!

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es aizsāku šo diskusiju 17. decembra beztēmā, tur ir vairāki mani komentāri.
man sāk parādīties aizdomas, ka tagadējam draugam ir problēmas ar alko, alkoholiķis nav, bet man šķiet, ka uz to sāk lēnām iet ja neapstasies. nepatīkami un skumja šī apziņa jo mīlu un tik mīlēta neesmu jutusies, viņš ir burvīgs vīrietis.
es vēlos šīs attiecības pārtraukt, bet trūkst drosmes. es visu dienu bimbāju un nespēju saņemties, bet es baidos no to attiecību nākotnes, tās ir jābeidz, bet nav drosmes. Man vajag jebkād atbalstu, var arī spert pa pakaļu. Lūdzu!
19.12.2016 19:39 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
BĒDZ, kamēr vēl vari! Nopietni! Es biju kopā ar alkoholiķi 10 gadus. Nenovēlu to nevienam. Un sākumā viss nebija tik traki. Bet ar gadiem palika tikai trakāk. Labi, ka nebiju papsējusi apprecēties un bērnus sadzemdēt.
Un ar viņa bijušo sievieti tas pats stāsts. Zināju tikai viņa versiju. Bet kaut kas man visu laiku nelīmējās kopā, tikai nesapratu, kas. Tagad, atskatoties uz to visu, saprotu ļoti labi, kāpēc viņa aizgāja no viņa.
20.12.2016 08:06 |

Reitings 7682
KristinA
Vins nav no taas sugas. Vins visur kur atrodas ir kompanijas dvesele. Nekaujas, nelamajas un probleemas nerada. Vins vienmer stasta tonnaam jokus, vins zin skiet simtiem anekdotes un visi pasakumi ar vinu cilvekiem beidzas ar vedera krampjiem jo ir parsmejusies. Vins kaski nemekle un vins nav agresivs pec dabas. Balss gan vinam loti skala, bet tada ta ir ari ikdiena. Tici man, ja tu vinu pazitu, butu parsteigta, ka vinam vispar ir tada problema. Vinam patik vasara pa darzu nemties, siltumnicu, iet senes, vins var pavadit stindas virtuve lai gatavotu, tas ir vina sirdslietas. Vins bispar ir loti gimenisks un uz gimeni otientets. Tiesi tadel viss ir dubultsmagi. Ka cilveks sevi apzinati gremde.
20.12.2016 08:09 |

10 gadi
Reitings 1368
Es tik ļoti labi tevi saprotu. Viss ideāli, perfekta saskaņa, liekas, ka tavs cilvēks. Bet pienāk koma un tu saproti, ka tas ir pilnīgi cits cilvēks. Tā ir kā dzīvošana ar šizofrēniķi, ar cilvēku, kuram ir divas sejas, divas dabas, divas būtības. Tas tā tev sačakarēs smadzenes, ka pati paliksi traumēta. Varēsi staigāt uz alko līdzatkarībnieku klubiņiem, kā es to darīju, bet tam nav jēgas. Arī uz pāra terapijām bijām un kur tik vēl ne. Nekas nelīdzēja. Līdzēja tikai tas, ka aizeju un sāku savu jaunu dzīvi
20.12.2016 08:09 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Bet lielākā daļa alkoholiķu, kad ir skaidrā, kļūst par cilvēkiem! Arī darās visu ko, viņiem ir savas intereses, vēlmes, mērķi, labās īpašības.. Tavējais tāds nav vienīgais, kurš, kad skaidrā, tad ir zelta cilvēks. Lielākā daļa tādi ir. Taču dzert (un arī durties vai spēlēt azartspēles) kad tas ir jau atkarības līmenī, tas zelta cilvēks skaidrā tāpat ir tikai daļa no viņa personības. Lasu Tavus komentārus, un redzu, cik izmisīgi centies attaisnot viņa personību, viņa atkarību, bet nevajag to darīt. Tu tagad esi stresaina, un rīt nebūs labāk, un parīt tāpat, jo starp tām reizēm, kad izpaudīsies tavs brīnišķīgais, ģimeniskais vīrietis, kompānijas dvēsele, viņš būs dzērājs, kas dzers un nenāks mājās un darīs sazin ko vēl. Vai tiešām viņš ir tik fantastisks? Ieskaitot nodzeršanos, tas nav nekāds izņēmums no viņa personības.
20.12.2016 08:18 |

10 gadi
Reitings 1368
TRY, tieši tā! Faktiski visi alkoholoķi, ko pazīstu, ir zelta cilvēki. Kad nedzer. Bet tas nelīdz ne nieka! Tam ir nulles vērtība. Kā viņš var būt fantastisks, ja katru dienu ir fantastisks, bet, kad piedzeras, tad aizmirst tev piezvanīt, tad tā iepriekšējā fantastika ir kaķim zem astes!
20.12.2016 08:21 |

Reitings 7682
Try
Jaa, ir.
Bet tam tapat nav nozimes, ja izlasiji ieprieksejo lapu, es pateicu, ka viss jabeidz. Man nav ticibas, ka kautkas mainisies ilgtermina. Bet tas jau man netrauce diskutet vienkarsi pa temu. Jo man tomer ir loti smagi.
20.12.2016 08:21 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Ja viņš ir fantastisks cilvēks, ieskaitot gan to, ka ir zelta cilvēks un arī to, ka ir dzērājs, tad kāpēc šāda diskusija?
Es izlasīju komentārus, taču nesniedzu tev konkrētu plānu kā rīkoties, man tāda nav. Tikai gribu palīdzēt saprast, ka problēma ir ļoti liela, un nevajag izlikties, ka tā ir sīka. Ja jau jāšķiras dēļ alkoholisma, tad nekāds fantastiskais cilvēks viņš nav, un tev viņa personībā tā dzeršanas atkarība arī ir jāieskaita. Un man ir grūti saprast, kā var dievināt cilvēku, kas ir alkoholiķis. Pat ja mīli un visādi citādi uķi puķi, tu mīli tikai to labo viņa daļu, nevis visu viņu. Ja reiz šāda diskusija top un esi izlēmusi šķirties no viņa.
20.12.2016 08:25 |

Reitings 7682
Kordelia
Ne, vins par mani neaizmirst. Pat kad ir ballitr, atsutijs iszinu novelot arlabunakti un no rita laburitu. Par to vispar nav runa. Vins mani nekad neaizmirst. Vins nav agresivs. Problemas netaisa. Pari nevienam nedara. Man virsu nekliedz un nekad to nav darijis musu kopa busanas laika,vispar balsi nepacel. Vins ir loti pozitivs sava raksturaa plus loti labsirdigs cilveks. Par vina uzvedibu ka tadu visar nav runa. Runa ir par to, ka veselibu boja, bernus grib, bet es nevaru palauties, ka nebus viniem jaredz piedzeries tetis, tas nav forsi, tici man, es zinu. Runa ir par to, ka es uz vinu nevaru lidz galam palauties. Runa nav par vina uzvedibu, atkartosos.
20.12.2016 08:27 |

Reitings 7682
Try
Ja vins tads tiesam ir, bet tapec jau si diskusija tapa,ar to vien bija par maz.
20.12.2016 08:29 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
No mušas izpūsts zilonis. Man tava uzvedība šķiet histēriska, bet labi, ka vismaz vīrietis atradīs normālu sievieti.
20.12.2016 08:30 |

10 gadi
Reitings 1368
Beibe.Marta, sievietei ir ļoti svarīga stabilitāte, tas, ka var uz vīrieti paļauties. Gan viņas apziņa, gan zemapziņa meklē tādu vīrieti. Un tikai tādam gribēs dzemdēt bērnus.
Es domāju, ka tev ir jāizveido konkrēts rīcības plāns, soli pa solim, kā šķirsies, un jāīsteno tas. Lai veicas!
20.12.2016 08:31 |

Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Beibe.Marta es arī pieturētos pie ultimāta. Man arī bija attiecības ar vienu tādu pašu. Tikai sliktāku visu padarīja tas, ka viņš dzēris kļuva agresīvs.
Ultimāts noskaidroja to, ka alkohols viņam tomēr ir svarīgāks un tad bez liekas domāšanas izšķīros. Es tādu dzīvi sev un citiem nenovelētu.
20.12.2016 08:47 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Malacis, ka izšķīries. Ar to arī apsveicu! :-)
20.12.2016 08:53 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
kur viņa raksta, ka izķīrās?:-/
20.12.2016 09:27 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Pateicu, ka viss jabeidz. Vinam protams soks jo kopuma mums ir lieliskas attiecibas. Bet man jaturas pie sava. Pirmais solis izdarits, izdzesos no draugiem kurud tapat neizmantoju. Lai nevar ar mani sazinatkes. Otrs ko izdariju, deaktivizeju facebook kontu lai nevar ar mani sazinaties, neiesu jau bloket visu vina familiju un draugus. Tresais solis butu bloket vina tel nr, bet tam vel jasanemas.
20.12.2016 09:30 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
ah paldies, žēl, palaidu šo garām! tiešām skumji, ka normāls puisis, bet netiek galā ar atkarībām :-/
20.12.2016 09:46 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
No savas pieredzes- biju kopā ar līdzīgu alkānu 4gadus, cerot, ka kaut kas mainīsies. Bet nemainījās. Beigu beigās tas skāra arī finanses, kad viņš sāka arī aizņemties no manis naudu, viņam visu laiku bija kaut kādi mistiskie parādi. Kad sarunāju viņam haltūru, un viņš vienkārši neieradās, jo bija piedzēries, tad viss, kaut kā apstājos un padomāju, vai tiešām es tā vēlos dzīvot? Mūžīgi būt stresā būs piedzēries vai nē, kaut kur aizdzēries un pazudis, vai viss labi. Biju stipra un savācu savas mantas, aizgāju. Visu grūtāku padarīja tas, ka mēs strādājām vienā darba vietā, tad bija vesels gads, kad viņš nāca lūgties, raudāja, beigās arī terorizēja, bet es izturēju, jo nekas jau nemainījās, dzer joprojām, cik es zinu. Aizbraucis strādāt uz Angliju, sieva palikusi Latvijā. Šēro fb kaut kādus Dievietes-Zeltenes tekstus ar nozīmi "man ir smags raksturs, bet, ja mīli, tad pieņem mani tāds, kāds es esmu". Aha, turpini vien šerot....:-P
20.12.2016 09:51 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Beibe.Marta
Saliekot Tevis rakstīto par dzeršanas ilgumu/biežumu ar šo:
... un vins tur daudz, 2 viskija/snabja pudeles no problem, plus nakamaja diena vel viena...

Viņš jau ir alkoholiķis un tur kko mainīt tikai ar parunāšanos vairs nesanāks. Ja viņš gribētu Tevi atpakaļ, tad kardināli mainītu savu dzīvi. Ja aizies no bēdām piedzerties, tad viss skaidrs...
20.12.2016 10:34 |

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
ir tieši otrādi,viņš vēlētos pavadīt visu brīvo laiku kopā, es esmu tā kura to nevēlas. un es periodiski , vidēji katru otro nedēļas nogali braucu ciemos pie senčiem, pie māsas, tad viņš sastresojas un brauc dzert pie čomiem. viņš ir man kā pielipis un mani tas iekšēji kaitina. es savā ziņā jūtos kā stute viņam. kā es neesmu blakus, tā noraujas.

Šis izklausās neveselīgi. Man būtu brīdinājuma signāls. Ne tikai alkoholismam, bet arī emocionālajai vardarbībai, jo nevis risina situāciju, bet ieriebj tev, darot to, kas tev nepatīk - aizbrauc dzert. Un šāds modelis atkārtoties visās konfliktsituācijās. Domāju daudzām alkoholiķu partnerēm zināms..
Tu viņam nevari palīdzēt, tikai viņš sev var palīdzēt, ja grib. Zinu vīriešus, kas bijuši dzērāji, bet vairs jau desmit gadus nedzer. Visi mēs zinām. Zinu ģimenes, kur alkohols to visu ir padarījis par elli.
20.12.2016 10:37 |

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
Ļoti izklausās, ka viņam iekšēji nav daudz atrisinātas lietas, kas vienmēr ļoti ietekmēs attiecībās. Tava dzīve, un tavs partneris būs tava dzīves kvalitāte, tas, kā jūs brīvdienas pavadīsiet, bērnu tēvs. Vai tu gribi kādu glābt vai dzīvot?
20.12.2016 10:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits