešām neredzat atšķirību?

pasaki to manai 16 gadus vecajai versijai kura vienu reizi tusiņā ar baru citiem cilvēkiem lietoja zālīti, kas beigās pēc secinājumiem izrādijās kaut kas spaisveidīgs..
21.12.2016 12:18 |

Reitings 5533
Miss Joker, šajā diskusijā nevienam nav 16 un mega vēlmes kļūt "high as a kite". Mēs šobrīd diskutējam par sabiedrības ieguvumiem un priekšnoteikumiem legalizācijai, kā arī racionāliem argumentiem pret. Sabiedrības brieduma trūkums un izglītības trūkums par narkotiskām vietām var gan būt šādi argumenti. Vienīgi, bieži dzirdamas sūdzības, ka ja tu 16 gadīgiem jauniešiem sāc mācīt par vielu atšķirībām, tad tie, kuri būtu gatavi darītāji to uztver kā papildus pamudinājumu un instrukciju :-D
21.12.2016 12:24 |

Reitings 41
Reģ: 23.11.2016
Kāds ieguvums būtu no zālītes legalizācijas?
21.12.2016 12:36 |

Reitings 17203
NordicBelle, ja man 16 gados kāds būtu pateicis kas tas īstenībā ir, tad nebūtu tādam mēslam pat tuvumā gājusi. Tur gan neviens laikam nezināja kas tas ir. Cilvēki dažādi, vienu tas pamudinātu, otru atturētu.
Tomēr, labāk legālu zāli, nekā kreisos variantus. Vislabāk būtu ja tādi vispār nebūtu, bet tas jav nav reāli.
21.12.2016 12:39 |

Reitings 5533
Kāds ieguvums būtu no zālītes legalizācijas?

Legāla, tīra un lietošanai droša zāle, papildus ienākumi nodokļos (piemēram, UK varētu saņemt papildus 700-900milj.£ nodokļos), līdzekļi, kas šobrīd tiek tērēti, lai trenkātu zāles pīpētājus un spundētu cietumos mazos dīlerus vai audzētājus, varētu tikt izlietoti derigāk, apkarojot istas problēmas. Varētu tikt pilnvērtīgi izmantotas zāles farmokoloģiskās īpašības. Un tā tālāk un tā joprojām.
21.12.2016 13:14 |

Reitings 7682
Es nesaprotu, kapēc vajag visu jaukt vienā putrā - zāli, heroīnu, spaisu? Tiešām neredzat atšķirību?

vai ne? zinu vīrieti kurš kopš pīpē zali nav cietis no nevienas epilepsijas lēkmes jau 3 gadus, pirms tam bija vairākas reizes gadā.
21.12.2016 13:16 |

Reitings 44
Reģ: 09.07.2012
Sveikas meitenes,milzīgs paldies visām/visiem, kas pirms nedēļas pildīja kādu no manām anketām. Vai Jūs būtu tik mīļas un palīdzētu man, ziedojot pāris minūtes sava laika, lai aizpildītu nelielu anketu, kas noskaidros vai Jums ir laba atmiņa :)
Šī aptauja tiešām prasīs tikai minūti Jūsu laika! Paldies jau iepriekš!!! :))
https://www.surveymonkey.com/r/V8NKBVS
21.12.2016 13:46 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Sunny, atšujies tak tu ar savām anketām katrā diskusijā! :-D:-D:-D
Labrīt (labdien jau laikam) visiem :-D
Forši, man patīk, ka diskusija aizgāja jau interesantākos virzienos, nevis tikai balts un melns :-P
Caloo, vakar rakstīju atbildi tev, bet kaut kā man nesanāca pievienot un viss aizgāja nebūtībā... Tu iebildi par tiem sportistiem, kuri pīpē zāli. Ka tas neskaitoties kā pilnvērtīgs sportists. No "manējiem" tas sportists + zāle modelis ir šāds... Cilvēks pavada treniņos visu dienu, atbrauc mājās, paēd labas un veselīgas vakariņas, tad vai nu uzaicina kādus čomus vai viens pats, uztin, paspēlē pleisīti vai paskatās kādu filmu/seriālu, papīpē, tad ap 22 iet gulēt, lai nākamā dienā varētu agri pamosties un doties savās ikdienas gaitās. Nevienam tas netraucē, neviens to īsti ne redz, ne zina. Nu un paskatoties no šāda skatu punkta arī tas viss liekas TIK briesmīgi?
Man šķiet, ka tie, kas ir nenormāli pret zālīti, īsti neizprot to būtību, kad tu pīpē nevis tusiņos vai kaut kādos pagalmos/šķūņos/bomžatņikos pa kluso, bet mājās. Kad tu zini savu dīleri, tu zini ko pērc. Tu to dari lai relaksētos, atlābinātos, nevis "apdolbītos un būtu smieklīgi". Man reāli liekas, ka tie, kuri ir pret zālīti, ir iztēlojušies kaut kādus dredainus vai mazgadīgus sīkos, kuri no paštaisībām bongām šmoļī, bet normālā sabiedrībā tas notiek ļoti zolīdi! :-)
Plus, no marihuānas legalizācijas.. padomā kāds būtu labums LV ekonomikai, kriminālajos jautājumos. Ienākumi no nodokļiem (kurš teica, ka legalizējot pēkšņi zāle maksās 3eur/g?), akcīzes. Izskaudīs Lubančika un co pagalma nezāļu tirgotājus un mērcētājus. Cilvēkiem pazudīs vajadzība pirkt potenciāli nekvalitatīvu mantu! Pietam... tas jau sen pierādījies, ka legalizējot kaut ko aizliegtu, pēc laika par to pazūd interese! Tajā pašā Amsterdamā.. vietējie tur pīpē salīdzinoši maz un reti. Un arī ja pīpē, tad pārsvarā mājās vai kādā iemīļotā local coffee shopā. Un padomā kādi ieņēmumi būtu no tūrisma? Kaut vai uztaisot mazu mazītiņu kvartāliņu Vecrīgā vai jebkur, kur būtu kaut vai 5 coffee shops... Rīga atkal varētu lepoties ar tūristiem. Kas atkal ir papildus ieņēmumi! Coffee shopos arī tak neviens nepārdod tev uzreiz 100 gramus zaļā. Cik atceros, tad Amsterdamā pārdeva 2g uz cilvēku vai kaut kā tā... varbūt kļūdos. Jebkurā gadījumā, ja tev ir iespēja nopirkt legāli, tev nav vajadzības pa kluso pirkt kvantumos.
Es redzu šajā visā tikai un vienīgi pozitīvus aspektus. Bet lai kaut kas notiktu lietas labā, ir jābūt ļoti labam spīkerim un jālobē to pamatīgi, ir jātaisa kampaņas un jāveicina sabiedrības atbalsts. Pat tie, kas paši nepīpē un neatbalsta, lai saprot, kāds tam visam apakšā ir "greater good". Problēma ir tajā, ka mums pārāk daudz oficiālu pakaļu sēž uz kukuļiem, tādēļ būs grūti tās pakaļas izkustināt, bet viss ir iespējams!
21.12.2016 14:17 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
nu tāds viņš vienmēr esot bijis, viņam nepatīk būt vienam. viņš ir īsta kompānijas dvēsele, viņš ir izteikti ekstraverta persona un vienatne viņam liek justies vientuļam plus garlaicība.

Nevis dzeršana nav maināma, bet tas, ka neprot būt viens ar sevi. Pārstās dzert, atradīs citu aizvietotāju. Diemžēl.
21.12.2016 16:29 |

Reitings 7682
grecia
To arī neviens neapšauba..
21.12.2016 16:42 |

Reitings 17203
Nevis dzeršana nav maināma, bet tas, ka neprot būt viens ar sevi. Pārstās dzert, atradīs citu aizvietotāju. Diemžēl.

Aizvietotājs var arī būt kaut kas veselībai un prātam pozitīvs.
21.12.2016 16:48 |

Reitings 7682
Aizvietotājs var arī būt kaut kas veselībai un prātam pozitīvs.

Protams, bet viss atkarīgs no personas
21.12.2016 16:49 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Zinu, kā tas ir, kad prāts saka pamest atkarībnieku (manā gadījumā ne alkohola), bet sirds turas pretim. Man arī viņš šķita zelta cilvēks, nu kā tādu es varētu pamest, nu varbūt viņš tomēr mainās, saprot, ka tagad esam divi, ka mums priekšā zelta nākotne utt. Nekā. Un pat joprojām man brīžam prātā ieskrien doma: ja nu es būtu mazliet pielaidīgāka, ja nu tomēr ... Tieši tā, kā iepriekš te izteicās par šizofrēniķi - divas sejas, divi dažādi cilvēki. Sāpīgākais laikam ir tas, ka iepazinu un iemīlēju ne jau to īsto pusi.
21.12.2016 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits