!

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es aizsāku šo diskusiju 17. decembra beztēmā, tur ir vairāki mani komentāri.
man sāk parādīties aizdomas, ka tagadējam draugam ir problēmas ar alko, alkoholiķis nav, bet man šķiet, ka uz to sāk lēnām iet ja neapstasies. nepatīkami un skumja šī apziņa jo mīlu un tik mīlēta neesmu jutusies, viņš ir burvīgs vīrietis.
es vēlos šīs attiecības pārtraukt, bet trūkst drosmes. es visu dienu bimbāju un nespēju saņemties, bet es baidos no to attiecību nākotnes, tās ir jābeidz, bet nav drosmes. Man vajag jebkād atbalstu, var arī spert pa pakaļu. Lūdzu!
19.12.2016 19:39 |

Reitings 7682
westworld
laikam jau nē.
19.12.2016 21:13 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vispār ar Ziemassvētkiem cilvēkiem uznāk pārdomu momenti.. Turklāt.. tas pat nav slikti pārdomāt, kas ir īsti Tavs tuvo un mīļo loks.
.
Par situāciju.. man šķiet, ka puisis tomēr aizraujas pārāk traki ar dzeršanu. Parasti jau attiecībās šāda trakošana ar grādīgajiem rimstas.
Tas ir skumji, ka jauns cilvēks nemāk relaksēties bez grādīgā.
.
Turklāt, ja ir vīrietis solījis rimties.. bet tas notiek... tad ir pavisam, pavisam bēdīgi. Ir ne vien alkohola , bet arī problēma ar ''vīrs un vārds''..
Ir vērts padomāt par to, kādu redzat nākotni. Iedomājies situāciju, kad jums bērniņi un tētis kož līdz nemaņai..
Alkohola problēmas jau nereti nāk līdzi no jaunības.. ar nevainīgākām pasēdēšanām..
19.12.2016 21:21 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Beibe.Marta,uj es ar taadu pashu ciiniijos 7 gadus!Un uzskkatu,ka esmu lielum lielaa mulkje!Diemzheel taadi cilveeki nemainaas,.Protams,ir kaadi paaris,kas mainaas.Bet tadu ir maz.Mans ieteikums-beedz kameer nav par veelu.
19.12.2016 21:24 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Klasiskais variants ar ultimātu nestrādā? Jo, manuprāt, tā robeža ir sekojoša. Ja tu cilvēkam saki - beidz tik daudz dzert, citādi šķiršos (vai kādos citos gadījumos, kad pats jūt, ka sāk zaudēt darbu/veselību/dajebko), un viņš sāk/cenšas mazāk dzert, tas nozīmē, ka ir ok, ka tas ir risināms, ka tur vēl var ko glābt. Savukārt, ja tu uzstādi to ultimātu, bet viņš sāk tēlot upuri, un sāk dzert vairāk, "jo viņu neviens nemīl", "draudzene slikta, visu pārspīlē, neļauj dzīvot" u.tml... Nu, tad nav jēgas, manuprāt. Jo otrais variants nozīmē, ka cilvēks nevis meklēs risinājumu, bet attaisnojumus. Jo attaisnojumu dzert jau vienmēr var atrast.
Man personīgi otra dzeršana katru nedēļas nogali netraucē. Mani netraucētu arī koma reizi pāris mēnešos. Bet, ja ir koma katru nedēļu, tad ir pabēdīgi.
19.12.2016 21:25 |

Reitings 16391
Es zinu pārus, kur ir darbojies ultimāts.. es vai grādīgais!
Rezultātā vīrietis tiešām atturas pilnīgi un galīgi no alkohola, jo nevēlas zaudēt 2. pusīti!
Tomēr.. uzstādot šādu ultimātu ir jābūt stiprai arī pašai.. jo pastāv risks, ka viņš izvēlēsies par labu spirtotajiem.. (t)
19.12.2016 21:27 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Ultimātus jau nekad neiesaka gudri psihologi. Un man liekas, ka ir jomas, kur tas nestrādā, protams. Nevar otram pateikt - tava karjera (ja tā ir arī passion) vai es. Tas nestrādās. Pat, ja cilvēks atstās novārtā karjeru, viņš būs nelaimīgs. Bet attiecībā uz sliktiem ieradumiem bez pievienotās vērtības tas, manuprāt, strādā labi. Jo komai jau pievienotās vērtības nav. Dzert, manuprāt, ir forši, tu atraisies, tu esi brīvāks, ir jautrākas atmiņas (nu, ja cilvēks nepārvēršas par crazy bitch vai raudulīgo, tas ir :D).. Bet tikko tu pārkāp komas robežas, no tā vairs nekas nepaliek, jo tu jau neko neatceries, tev vairs nav koordinācijas, tu nespēj neko normālu izdarīt. Pilnīgi izniekotas stundas.
19.12.2016 21:34 |

Reitings 16391
Nu jā.. bet ir cilvēki, kuri nespēj sev tās dzeršanas robežas novilkt. Es, piemēram, neesmu ultimātu cilvēks.. tomēr ticu, ka ir situācijas, kad tos var pielietot. Vienkārši tas ir konkrēts signāls otram cilvēkam - Tevi neviens nespiež pārtraukt dzert, bet es nevēlos būt kopā ar alkoholiķi.. dilemma
19.12.2016 21:37 |

Reitings 7682
Man personīgi otra dzeršana katru nedēļas nogali netraucē. Mani netraucētu arī koma reizi pāris mēnešos. Bet, ja ir koma katru nedēļu, tad ir pabēdīgi

viņam nav katru nedeļu, bet tomer. esmu apjukusi
19.12.2016 21:46 |

Reitings 7682
Nu jā.. bet ir cilvēki, kuri nespēj sev tās dzeršanas robežas novilkt.

tieši šī ir problēma, vinš nemāk dzert
19.12.2016 21:48 |

Reitings 520
Reģ: 28.10.2016
Man vienmēr liekas laba ideja iepazīties ar puiša vecākiem un tad parunāt zem četrām acīm, kādi tarakāni vai/un skeleti skapī cilvēciņam ir.
19.12.2016 22:02 |

Reitings 313
Reģ: 26.03.2015
Man personīgi otra dzeršana katru nedēļas nogali netraucē. Mani netraucētu arī koma reizi pāris mēnešos.

Cik ilgi? Tad kad būs bērni, arī netraucēs? Cik saprotu, autore jau ir tajā vecumā, kad plāno nopietnas attiecības un ģimeni. Es nekādas attiecības negribētu ar vīrieti, kas regulāri pārdzer jēgu līdz komai, man tas liekas briesmīgi. Šajā gadījumā varu ietekt tikai vēlreiz tā ļoti nopietni izrunāties, un ja tas nelīdz, tad ultimāts.
19.12.2016 22:03 |

Reitings 7682
fejumeitene
tas jau ir darīts. bet viņi jau arī nezin viņa ex attiecības tik labi. man vienkārši tagad neliek mieru doma kā sieviete iziet no mīlama vīrieša ar kuru tik ļoti vēlējās precēties. man ir bail, ka es, ilgtermiņā skatoties, uzraušos.
19.12.2016 22:09 |

Reitings 16391
Man šķiet.. nav svarīgi tas, kas notika starp viņu un ex... svarīgi ir tas, kā attiecībās jūties Tu...
19.12.2016 22:13 |

Reitings 7682
cormeum
ikdienā jūtos ļoti labi, jūtos ļoti mīlēta, lutināta, bet tas ir līdz kārtējai reizei.
19.12.2016 22:20 |

Reitings 16391
Arī kārtējās reizes sajūtas ir jāiekļauj kopējā pašsajūtas bildē..
19.12.2016 22:22 |

Reitings 22
Reģ: 13.02.2015
Ej prom tagad. Pēc gadiem būs grūtāk.:-|
Zinu kā tas ir, ar savu ex biju kopā apmēram 3 gadus. Sākumā viss labi, kādu pusgadu vispār nedzēra, pēc tam sākās dzeršana dzer līdz kamēr krīt, pieceļās - pirmā doma - uzlāpīties. Ar laiku arvien trakāk un trakāk palika, varēja, protams, nedzert dedēļu, 2vas, mēnesi, bet kā dzēra tā tas izvērtās par alkoholiķa pasākumu. Un es tikai naivi ticēju un cerēju, ka viss mainīsies, manis dēļ... Nekā, dzerot bija pavisam cits cilvēks. Dzerot ārpus mājas varēja pazust uz dienu, divām, pēc tam atkal viss itkā kārtībā.
Bet kur tev vēl grantija, ka esot ārpus mājas viņš tevi nekrāpj? Jo dzērumā jau sadarīto var pēc tam neatcerēties, dienas var pazust no atmiņas, pēc tam esot skaidrā viss ir kārtībā.
Aizgāju, kad pieķēru var teikt pie rokas krāpšanā, tā bija vieglāk aiziet, izdarīt izvēli, jo tikai dzeršanas dēļ nevarēju saņemties, jo pārāk ilgi jau biju ar to samierinājusies (vairāk kā 2 gadus).
Vienkārši saņemies un aizej tagad.Domā par sevi, mīli sevi. Jo tādi cilvēki sabojā nervu sistēmu, dzīves uztveri, un nedod dievs veselību, atnesot mājās nevēlamas kaites...
Nevienu brīdi nenožēloju savu izvēli, bet ļoti nožēloju, ka sapinos ar tādu cilvēku, bet tagad to posmu no dzīves neidzēst.
19.12.2016 22:27 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ja cilveeks vairs neieklausaas ko vina gimene / sieva/ druadzene saka un tikai un vienigi sola mainities tad visticamaak nekad nemainisies. Nelidzes ne draudi ne raudasana nekas. Nezinu cik smaga tev taa situaacija un cik biezi dzer /un vai piedzeras. Labi peinemot paris alini sad tad vai vina glaaze vakaros nav nekas slikts, bet ja tas aiziet jau uz agresiju,pardzersanos, paraadiem, vardarbibu un plostosanu tad nav vairs ok.
19.12.2016 22:38 |

Reitings 520
Stāsts no dzīves - meitene apprecējas 20 gados, 35 gados saprata, ka vīrs, lai arī dzer tikai laukos, prom no viņas un bērniem, dzer regulāri un speciāli brauc uz tiem laukiem, lai savā nodabā dzertu.
Pārstāja dzīvot ar vīru kopā šīs lietas dēļ.
19.12.2016 22:45 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Tā ir viņa apzināta izvēle - nevis pavadīt laiku ar Tevi vai darot ko lietderīgu, bet pazust ar draugiem, lai vnk dzertu. Ja cilvēks dzer līdz komai un vēl lāpās, tātad neprot apstāties. Tātad nekontrolē sevi un tātad uz viņu vairs nevar paļauties uz visiem 100%. Ja viņā nogrieztu kā ar nazi un alko vairs nelietotu nemaz, tad varētu teikt ka ir cerība, pie nosacījuma, ka viņš pats to izdara, jo saprot, ka tā nevar turpināt. Ja viņš to izdara dēļ ultimāta, tad joprojām paliek stress par to, ka vienā brīdī norausies. Vai Tu gribi dzīvot ar šo stresu gadiem?
Ja tiešām visādi citādi ir zelta cilvēks, tad var jau mēģināt glābt, bet tur vajadzētu ar kādu speciālistu parunāties...
19.12.2016 22:58 |

Reitings 520
Piekrītu - pāru psihoterapija ir variants.
19.12.2016 23:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits